X
2022-2025 Hämeenlinna

Ahveniston sairaala

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin rakennuttaman Ahveniston sairaalan kokonaislaajuus on 74 300 neliömetriä.

Toimitamme kohteeseen yli 13 000 betonielementtiä, sekä 33 000 kuutiometriä valmisbetonia.

Lue lisää
2022-2023 Espoo

As Oy Espoon Gräsantörmä

Elementtitoimitus, sis. Luja-Hormielementit

Toimitussisältö

Espoon Gräsantörmän hankekokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä taloyhtiöstä: As Oy Espoon Gräsantörmä 1 A ja B, As Oy Espoon Gräsantörmä 1 C ja D ja As Oy Espoon Gräsantörmä 1 E ja F. Toimitimme hankkeeseen 4 700 kappaletta erilaisia elementtejä. Kohteen erikoisuutena on tehdasvalmisteinen tiilijulkisivu. Myös valtaosa ikkunoita on asennettu suoraan tehtaalla elementteihin.

Hankekokonaisuus valmistuu vaiheittain vuoden 2023 syksyyn mennessä.

2021 Kerava

As Oy Virrenkulma Kerava

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme hankkeeseen vuosien 2020 ja 2021 aikana todella monipuolisesti asuntorakentamisen tuotteitamme.

Toimituksemme sisälsi taloteknisen tuoteperheemme Luja-Superlaatat sekä Luja-hormielementit. Ulkoseinät koostuivat pääosin paksurappauselementeistä, joiden työmaarappaukset sisältyivät toimitukseen. Toimitimme hankkeeseen myös väliseinäelementit, tasolaatat, sokkelielementit, hissikuiluelementit, sekä parveke-elementit. Asiakkaananmme hankkeessa oli Jalon Uusimaa Oy.

2021 Kerava

As Oy Palopellonniitty 6 D

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme Vartelle vuoden 2021 aikana kohteen rakennuselementit.

Lue lisää
2021 Tuusula

KOy Kauppaholvi

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

KOy Tuusulan Kauppaholvi on ARA 10v. yhtiö, jonka omistaa Kiinteistö Oy M2-kodit.

Toimitimme hankkeeseen Riisula-Rakennukselle vuoden 2021 aikana kohteen kaikki betonielementit asennettuna ja valettuina.

Lue lisää
2021-2022 Tampere

As Oy Tampere Puuvillatehtaankatu 6 & Näsijärvenkatu 3

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme näihin kerrostaloihin vuosien 2021 ja 2022 aikana Lujatalolle todella kattavasti rakennuselementtejä. Toimitettujen elementtien määrä oli liki 3800kpl.

Lue lisää
2021 Vantaa

As Oy Ruukkupolku 14, Pohjoinen kortteli

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme hankkeeseen Firalle vuoden 2021 aikana kattavasti asuntorakentamisen tuotteitamme sekä lisäksi perinteisempiä runkoelementtejä palkkien, pilareiden ja järeämpien ontelolaattojen muodossa.

Lue lisää
2021 Porvoo

As Oy Porvoon Räystäspääsky

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme hankkeeseen Jalon Uusimaalle vuoden 2021 aikana kattavasti asuntorakentamisen tuotteitamme.

Kokonaistoimituksemme sisälsi mm. taloteknisistä rakennuselementeistämme Luja-Superlaatat ja Luja-hormielementit. Ulkoseinät koostuivat tiililaatta- ja maalausalustapintaisista SW-elementeistä sekä paksurappauselementeistä. Myös paksurappauselementtien työmaarappaus kuului toimitukseemme. Toimitukseen sisältyi myös perinteisempiä rakennuselementtejä kuten sokkelielementit, pilarit, parveke-elementit, kuorielementit, väliseinäelementit ja tasolaatat.

2021 Valkeakoski

As Oy Valkeakosken Salonkadun Wilhelmi

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme Keski-Hämeen Rakennukselle vuosien 2021 ja 2022 aikana hankkeen sokkelielementit, ontelo- ja kuorilaatat, kuorielementit, väliseinäelementit, tasolaatat, parveke-elementit, sisäkuorielementit sekä rappauselementit työmaarappauksineen.

 

2021-2022 Helsinki

As Oy Vallilan Monumentti

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme Pohjola-Rakennukselle  vuoden 2021 aikana kohteen kantavat sekä talotekniset rakennuselementit.

Lue lisää
2021 Espoo

As Oy Espoon Sykloni

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme tähän 12-kerroksisiin kerrostaloon Lujatalolle todella kattavasti rakennuselementtejä. Toimituksemme sisälsi muun muassa sokkelielementit, ontelo- ja kuorilaatat, kuorielementit, väliseinäelementit sekä hissikuiluelementit, tasolaatat, parveke-elementit, valkobetoniset ja paksurapatut sekä muut perinteisemmät Sandwich- elementit.

2020 Lappeenranta

Lauritsalan koulu

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Lappeenrannan kaupungin rakennuttamaan Lauritsalan kouluhankkeen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa ja rakennusala on yli 8000 brm2.

Mittava elementtitoimitus toimitetaan Lujabetonin kolmelta eri tehtaalta: Pilarit ja seinäelementit valmistetaan Taavetin tehtaalla, ontelolaatat sekä osa palkeista Hämeenlinnan tehtaalla ja osa palkeista sekä TT-laatat toimitetaan Siilinjärven tehtaalta.

 

2020 -2021 Kuopio

Savilahden Kampus

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Kuopion Savilahden kampuksen, 9000 opiskelijan vilkkaan oppilaitoskeskittymän, betonielementtien kokonaistoimitus.

Kauppaan kuuluu hankkeen kaikki betoniset pilarit, palkit, laatastot sekä väli- ja ulkoseinät -> yli 700 rekkakuormallista betonielementtejä. Toimitukset kestävät kesälle 2021.

2020 - 2022 Tampere

Sulkavuoren jätevedenpuhdistamo

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Lujabetoni toimittaa ruiskubetonit Tampereen Sulkavuoren jäteveden keskuspuhdistamon LOU2-urakkaan.  Kyseisessä urakassa louhitaan puhdistamotilat ja purkutunnelit yhteen suurimmista Suomessa tällä hetkellä käynnissä olevista ympäristöinvestoinneista. Ruiskubetonia menee urakassa kymmeniä tuhansia kuutiota.

Hanke on Pirkanmaan suurin yksittäinen ympäristöinvestointi, sen kokonaisrahoitustarve on noin 320 miljoonaa euroa. Toimitukset ovat käynnissä parastaikaa käynnissä ja viimeiset betonimassat toimitetaan vuonna 2022.

2020 Oulu

Kiiminkijoen sillat

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Oulun tehdas toimitti valmisbetonit VT4 Kiiminkijoen siltoihin. Suurin kertavalu 1600m3.
Asiakas: Destia Oy

2020-2021 Tampere

As Oy Joutsenpuisto

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Toimitimme hankkeeseen Lujatalolle vuosien 2020 ja 2021 aikana kohteeseen kattavasti asuntorakentamisen elementtituotteita. Toimituksemme sisälsi taloteknisen tuoteperheemme Luja-Superlaatat sekä Luja-hormielementit. Ulkoseinät koostuivat pääosin valkobetonisista, tiilipintaisista sekä graafisista elementeistä. Toimitimme hankkeeseen myös väliseinäelementit, tasolaatat, sokkelielementit, hissikuiluelementit,  sekä parveke-elementit.

Valmistuu 2020 Jyväskylä

Keski-Suomen Sairaala Nova

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Toimitusmäärä n. 40 000 m3, normaalit rakenne-, sauma-, lattiabetonit sekä raskasbetonia n. 400 m3.
Toimitukset yhdessä HB:n kanssa.
Projektinjohtourakoitsija: SRV Rakennus Oy

Lue lisää
2020 - 2021 Vantaa

As Oy Vantaan Viidakkokissa ja As Oy Vantaan Metsäkissa

Elementtitoimitus, Luja-hormielementit ja Luja-Superlaatat

Toimitussisältö

Vantaan Asolaan rakennettavan kerrostaloprojektin ensimmäiseen vaiheeseen toimitetaan laaja valikoima Lujabetonin elementtituotteita: julkisivut, väliseinät, massiivilaatat, pilarit, ontelo- ja kuorilaatat, Luja-hormielementit ja yhdessä taloista myös Luja-Superlaatat.

Superlaattatoimitukseen sisältyy ala- ja välipohjalaatat. Välipohjalaatat sisältävät kylpyhuoneosuudet jotka on varusteltu sähköisellä mukavuuslattialämmityksellä, viemäröinnillä kaivoineen sekä tehtaalla valetulla kaatolattialla. Muiden asuintilojen Superlaattoihin asennetaan tehtaalla putkitukset vesikiertoiselle lattialämmitykselle. Alapohjan Superlaatat toimitetaan tehtaalla eristettynä.

Rakentaja: Lujatalo Oy

2020 Oulu

OYS Sädehoitoyksikkö

Raskasbetonitoimitus

Toimitussisältö

Oulun tehtaan taidonnäyte erikoisbetoneissa, raskasbetonia Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikköön.

2020 Tampere

As Oy Tampereen Kaupin Kotipesä

Luja-Superlaatat

Toimitussisältö

Tampereen Kaupin Puistokortteliin 2020-2021 rakennettavaan kerrostaloprojektiin toimitettiin ala- ja välipohjan Luja-Superlaatat.

Lue lisää
2020 Espoo

Länsimetro, Kaitaan metroasema

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Yhteensä kohteen rakenteisiin mm. tekniikkatiloihin ja -kuiluihin, pystykuiluihin, asemalaitureihin ja sisäänmenoihin toimitettiin betonia 10.000 kuutiota.

2020 Turku

As Oy Turun Löytöretkeilijä

Elementtitoimitus sis. Luja-Superlaatat

Toimitussisältö

Järjestyksessään toiseen Mangrove Oy:n Luja-Superlaatalla toteuttamaan hankkeeseen toimitettiin laaja valikoima elementtejä kahdelta Lujabetonin tehtaalta; julkisivut, väliseinät, massiivilaatat, ontelolaatat ja Luja-Superlaatat.

Superlaattatoimitus koostui välipohjalaatoista joiden kylpyhuoneosuudet varusteltiin vesikiertoisella lattialämmityksellä, viemäröinnillä kaivoineen sekä tehtaalla valetulla kaatolattialla. Myös muut asuintilojen Superlaatat varustettiin tehdasasenteisella lattialämmitysputkituksella.

2020 Vantaa

As Oy Tikkurilan Ensimmäinen

Elementtitoimitus sis. Luja-hormielementit ja Luja-Superlaatat

Toimitussisältö

Lujabetoni toimitti Tikkurilan keskustaan rakenteilla olevaan kortteliprojektiin asunto-osakeyhtiö Tikkurilan Ensimmäiseen Luja-Superlaatat ja Luja-hormielementit. Hankkeen rakentajana toimi SRV Oy.

Superlaatta-toimitus koostui välipohjalaatoista joiden kylpyhuoneosuudet varusteltiin sähköisellä mukavuuslattialämmityksellä, viemäröinnillä kaivoineen sekä tehtaalla valetulla kaatolattialla. Ulokeparvekkeiden työmaa-asennusta tehostettiin Superlaattoihin tehtaalla asennetuilla momenttiraudoitteilla sekä ulokeparvekkeiden asennusvarauksilla.

 • Asuntoja 53 kpl
 • Liiketiloja 3 kpl
 • Tilavuus 11 745 rm3
 • Bruttoala 3570 bm3

SRV Oy:n työpäällikkö Pasi Arpiainen:
“On hyvä, että uusia rakentamisen ratkaisuja kehitetään. Kokemukset Luja-Superlaatasta tämän hankkeen osalta ovat hyvät ja toimitukset sujuivat ongelmitta.”

2020 -2022 Helsinki - Espoo

Raidejokeri

Valmisbetoni-, pylväsperustus- ja ratapölkkytoimitus

Toimitussisältö

Raide-Jokeri-pikaraitiotien valmisbetonin ja pylväsperustusten lisäksi Lujabetoni on saanut tilauksen radan rakentamisessa tarvittavista ratapölkyistä koko Raide-Jokerin 25 kilometrin matkalle

Ratapölkkytoimitus pitää sisällään kahdenlaisia erikoispölkkyjä; sepeliradalle asennettavat perinteisemmät ratapölkyt sekä betonisen kiintoraiteen sisään valettavat puolipölkyt.

Raide-Jokerin ratapölkkytoimitukset alkoivat toukokuussa 2020 ja päättyvät vuoden 2022 aikana.

2020 Oulu

Oulun sairaala, sädehoitoyksikkö

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Lujabetoni toimitti raskasbetonit Oulun yliopistollisen sairaalan uuteen sädehoitoyksikköön. Raskasbetonin ansiosta tilojen säteilysuoja saavutetaan ohuemmalla rakenteella: suojaseinien paksuus pienenee jopa 40 %.  Raskasbetonin erikoiskiviaines kuljetettiin Ouluun laivakuljetuksella,

 

2019 Kerava

KOy Terhikki

Elementtitoimitus, sis. Luja-Superlaatat

Toimitussisältö

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunun rakennuttamaan hankkeeseen toimitettiin laaja valikoima elementtejä neljältä eri Lujabetonin tehtaalta:
julkisivut, väliseinät, hissikuiluelementit, massiivilaatat, ontelolaatat ja
Luja-Superlaatat.

Superlaattatoimitus koostui väli- ja alapohjalaatoista. Välipohjalaattojen kylpyhuoneosuudet varusteltiin sähköisellä mukavuuslattialämmityksellä, viemäröinnillä kaivoineen sekä tehtaalla valetulla kaatolattialla. Alapohjan Superlaatat toimitettiin eristettynä.

Asiakas: Jalon Uusimaa Oy

2018 Lahti

Mobiilitehdas

Valmisbetonitehdas

Toimitussisältö

Moderni ja tehokas mobiilitehdas Lahdessa.

Lue lisää
2018-2020 Lahti

VT12 Lahden kehätie

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

 • Lujabetoni toimitti valmisbetonit Lahden ohitustiehankkeeseen.
 • Määrä 65000 kuutiometriä valmisbetonia
 • 15 siltaa, 930 metriä kalliotunnelia ja 400 betonitunnelia
 • Asiakkaana Skanska Infra Oy

 

2018 Helsinki

Amos Rex

Maanalainen museorakennus

Toimitussisältö

Valmisbetonia:
– vesitiiviit, paikalla valetut seinärakenteet
– kattokupolirakenteet reunapalkkeineen

Rakennusliike Haahtela, Amos Rex maanalainen museorakennus

Betonia valettiin yhteensä n. 8000 m3, joista Lujabetoni Oy toimitti rungon ja kupoleiden massat pumpattuna,
yhteensä n. 5500 m3.

 

 

Lue lisää
2018 Siilinjärvi/Kuopio

VT9 Jännevirran sillat

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

2019, Jännevirran sillat, 10 000 m3, Kreate Oy

 

Lue lisää
2018 - 2019 Tampere

Hämeensilta

Hämeensillan uudelleen rakentaminen

Toimitussisältö

Kokonaismäärä valmisbetonia n. 2300 m3
– määrästä n. 1/3 rakennebetonia ja 2/3 P-lukubetonia, suurin P-luku P30

Rakennuttaja: Tampereen kaupunki
Rakentaja: YIT Suomi Oy

Tampereen kaupunki tilannut lisätyönä LIVI:n ohjeiden mukaisen valmisbetonin laadunvalvonnan.
Suurin yksittäinen valuosa on Hämeensillan kaari 1200 m3, joka valetaan kolmessa osassa,
suurin yksittäinen valu n. 600 m3
– kaaren valu kohdella pumpulla, betonointinopeus n. 16 m3/h/pumppu

2018 Joukokylä (Puolanka)

Maatalousyhtymä Kanniainen Petri, Päivi ja Jani

Lypsykarjapihatto

Toimitussisältö

 • Perustukset
 • TB-pilarit
 • JB-palkit
 • Betonisandwich-ulkoseinät
 • Väliseinät
 • Lietekuilut ja ritiläpalkit
 • Lietesäiliö
 • Valmisbetonit
Lue lisää
2017 Haapajärvi

Tuulivoimaloiden perustukset

Tuulivoimaloiden perustusten valu käynnissä.

Toimitussisältö

Tuulivoimaloiden perustuksiin, 9 kpl käytettiin betonia n. 6000m3.

2017 Helsinki

Easton

Rakennuselementit

Toimitussisältö

Kesko Oyj:n kohde voitti Tekla BIM Awards –kilpailun.
Lujabetoni toimitti kohteen kaikki betonielementit sekä runkoon liittyvät teräsrakenteet suunniteltuna ja asennettuna.

Lue lisää
2017 Joensuu

Raatekankaan silta

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Betonia 225 m3 valettuna kahdella pumpulla.
Tilaaja: Oteran

Kesä 2017 Hauho, Valtatie 12

Vuolteen silta

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Sillan kannen ja reunapalkkien valu, 425 m3.

2017 Kontiolahti

Kontiolahden vesitorni

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Betonia 60 m3 pumpattuna 45 metrin korkeuteen
Tilaaja: Rakennusliike Karjaluoto

2017-2021 Tampere

Tampereen raitiotien valmisbetonitoimitukset

Tampereen raitiotien valmisbetonitoimitukset

Toimitussisältö

Lujabetonin Tampereen tehdas toimittaa merkittävän määrän valmisbetonia Tampereelle rakennettavan raitiotien ensimmäisen vaiheen siltoihin, kiintorakenteisiin ja varikon rakenteisiin. Ensimmäisen vaiheen arvioitu betonimäärä on n. 35 000 m3, ja betonit ovat pääosin erittäin vaativia taitorakenteiden valmisbetoneita.

RAITIOTIEALLIANSSI
Tampereen Raitotie
– Raitiotien kaksoisraidetta 15 km + 3 raidekilometriä varikkoraiteita
– 28 vaihdetta linjalla ja 21 vaihdetta varikolla, näiden lisäksi 4 raideristeyst
– 23 raitiopysäkkiä ja 2 pysäkkivarausta
– 10 sähkönsyöttöasemaa
– 8 uutta siltaa ja 8 muokattavaa siltaa
– 20 tukimuuria

 • Valettuja m3 silloissa ja tukimuureissa noin 11 000 m3
 • Valukertoja noin 200
 • Koekappaleita on tehty 798 kpl
 • Ratikkalaattoja valettu 8700 m3
Lue lisää
2016 Kontiolahti

Lukkarinen Suvi ja Heikki

Uusi lypsykarjapihatto

Toimitussisältö

Kohteeseen toimitettiin täydellinen betoninen pihatto. Jäykistävä pitkäikäinen betonirunko, LUJA-ritilät

Lue lisää
2016 Helsinki

Seinärakennelma Finavian tarpeisiin

Luja-modulikohde

Toimitussisältö

 • Finavia rakensi vahvan seinärakennelman Luja-moduleita hyödyntäen
Lue lisää
2016-2017 Helsinki

Lasipalatsi Amos Andersonin taidemuseo

Taidemuseo Lasipalatsin aukion alle

Toimitussisältö

Valmisbetonit taidemuseohankkeeseen Lasipalatsin aukion alle.

Syksy 2016 Pyhäjoki

Hanhikivi “Sorted Waste Station”

Jätteenkäsittelyaseman suoja-aidat

Toimitussisältö

Historian suurin Luja-moduleista rakennettu rakennelma.

Kevät 2016 Jämsä

Jämsänjoen rautatiesilta

Vaativia siltabetoneita 1400 kuutiometriä

Toimitussisältö

 • Valmisbetonitoimitus perustuksista sillan kanteen. Kohteen urakoitsijana Kreate Oy.
 • Vaativia Itsetiivistyviä betoneita C30/37…C35/45 yhteensä 330 m³
 • P-lukubetoneita P20,P30 ja P50 yhteensä 1230 m³
 • Muita työ- tai rakennebetoneita 10 m³
Lue lisää
2016 Kuopio

Lidl, Haapaniemi

Elementti- ja valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Valmisbetonin lisäksi toimitukseen sisältyi: pilarit, palkit, ontelo- ja STT-laatat sekä seinäelementtejä.

2016 Puolanka

Tähtelä

Vuoden 2016 suurin lypsykarjapihatto

Toimitussisältö

 • Laakasiilot
 • Lietesäiliöt
 • Perustukset
 • Lietekuilustot
 • Ritilät
 • Betonirunko
 • Betoniseinät
Lue lisää
2016 Vantaa

Tikkurilan Dixi

Luja VT-betoni - ja valmisbetonikohde

Toimitussisältö

 • Lujabetoni toimitti yhteensä 4000 m3 betonia YIT:n Tikkurilan Dixin kohteeseen.
 • Kaikki Dixin vesitiiviyttä vaativat betonirakenteet on rakennettu Lujabetonin ja Sika Finlandin yhteisesti kehittämällä innovatiivisella Luja VT-betonilla.
 • Luja VT-betonia on toimitettu Dixiin lähes 600 m3. Kohteen vesitiiviit kellarin pohjalaatat, hissien pohjakaukalot, kellarin seinät sekä väestönsuojat on valettu Luja VT-betonilla.
Lue lisää
Kevät 2016 Sipoo

PTDC-logistiikkakeskus

Betonielementit

Toimitussisältö

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus PTDC valmistui sipooseen keväällä 2016. Betonielementtitoimittajan, Lujabetoni Oy:n ja Betonimestarit Oy:n kesken toteutettu Suomen historian suurin elementtitoimitus:

 • S-ryhmän PTDC-logistiikkakeskuksen lähes 200 000 neliömetrin betonielementtitoimitus
 • Suurin elementtitoimitus koko Suomen historiassa kattaen kohteen rungon kattoineen sekä julkisivut
 • Elementtituotannon suunnittelussa ja seurannassa sekä logistiikassa ja työmaan ohjauksessa hyödynnettiin 3D- eli BIM-mallintamista
 • Lujabetoni palkittiin 3D-­mallintamisen ja projektinhallinnan edelläkävijyydestä Tekla Global BIM Awards –kilpailussa. Voittajahanke oli S‐ryhmän uusi PTDC-­logistiikkakeskus ja Lujabetoni palkittiin hankkeen runkourakoitsijana.
Lue lisää
2016 Haapajärvi

Kauppakeskus Stoolperi

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Valmisbetonit perustuksiin ja lattioihin n. 800 m3

2016 Helsinki, Itäkeskus

Itäkeskuksen kauppakeskus, i3

Betonielementti- ja rungon teräsrakenteet

Toimitussisältö

 • Lujabetoni toimitti Itäkeskuksen uuden kauppakeskuksen kaikki betonielementit sekä runkoon liittyvät teräsrakenteet suunniteltuna ja asennettuna.
 • Keskukseen tuli 50 000 m2 liiketilaa ja 2000 autopaikkaa. Vaiheen I urakka koostuu yli 5700:sta asennettavasta tuotteesta.
 • Lujabetoni hyödynsi 3D‐tietomallia suunnittelun lisäksi kohteen aikatauluseurannassa ja raportoinnissa
Lue lisää
2015 - Jyväskylä

Kankaan alue

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Noin 34 hehtaarin  Kankaan alue on Jyväskylän keskustan laajennusalue. Vanhaa paperitehdasta kehittää Kankaan Kehitys Oy, jonka osakkaina ovat Skanska Oy, YIT Rakennus Oy, ja Jyväs-Parkki Oy.

Tavoitteena on että vuonna 2025 alueella on 3000 asukasta ja 2100 työpaikkaa.
Paperitehdasalueena Kangas toimi 1874-2010.

Toimitukset on aloitettu Kankaan alueelle 2015 aikana ja jatkuvat edelleen.

Lue lisää
Kevät 2015 Tampere

Parkkihallin holvi Tampereella

Parkkihallin holvi kertavaluna

Toimitussisältö

 • Valettiin parkkihallin massiivinen holvi kertavaluna.
 • Toimitukset pääosin Nokian tehtaalta, aputehtaana Tampereen tehdas.
 • Valumäärä n. 1100 m³, valu valetiin n. 10 tunnin aikana, pumppuja työmaalla 2-3 kpl.
2015 Oulu

Majakat Oulu 1 ja Oulu 2

Valmisbetonitoimitukset

Toimitussisältö

Uppobetonitoimitukset Rakennusliike Karjaluoto Oy:n majakkojen perustusten korjausurakkoihin.

2015-2016 Hattula

Hattulan Juteinikeskus

Betonielementit ja valmisbetonit

Toimitussisältö

 • Lujabetoni Oy toimitti kohteen betonielementit ja valmisbetonit
 • Avoin oppimisympäristö 250 oppilaalle. Henkilökohtaiset päätelaitteet sekä maalämpö kuuluvat Juteinikeskuksen huikeaan kokonaisuuteen.
2015 - 2016 Vieremä

E18 Hamina – Vaalimaa

Valaisinpylväiden jalustat

Toimitussisältö

 • Moottoritiehanke E18 Hamina – Vaalimaa -projektiin YIT Oyj:lle Lujabetoni toimitti valaisinpylväiden ja liikennemerkkien jalustat.
2015-2016 Äänekoski

Metsä Fibren biotuotetehdas

Betonipaalut, lyötävät teräspaalut ja porapaalut asennettuina

Toimitussisältö

 • Lujabetoni toimitti Äänekoskelle valmistuvaan maailman ensimmäiseen Metsä Groupin biotuotetehtaaseen paaluja historiallisen suuren määrän, yhteensä noin 195 kilometriä, josta betonipaalujen osuus oli yli 135 kilometriä.
 • Metsä Fibre Oy:n Äänekosken biotuotetehdas on vuoden 2016 paalutustyömaa
Lue lisää
Vuosi 2015 Lahti

Lahden hiihtostadionin latusilta

Latusillan valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

 • Valmisbetonitoimitus 800 m³
2015 Kuopio

Kuopion yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikkö

Betonina käytettiin raskasbetonia

Toimitussisältö

 • Sädehoitoyksikön rakentamisessa on käytetty Suomessa harvinaista rakennustekniikkaa. Käyttämällä raskasbetonia Kuopion yliopistollisen sairaalan sädehoitobunkkereiden seinät voitiin tehdä vain metrin levyisiksi ja samalla puolittaa seinien kuivumisaika. Tavallista betonia käyttämällä seinät olisi pitänyt valaa kahden metrin paksuisiksi.
 • Raskasbetonin tiheys on noin puolitoistakertaista tavalliseen betoniin verrattuna ja se painaa lähes 4000 kg/m³.
 • Erikoiskiviaineksena tässä vaativassa betonissa käytetään Kiirunan rautamalmia.
2015-2016 Yli-Ii

Isokankaan muuntoasema

Valmisbetonitoimitukset

Toimitussisältö

Muuntoaseman vaativien rakenteiden betonitoimitukset, kohteessa käytetty säänkestäviä paikallavalubetonimassoja.

2015-2016 Pyhäjärvi

Pyhäjärven sairaala

Valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Betonia perustuksiin, runkoon ja lattioihin n. 2500 m3.

2014 Espoo

Leppävaaran Torni

Betonielementit ja valmisbetonit: HT-lattiabetonit

Toimitussisältö

Asiakkaiden toiveista kehitetty lattiabetoni.

Lue lisää
2014-2016 Espoo

Espoon sairaala

Valmisbetoni- ja elementtitoimitukset

Toimitussisältö

Espoon tähän asti suurin investointi, Espoon sairaala, valmistui vuonna 2016. Lujabetoni toimi kohteessa valmisbetoni- ja elementtitoimittajana. Lujabetonin toimitukset ajoittuivat vuosille 2014-2016.

 • Rakennusurakan kokonaislaajuus oli kaikkiaan 69 643 brm².
 • Rakennuksen runkomateriaali on pääosin betonia ja siinä on käytetty noin 13 000 betonielementtiä.
Lue lisää
2014 Joensuu

Pekkalan silta

326 metriä pitkä betonisilta

Toimitussisältö

 • 1750 m³:n valmisbetonivalu
2014 Jyväskylä

Ruusupuisto

Jyväskylän Yliopiston campuksen uudisrakennus

Toimitussisältö

Kohteen valmisbetonitoimitukset NCC Rakennus Oy:lle ja ME-Perustukset Oy:lle yhteensä n. 2000 m³.

 

2014 Kiuruvesi

Elovaara

Kaksi isoa nautakasvattamoa

Toimitussisältö

Perustukset, kuilut, ritilät, seinät, ym

Lue lisää
2013 Jyväskylä

Keljonlahden voimalaitoksen piippu

Jyväskylän energian Keljonlahden voimalaitoksen piipun valmisbetonitoimitus

Toimitussisältö

Eilaisia valmisbetoneja yli 2 000 m3.

 

2012-2013 Oulu

LARE lajitteluarena

valmisbetonitoimitukset

Toimitussisältö

13-metrisen seinän valutyö

2012 Espoo

Sola Business Park

Lujatalon pääkonttorin runkorakenteet

Toimitussisältö

 • rungot
 • graafinen betoni
Lue lisää
2012-2013 Hämeenlinna

Kauppakeskus Goodman ja parkkihalli

Elementtitoimitus

Toimitussisältö

Parkkihallin runkoelementit, pilarit, palkit, laatat. Kauppakeskuksen elementit, julkisivussa graafisia ja rapattuja seinäelementtejä, väliseinät, pilarit, palkit laatat.