X

Seinäelementti betonista

Lujabetonin seinäelementti -tuotanto kattaa kaikki tärkeimmät julkisivutyypit. Julkisivumateriaalina betoni on omaa luokkaansa. Sen lukuisat pintavaihtoehdot antavat valinnan vapautta.

Betonielementtirakenteisten julkisivujen ja seinäpintojen väri, pintastruktuuri, pinnan kuviointi ja muoto voivat vaihdella suhteellisen vapaasti. Betonipintaisia julkisivuja valmistetaan sekä sileinä että profiloituna pintavaihtoehtona. Laattapintaisia julkisivuja löytyy tiililaatta-, klinkkeri- ja luonnonkivipinnalla. Uusimpina arkkitehtuurisina pintavaihtoehtoina julkisivuihin Lujabetoni tarjoaa graafista betonia, värillisiä seiniä sekä ns. arkkitehtuuribetonia.

Väribetonisia julkisivuja valmistetaan hienopestyinä. Saatavilla oleva värivalikoima on erittäin laaja. Lujabetoni voitti Vuoden 2011 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon Helsingin Asumisoikeus Oy:n kohteiden valkobetonijulkisivuilla. Jos seinän halutaan olevan musta, on Lujabetoni kehittänyt uuden Supermusta-tekniikan, jonka myötä väri on elementissä aidosti syvän musta ja väripinta on tasainen.

Lujabetonin tuotevalikoimasta löytyvät myös tehtaalla valmiiksi maalatut julkisivut. Näissä elementeissä kirkkaat värit loistavat värjättyä betonia syvempinä. Valmis tehdasmaalaus on rakennusliikkeelle kustannustehokas ratkaisu, joka korostuu sitä enemmän, mitä korkeammasta talosta on kysymys.

Näyttäviin rapattuihin julkisivuihin Lujabetoni tarjoaa Luja-rappausjärjestelmää eli laadukkaita rappaus-valmisosia täydellisellä työmaapalvelulla varustettuna. Lujabetoni valmistaa myös sisäkuorielementtejä, kuorielementtejä, väliseinäelementtejä, maanpaineseiniä, hissikuilun ja porrashuoneen seiniä, lepotasoja sekä jännitettyjä seiniä.

Tutustu myös