X

Ajankohtaista maataloudessa

Laakasiilot myös 3,6 m korkeana

Viikolla 22/2022 toimitimme Haapajärvelle Koulutuskeskus JEDUN maatalousyksikölle massiiviset 3,6 m korkeat laakasiilot.

Kun tarvitset maatalouden betonituotteita, ole yhteydessä myyjiimme:

Pohjois-Suomi: Pekka Mönkkönen 044 585 2320
Itä- ja Etelä-Suomi: Timo Juutinen 044 585 2191
Länsi-Suomi: Ossi Murtoperä 044 585 2030

 

 

Vihdoin – uusi opetusnavetta Kannuksessa on otettu käyttöön!

Runsas väkijoukko saapui Kannukseen juhlistamaan upean uuden opetusnavetan avajaisia. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijat, opettajat ja muut toimijat olivat jo odottaneet kovasti, että pääsevät toteuttamaan käytännön opiskelua modernissa, bioturvallisessa ja kiertotaloutta harjoittavassa opetusnavetassa.

”Saatiin jälleen toimittaa elementit asiakkaalle Lujabetonin laajasta tuoterepertuaarista. On ilo nähdä taas työnsä tulos valmiina”, tuumivat myhäillen paikan päällä Lujabetonin myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen ja myynti-insinööri Ossi Murtoperä. Upealta kohteessa näyttääkin. Päivän ohjelmassa oli mm. tuotetoimittajien esittelyjä, tutustumista kohteeseen ja tietenkin kahvitarjoilu herkkuineen.


Ritiläpalkit SUORAAN TEHTAALTA ilman välikäsiä!

Kotimaiset Lujabetonin ritiläpalkit saat nopeasti ja edullisesti SUORAAN TEHTAALTAMME!

Soitto ystävällisille myyjillemme takaa sinulle nopeat kaupat  ja pian ovat ritilät jo navetassasi. Toimituksen mukana saat käsittely- ja asennusohjeet, joiden mukaan asennus hoituu helposti. Toimitukseen kuuluu rahti työmaalle. Arvostamme kaikkia asiakkaita, myös pieniä toimitusmääriä.

Lujabetonin ritilöiden ylivoimainen kestävyys on tutkittu VTT:n tutkimuksissa. Ritilöillä on CE-merkintä. Kysy lisää myyjiltä.

Kuvassa Toni Mäkelä tuumii: ”Kyllähän me hyvää yritetään, mutta kun priimaa pukkaa..”

SOITA SUORAAN MEILLE – SÄÄSTÄT RAHAA!

Ossi Murtoperä p. 044 585 2030
Timo Juutinen p. 044 585 2191
Pekka Mönkkönen p. 044 585 2320

 

 

Kotikankaan pihattonavetan pystytys hyvässä vauhdissa

Nivalan Järvikylän upeisiin rantamaisemiin nousee Kotikankaan Tilan uusi hieno pihattonavetta.Kohteen runko toteutetaan teräsbetonipilareilla. Osa ritiläpalkeistakin on löytänyt jo paikalleen.

Työt ovat aikataulussaan, mistä tilan omistajat ovat oikein tyytyväisiä: ”Lujabetonin kanssa on hyvä ja helppo tehdä yhteistyötä”.

”Mukava kuulla tuollaista palautetta”, tuumii myyjä Ossi Murtoperä.

   

 

 

Kannukseen rakennetaan kotimainen opetusnavetta

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kannuksen toimipaikkaan rakennetaan opetustarkoitukseen uusi lypsykarjanavetta, jonka toteutumisesta vastaavat Lujabetoni Oy ja Vana-Valmisnavetta Oy. Työt tontilla käynnistyivät tällä viikolla.

Kyseessä on julkinen rakennushanke, joten rakennustöiden valvonta hoidetaan rakennuttajan toimesta. Tämä tarkoittaa ehdottoman tarkkaa laadunvalvontaa ja vaatimuksen, että kaikki on toimittava niin aikataulullisesti ja laadullisesti just eikä melkein. Ja sehän sopii Lujabetonille. ”Mitä vaativampi ja haastavampi kohde on, sitä innokkaammin tartumme haasteeseen. Lujabetonin osaaminen korostuu nimenomaan tällaisissa kohteissa”, tuumii myyntipäällikkömme Pekka Mönkkönen.

Kohteen haastavuutta lisää rakennuspaikan heikko maaperän kantavuus, jonka vuoksi perustukset joudutaan paaluttamaan.

Toivotaan kovasti onnea upealle hankkeelle!

Joulutoivotus

Asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme: Kiitos tästä vuodesta, oli ilo tehdä työtä kanssanne!
Toivotamme Teille tunnelmallista joulua ja menestystä vuodelle 2021!

 

Heikkisten navettaprojekti päätökseen

Martta ja Veijo Heikkinen järjestivät viikolla 45/2020 avoimien ovien viikon Veijolan tilalla Hyrynsalmella. Koronatilanteen vuoksi yhtä isoa tilaisuutta ei voitu järjestää, joten he tarjosivat mahdollisuuden kiinnostuneille vieraille käydä pitkin viikkoa tutustumassa uuteen navettaan.

Pienten vastoinkäymisten vuoksi Heikkisten navettaprojekti siirtyi viime syksyltä tälle kesälle. Tämä saattoi ollakin onni, koska kesän optimaaliset olosuhteet vauhdittivat projektin etenemistä suhteellisen nopeasti maaliin saakka. Nyt on syytä tyytyväisyyteen, sillä kaikki on valmista eläinten asettua taloksi tällä viikolla.

Pöydän ääreen kokoontuivat ”loppulitviikkiin” Veijo ja Martta Heikkinen ja Lujabetonin suunnittelija Sauli Hirvonen, ensimmäisen kerran kasvotusten. Sähköposteja Martta ja Sauli ovat vaihtaneet satamäärin, sillä Sauli suunnitteli kohteen kaikki rakenteet. Tämä tapaaminen oli hyvä päätös isolle projektille.
(Maskit poistettiin vain valokuvauksen ajaksi.)

Toivotetaan onnea, terveyttä ja työniloa Veijolan tilalle!

 

 

Vähäkankaan viljatilalla on ahkerasti puitu kauden satoa talteen. Tilalle rakennettiin viljavarastot Lujabetonin elementeistä. Järeät L-elementit sopivat mainiosti viljavarastoiksi niiden hygieenisyyden ja helpon katettavuuden vuoksi.


Tyytyväisinä uusiin tiloihin poseeraavat tilan isäntäväki Sami (vas.) ja Petri Vähäkangas.

 

Lujabetonin tämän vuoden navettatoimitukset ovat olleet poikkeuksellisen isoja. Myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen ja tehdaspäällikkö Jari Pulkkinen suorittivat ”isojen navetoiden työmaakierroksen” Itä-Suomessa ja Kainuussa. Hyvältähän työmailla näytti. Runkovaiheeseen nousseet navettaprojektit olivat sujuneet kaikkialla hyvin. Tiloilla otettiin vieraat iloisesti vastaan ja kahvikupposten äärellä keskusteltiin projektien eri vaiheista. Asiakkaat olivat tyytyväisiä toimituksiin. Työt ovat edenneet hyvin ja aikatauluissa on pysytty sovitusti.


Uuden navetan julkisivua ihailemassa Jukka Lintunen ja Pekka Mönkkönen. Lintulan tilan rakenteilla olevat katettavat rehusiilot ovat massiivinen näky.

     
Hakkamaito on tämän vuoden ja samalla Lujabetonin kaikkien aikojen suurin maatalousprojekti. Navettakohde koostuu kahdesta hallista aputiloineen, yhteensä n. 4500 m2. Lisäksi hankkeeseen kuuluu isoja rehuvarastoja ym. tiloja.
Hakkamaidon projektia seuraamassa vasemmalta Marko Ryhänen Kovaki Oy, Jukka Hakkarainen, Pertti Pelkonen Kovaki Oy ja Pekka Mönkkönen.

 
Hyvin on edennyt myös Kortelaisen, toimitukseltaan laaja navettakohde. Tässäkin kohteessa on pysytty hyvin aikataulussa. Tilannekatsausta Mönkköselle selvittämässä Paavo (vas.), Jari-Jukka ja Terhi Kortelainen.

 

 

Aini ja Sami Partasen pihattonavetta Nerkoolla edistyy ripeässä aikataulussa.Työmaalla on jo asennettu jännebetonipalkit ja seinät paikoilleen.
Viimeisten seinien asennusta seuraamassa ja auringon kanssa kilpaa hymyilemässä isäntäpari Aini ja Sami sekä Ioparin toimitusjohtaja Arto Väisänen ja Lujabetonin myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen.

 

 

llolla ilmoitamme, että olemme saaneet vahvistuksen maatalouden myyntitiimiimme! Ossi Murtoperä on aloittanut toukokuun alusta myynti-insinöörinä vastuualueenaan Länsi-Suomi.

Ossille työskentely maatalouden tuottajien kanssa ei ole uutta, sillä hän on toiminut aiemmin Demeca Oy:ssä. Innolla hän odottaa yhteydenottoja asiakkailta ja palvelee mielellään niin vakiotuotteiden myynnissä kuin suurempien tuotantorakennushankkeiden ollessa kyseessä. Ossin tavoitat puhelinnumerosta 044 585 2030.

Toivotamme Ossin lämpimästi tervetulleeksi Lujabetonille!

Muut myyjämme palvelevat seuraavasti:
Myynti-insinööri Timo Juutinen vastuualueenaan Itä- ja Etelä-Suomi, puh. 044 585 2191
Myynti-päällikkö Pekka Mönkkönen vastuualueenaan Pohjois-Suomi, puh 044 585 2320

 

 

Me Lujabetonin maataloustiimin touhutontut kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta. Toivotamme teille ja kaikille seuraajillemme oikein hyvää joulua ja paljon onnea tulevalle vuodelle 2020!

Teitä myös tulevana vuonna palvelevat: Timo Juutinen (takana vas.), Sauli Hirvonen, Teemu Nieminen, Anne Heikkinen, Pekka Mönkkönen (edessä vas.) ja Juha Ahvanainen.
Ollaanpa yhteyksissä!


HEIKKISEN JUUSON JA HELIN NAVETAN AVAJAISET

Juuso ja Heli Heikkisen navetan avajaisia vietettiin maanantaina 28.10. kirpeässä pakkassäässä. Vierailijat olivat lähteneet Sintiöön oikein suurella joukolla. Erityisen suurta ihastusta vierailijoiden keskuudessa herätti navetan avara runkorakenne, jossa oli vain yksi katon kannatuslinja ja sekin vielä jännebetonipalkeilla harvennettuna. Toinen asia, joka herätti myös suurta kiinnostusta,  oli navetan suuri kotimaisuusaste ja urakoitsijan siisti työnjälki. Navetta olikin valmis lieteallasta myöten; ainoastaan pientä viimeistelyä tekniikassa oli enää jäljellä ennen lehmien sisääntuloa. Toivomme menestystä Juusolle ja Helille.

Heikkisen Juuson ja Helin navetta sisältä.

KINNUSEN ROBOTTINAVETAN VALMISTUMISTA JUHLISTETTIIN AVAJAISILLA 24.10.2019

Kuhmon Kuumuun toimitimme Kinnusen Sepon uuteen robottinavettaan perustukset, betonirungon, kantavat SW-ulkoseinät asennuksineen, CE-merkityt ritiläpalkit, lietekuilut, slalom-pumppaamon elementit ja lietesäiliön. Ja tietenkin sisältäen betonielementtien täydellisen rakennesuunnittelun! Avajaisten väkimäärä yllätti hieman Kinnusen, sillä paikalla kävi paljon kiinnostuneita ihmisiä niin lähiseudulta kuin kauempaakin, jotka pitivät hyvin tärkeänä paikallisen maatalouden elinvoimaisuutta! Kinnunen totesi projektin jälkeen olevan tyytyväinen navetan rakentamisessa mukana olleisiin, pystyi aina luottamaan, että kaikki sujuu mallikkaasti!

Kinnusen robottinavetta avajaispäivän aamuna.

ROBOTTINAVETAN AVAJAISET KUHMOSSA

Tervetuloa Juuso ja Heli Heikkisen uuden robottinavetan avajaisiin. Navetan rakentamisessa keskeisenä on ollut kotimaisuus. Kotimaisuusaste onkin poikkeuksellisen korkea, niin työvoima kuin rakennustarvikkeetkin ovat olleet täysin kotimaisia.

Maanantaina 28.10.2019 klo 10-14

Kortejärventie 307, 88900 Kuhmo


KONEAGRIA 2019 -MESSUT 10-12.10.2019 JYVÄSKYLÄSSÄ

Tervetuloa tutustumaan osastollemme B301 Jyväskylän Paviljonkiin!


ROBOTTINAVETTA, KUHMO

Kuhmossa maatalousrakentaminen on tänä vuonna virkeää. Seppo Kinnusen työmaalla uuden robottinavetan rakentaminen etenee sujuvasti. Heinäkuussa oli vuorossa seinäelementtien asennus paikoilleen, joka sujuikin ongelmitta. Työmaan etenemiseen ja elementtien korkeaan laatuun tyytyväinen asiakas seurasi asennusta positiivisin mielin.

Juha Ahvanainen (Lujabetoni) ja Seppo Kinnunen(oik.) seinäelementtien vierellä.

TUOTEKEHITYS ASIAKKAITA KUUNNELLEN

Saimme asiakkailtamme palautetta, että kehittelisimme laakasiiloelementin, joka olisi monessa suhteessa parempi kuin nykyisin markkinoilla olevat elementit. Otimme mielihyvin haasteen vastaan, ja lopputulosta onkin mukava esitellä!

Ohessa elementin lyömättömät edut asiakkaalle!

  1. Elementti on h=3,6 m korkea, ja sen jalkaosa on valmista lattiaa, eikä sen jalan päälle tarvitse valaa enää betonia. Tällöin hyötykorkeus siilossa jää n. 15 cm korkeammaksi ja lattiavalubetoneissakin syntyy merkittävä säästö.
  2. Elementin jalkaosan leveys on jopa tasan 1m (=1000 mm)! Tämä on turvallisempi asentaa, eli kaatumisvaara on pienempi,  koska elementin painopiste jää elementin jalkaosan alle.
  3. Elementin selkäpuolella on kymmenittäin valmiita teräksiä selkäpuolen valua varten; joten elementti on käytännössä ”T-elementti!”
  4. Ja elementin paino (n. 5,6 TN) kertoo omaa kieltään elementin lujuudesta isoillekin polkukalustoille.

Nämä uudistukset yllättivät meidät myös täällä Lujabetonilla ja elementeillä on nyt kysyntää jopa hieman enemmän, mitä ehdimme tekemään!

Oheista siiloa asennettiin Juankoskella Pursiaisen Antille juhannuksen jälkeen.


UUSIA NAUTAKASVATTAMOJA NOUSEE YMPÄRI SUOMEN

Tänäkin vuonna olemme toimittaneet betonielementit useisiin nautakasvattamoihin asiakkaillemme ympäri suomen. Osa kasvattamoista on jo valmistunut ja niitä on juhlistettu avoimien ovien merkeissä!


UUSI LYPSYPIHATTO NOUSEE VAUHDILLA KUHMOON

Kuhmossa Heli ja Juuso Heikkiselle Lujabetoni asensi juhannusviikolla seinäelementit ja betonirungon. Elementit olikin helppo asentaa, koska urakoitsija Risto Huusko oli rakentanut työmaatiet ja perustukset ammattitaidolla. Asennuksen päätyttyä tilaajat Heli ja Juuso Heikkinen myhäilivät tyytyväisinä: ”Kotimaisten kumppaneiden kanssa on helppo toimia!”

Heli ja Juuso Heikkinen asennuksen päätyttyä.

UUSI KORKEA LAAKASIILOELEMENTTI

Lujabetoni aloitti järeän h=3,6m laakasiiloelementin valmistuksen keväällä. Lujabetonin elementti on ylivoimainen, mm. elementin jalkaosa on valmista lattiaa ja sen päälle ei tarvitse valaa erillistä laattaa, näin hyötykorkeuskin jää suuremmaksi! Lisää kannattaa kysyä maatalousmyyjiltämme!!

Uusi 3,6m korkea laakasiiloelementti.

ME HALLITSEMME MYÖS TALVIRAKENTAMISEN!

Kannialan navetan avajaisia vietettiin huhtikuun alussa aurinkoisessa kevätsäässä. Navetan rakentaminen alkoi marraskuun alussa ja talvirakentaminen sujui mainiosti ilman suurempia yllätyksiä. Isäntäväki hymyilikin kilpaa uuden navetan vierellä.

Päädyn leveys on 40m.

ONKO TÄMÄ SUOMEN SUURIN LANTALA?

Muhokselle, Viskaalin tilalle asennettiin 25-26.3.2019 kirpeässä pakkassäässä ehkä Suomen suurinta lantalaa! Kuivalantalan mitat ovat hulppeat: Syvyys 40 m ja pituus 123 m. Tilavuus = 16 000 M3!!!! Lujabetonin elementtitoimitukset olivat Viskaalin tilalle yhteensä noin 1 500 tn, joka tarkoittaa noin 50 rekkakuormaa. Lisäksi Lujabetoni on toimittanut suuren määrän valmisbetonia Oulun tehtaalta Viskaalin tilalle. Heikki Räinä Viskaalin tilalta myhäilikin tyytyväisenä: ”Betonirakenteet osoittautuivat kilpailukykyisimmäksi meidän hankkeessamme ja rakennesuunnittelu ja toimitukset ovat Lujabetonilta edenneet todella ammattimaisesti”.  Myös Myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen hymyili leveästi seuratessaan asennuksen lopettamista ja saatuaan Heikki Räinältä kassillisen kotimaisia lihajalosteita kotiin viemisiksi. ”Kyllä nyt kotimainen ruoka maistuu hyvälle!” Toteaa Mönkkönen.

Jännebetonipalkkien asennus.


LUJABETONI JULKAISEE KAKSI MERKITTÄVÄÄ UUTUUTTA MAATALOUSRAKENTAMISEEN SARKAMESSUILLA

Julkaisemme jatkuvan kehitystyön tuloksena kaksi merkittävää uutuutta maatalousrakentamiseen Seinäjoella järjestettävillä Sarkamessuilla. Uusilla tuotteilla tarjoamme paremmat ja tehokkaammat ratkaisut palvelemaan ja vastaamaan kasvavien tilojen tarpeita ja vaatimuksia. Tule osastollemme 6e (A-halli) tutustumaan uutuuksiin ja keskustelemaan!

Sarkamessut 1.-2.2.2019

Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23

Lujabetonin osasto: 6e A-Halli


PROSKIN, SIILINJÄRVI

Marraskuun lopussa vietettiin avajaisia Proskinin tilalla Siilinjärvellä! Uudessa paloturvallisessa 1500 m2:n lypsykarjapihatossa toiminnan jatkamiselle ja kehittämiselle on erinomaiset puitteet.

Proskinin tilan uusi lypsykarjapihatto.

Uusi betonirakenteinen pihatto on avara ja valoisa sisältä.


MTY MULARI, SONKAJÄRVI

Vietimme marraskuun alussa iloisissa merkeissä Mularin veljesten uuden robottinavetan avajaisia. Vieraita kävi paljon ja he olivat kiinnostuneita keskustelemaan niin Mularin veljesten kuin paikalla olleiden esittelijöiden kanssa maatalouden tehokkaimmista ja moderneimmista ratkaisuista. Kohteeseen toimitimme betonisandwich-ulkoseinät, anturaelementit, lietekanavat, CE-merkityt ritiläpalkit, lietesäiliön jne… Kiitämme hyvin sujuneen yhteistyön merkeissä projektin kaikkia osapuolia!


MTY KANNIAISEN AVAJAISET, JOUKOKYLÄ (PUOLANKA)

Kanniaisen Petrin, Päivin ja Janin uuden navetan avajaisia vietettiin 26.10.2018. Kiitämme lämpimästi Kanniaisten perhettä mukavista avajaisista sekä pääministeri Juha Sipilää, joka pääsi aikataulujen puitteissa vierailemaan avajaisiin Kainuuseen.

Kuvassa Kanniaisten perhe, pääministeri Juha Sipilä sekä Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo ja myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen.

LUJABETONI OLI MUKANA KONEAGRIA 2018 -NÄYTTELYSSÄ 11-13.10.2018 JYVÄSKYLÄSSÄ

Näyttelyn painopiste oli tänä vuonna karjassa, maidossa, nurmessa ja rehuntuotannossa. Lujabetonin osastolla riitti kiinnostuneita uusia kävijöitä sekä vanhoja tuttuja.

Myynti-insinööri Juha Ahvanainen odottelee vierailijoita toisen messupäivän aamuna.

MTY KORHOLAN AVAJAISIA VIETETTIIN MUKAVISSA TUNNELMISSA

Vaalan Veneheitossa vietettiin MTY Korholan navetan avajaisia 13.9.2018. Avajaisiin oli aikaa valmistautua hyvin, sillä navetta valmistui jo viikkoa aiemmin. Isäntäväki oli tyytyväisenä syystäkin, sillä suuren projektin valmistuminen odotetusti takaa sen, että tuotanto saadaan suunnitellusti käyntiin!! Lujabetoni toivottaa valoisaa tulevaisuutta koko MTY Korholan väelle!


LYPSYKARJAPIHATTO, SIILINJÄRVI

Uuden lypsykarjapihaton TB-pilarit ovat näyttävästi pystyssä jo elokuussa, vaikka päätöksen teko navetan rakentamisesta tulikin kiivaimpaan rakennusaikaan keskellä kesäsesonkia. Kuvassa tilan isäntä ja emäntä tyytyväisenä Lujabetonin myynti-insinööri Juha Ahvanaisen vierellä pilarin juurella. Navetan rakentamisesta päivitetään lisää kuulumisia työn edetessä.

Kuvassa Juha Ahvanainen (LB), Satu Hyvärinen ja Jyrki Proskin.

ASENNUSNÄYTÖS KANNIAISTEN TILALLA PUOLANGALLA KERÄSI VÄKEÄ

Lujabetonin järjestämä navetan asennusnäytös keräsi peräti noin 30 kiinnostunutta maatalousyrittäjää katsomaan nykyaikaisen suuren navetan asennusta. Vieraat olivat erittäin kiinnostuneita keskustelemaan talon väen (Päivi, Petri ja Jani) kanssa tilan kehittämisestä. Navetan rakentamisen korkea kotimaisuusaste herätti myös suurta kiinnostusta. Betonihan on oiva rakennusmateriaali navetan vaativiin olosuhteisiin. Betoni on myös massiivisuutensa takia osoittautunut  hyväksi lämpötilavaihteluiden tasaajaksi esimerkiksi näin helteisenä kesänä.

Lujabetoni kiittää tilaisuudesta Kanniaisen perhettä, sekä yhteistyökumppaneitamme; NHK-keskusta, VANA-Valmisnavettaa sekä IO-Paria.

Kuvassa myyntipäällikkö Pekka Mönkkönen Lujabetonista toivottamassa vieraita tervetulleeksi pystytysnäytökseen.

Elementit asennettuna paikoilleen.


Janne Pietikäisen kasvattamon avajaiset

Pietikäisen avajaisia vietettiin 24.7.2018. Avajaisissa valtiovallan tervehdyksen toi kansanedustaja Markku Eestilä. Eestilä painotti puheessaan kuinka hienoa on nähdä nuoria maatalousyrittäjiä ja heidän uskoaan tulevaisuuteen. Hän piti tärkeänä myös kotimaisuusastetta ja työllistämisvaikutuksia, joilla on merkittävä rooli koko Suomen taloudelle. Viihde puolesta piti huolta Halavatun Papat. Lujabetoni toivottaa Pietikäiselle menestystä jatkoon!

Kansanedustaja Markku Eestilä pitämässä puhetta.

Halavatun Papat viihdyttivät avajaisvieraita.


OJANSUUN TILAN LAAJENNUS, RANUA

Ranualainen Juha Kortesalmi laajentaa v. 2012 valmistunutta navettaansa. Juha valitsi uuteen halliinsa Lujabetonin elementtitoimituksen rakennesuunnitteluineen ja asennuksineen.  Valinta olikin tällä kertaa helppo, vaikka kuusi vuotta sitten emme päässeetkään kauppoihin. Kuvassa Juha myhäilee tyytyväisenä, koska Lujabetonin toiminnan laatu ja aikataulutus on ollut täsmällistä. Mies jopa hieman ihmettelee Lujabetonin rakenneratkaisujen varmuutta ja lujuutta. Koska Juhalla on jo kokemusta yhden navetan rakentamisesta, niin hanke etenee ”myötätuulessa” ilman yllätyksiä ja valmista on ennen talven tuloa.

Juha Kortesalmi laajennuksen vierellä.

Rakentaminen kiivaimmillaan myös Niittylahdessa

Joensuun Niittylahden Onnelan tilan isäntä Timo Tahvanainen on tyytyväinen elementtien toimituksiin. Aikaisin keväälle suunniteltu seinäelementtien toimitus antaa aikaa tehdä muiden töiden ohessa navettarakennusta eteenpäin. Navetan seinäelementit asennettiin ohjelmoidun aikataulun mukaan jo 7-8.5.2018 ja lietekuilu- ja muut vakioelementit olivat jo toimitusvalmiudessa heti seinien perässä. Tahvanaisella on kokemuksia myös muista elementtitoimittajista aiemmissa kasvattamoissa, tällä kertaa Lujabetoni valikoitui elementtitoimittajaksi.

Timo Tahvanainen asennettujen seinien juurella.

Kiihtelysvaaraan kaksi nautakasvattamoa ja lämpökeskus

Kiihtelysvaaran Huhtilammen Rusilan tilan komeisiin vaaramaisemiin kohosi ripeästi kaksi nautakasvattamoa, lantalat ja lopuksi myös lämpokeskuksen elementit. Tilan Isäntä ja emäntä, Jaakko ja Laura Willman ovat olleet tyytyväisiä elementtitoimituksiin ja urakoitsijaan (Pertti Pelkonen ja kumppanit). Paikallisen urakoitsijan hyvin tehdyt pohjatyöt edesauttoivat elementtien nopeaa asennusta.

Projektissa aikataulu on äärimmäisen tärkeä ja aikaa ei ole hukattavaksi. Elementtitoimitus pystyttiin tekemään jopa hiukan etuajassa suunnitellusta ja projekti on edennyt todella vauhdikkaasti. Tilan koira Remukin vaikutti olemukseltaan hyvin ilahtuneelta hankkeen etenemisestä.

Laura ja Jaakko Willman sekä Remu.

Lämpökeskuksen elementit ja rakennus päädystä katsottuna.


Pyhtäällä sijaitsevaan Kossilan kasvattamoon Lujabetonin laaja elementtitoimitus

Kohteen toimitukseen kuuluu kaikki ulko- ja väliseinäelementit, anturaelementit, lietekanavat, ritiläpalkit ja laakasiilot. Työt ovat hyvässä vauhdissa ja seinäelementit asennettiinkin paikoilleen jo 3-4.5.2018, kun isäntä teki ripeästi pohjatyöt, vaikka kevät olikin hiukan haasteellinen.

Kossila on ollut tyytyväinen elementtien joustavaan toimitukseen ja elementtien laatuun. Kokemuksia rakentamisesta isännällä jo aiempien kasvattamojen kanssa. Lujabetoni Oy:n valitseminen toimittajaksi antoi varmuuden nopeaan kevään aloitukseen.

Juha Ahvanainen (Lujabetoni Oy) ja Pasi Kossila.


Siilinjärven Pöljän kylällä karjarakennuksen laajennus edistyy vauhdilla

Tilan isäntä Jussi Ollikainen on tyytyväinen rakennuksen elementtitoimitusten joustavaan toimitustapaan ja toimitusaikojen pitävyyteen. Ollikaisen valintaan vaikutti tieto Lujabetonista täsmällisenä  ja luotettavana toimittajana. Kun elementit tulevat suunniteltuna oikeana aikana työmaalle, edistyy rakennusprojekti ilman keskeytyksiä ja rakentaminen on täten taloudellista ja tehokasta. Kun kaikki toiminnot suunnittelusta elementtituotantoon ovat yrityksen omissa käsissä, on asioiden hoito nopeaa, joustavaa ja lopputulos onnistunut.

Kuvassa vasemmalla Juha Ahvanainen (Myynti-insinööri Lujabetoni) ja oikealla tilan isäntä Jussi Ollikainen.

ME VOIMME KATSOA KOTIMAISTA KULUTTAJAA SILMIIN, KOSKA VALITSIMME KOTIMAISEN NAVETAN!

Vaalan Veneheitossa MTY Korholan Markku Korhonen (vas) ja Juho Kilpeläinen (oik) valitsivat navettaansa vain kotimaisia toimijoita:  Lujabetoni, VANA, Versowood jne.  Markun ja Juhon mukaan kuluttajat ovat kiinnostuneita maidon todellisesta kotimaisuusasteesta ja toteavat yhteen ääneen, että ”Meidän navetasta tuleva  maito on kotimaisinta mahdollista!”

Rakennustyö etenee myös vauhdilla Korholan työmaalla ja valut on jo kesäkuun alussa tehty.


Sonnikasvattamo nousee vauhdilla Iisalmessa

Janne Pietikäisen sonnikasvattamon työt edistyvät pikavauhtia! Pietikäinen oli erittäin tyytyväinen elementtien laatuun ja työn etenemisen ripeyteen. Taas tuli esille Lujabetonin toimitusvarmuus, kaikki ulkoseinät tuli sovittuna ajankohtana 24.5.2018 ja ne kaikki asennettiin jo saman päivän aikana! Lujabetoni on kiinnittänyt huomiota markkinoilla esiintyvään korkeaan hinnoitteluun juuri ns. konseptikasvattamoiden osalla, joten päätimme tarjota yhdessä IO-parin kanssa Pietikäiselle laadukkaampaa ja edullisempaa ratkaisua. Pietikäinen vaikuttaa olevan varsin tyytyväinen ratkaisuunsa. Pietikäisen ainoa toivomus oli, että sataisi välillä vettä. Timo totesi Pietikäiselle, että valitettavasti tässä asiassa Lujabetoni ei voi auttaa ; )

Valokuvauksen ajaksi töistä maltettiin pitää pieni tauko ja kasvot kaivaa kypärien alta esille. Kuvassa vasemmalta alkaen Timo Juutinen (Lujabetoni), Janne Pietikäinen, Arto Väisänen (Ikkuna- ja ovipari Oy).


MTY KORHOLAN NAVETTA NOUSEE PIKAVAUHTIA ETUAJASSA!

Vaalan Veneheitossa navetan asennus lopetettiin 22.5.2018 ja työmaalla päästään jo katon tekoon.

Tilan toinen omistaja, Juho Kilpeläinen myhäilee silminnähden tyytyväisena: ”On todella hienoa katsoa navetan nousemista. Olen seuraillut aika paljon lähialueen navetoiden rakentamista, ja kotimainen Lujabetoni on kyllä ylivoimainen toimitusvarmuuden ja laadun suhteen!”


Vesa Eronen sen tietää

Liperiläinen suuri naudanlihantuottaja Vesa Eronen hankki jo seitsemännen sonnikasvattamon Lujabetonilta!!! Aikaisemmat hyvät kokemukset Lujabetonista olivat niin vakuuttavat, että valinta oli jälleen kerran helppo. Lujabetonin toimitusvarmuus ja suunnitteluosaaminen ovat ylivoimaista tällä alalla.

7. navetta asennettiin Eroselle 14-16.5.2018.

Vesa Eronen, Nenore Oy


VERHOSEINÄLLE HALVIN RATKAISU!

Verhoseinät yleistyvät navetoissa varsinkin Etelä- ja Keskisuomessa. Usein ajatellaan, että betoniseinään verho ei sovi. Asia on kuitenkin päinvastoin!

Betoniseinään voidaan tehdä jopa h=2,2m korkea aukko verhoa varten ja aukon pituus voi olla jopa 4,8m 6 m:n seinäelementissä. Näistä aukoista tulee taatusti ilmaa riittävästi leveäänkin (=40 m) navettaan!

Ja ratkaisu on halpa! Vain noin 100 €:n hintaiset elementtianturat 6 m:n välein ja päälle asennetaan ”täyskorkea” seinäelementti kattoon saakka. Seinän neliöhintahan on hieman yli 100 €/m2.

Ratkaisu on myös nopea verrattuna siihen, että suunnitellaan ja valetaan ensin seinäpilareille anturat, asennetaan seinäpilarit, asennetaan sokkelit ja viimeiseksi asennetaan liimapuupalkit räystäiden alle.

Anturaelementtejä ja seinäelementtejä käytettäessä ”sorapinnasta vesikattoon”- vaihe kestää vain kaksi päivää. Sokkeli on seinäelementissä jo mukana.

Oheisessa kuvassa Korpisen Tilan navetan verhoseinäratkaisu Puolangalla.


Sarkamessut onnellisesti ohi

Iso kiitos kaikille kävijöille ja arvontakisaan osallistuneille!  Arvontaan osallistui yhteensä 76
henkilöä. Kuorman painoksi mitattiin nyt jälkikäteen yhteensä 2154kg ja 5 lähimmäksi vastannutta tulee saamaan LUJA-talvitakin. Heihin ollaan yhteydessä lähiaikoina. Kantavuudeltaan ylivoimainen testivoittaja ritiläpalkki olisi kestänyt moninkertaisen kuorman esitykseen nähden, mutta turvallisuussyistä emme halunneet kasata messuille korkeampaa ”tornia”. Nähdään viimeistään uudelleen sitten Koneagria messuilla 11-13.10.2018 Jyväskylässä!

Lähimmäksi arvanneet henkilöt, Onnea voittajille!

Raatikainen Mikko, TERVO, 2150kg
Törmikoski Päivi, YLIVIESKA, 2150kg
Keto Väinö, HYLLYKALLIO, 2160kg
Mantere Erja, LAPUA, 2160kg
Haapa Jaakko, LAVIA, 2160kg

Rakentavin terveisin
Mönkkönen Pekka, Ahvanainen Juha, Juutinen Timo

Lujabetoni messuilla

Kanniainen Jaakko ja Lauri

Torniolaisten Lauri ja Jaakko Kanniaisen erittäin suuren robottinavetan avajaisia vietettiin 4.12.2017. Kanniaiset arvostivat kotimaisuutta valinnoissaan. Navetan pääurakoitsijana toimi VANA Valmisnavetta, joka käyttää myös kotimaista työvoimaa. Alkuvaiheessa navetassa on kaksi Lely -lypsyrobottia, mutta myöhemmin robottien määrä tulee nousemaan neljään. Suurnavetan aikataulussa valmistui myös rehukeskus ja lietealtaat.


Korpisentila, Puolanka

22.11.2017 vietettiin Korpisentilan avoimia ovia Puolangalla. Projekti on edennyt aikataulussa suunnitellusti joten, Sanna ja Jani myhäilivätkin tyytyväisenä uuden navetan valmistumista myyntipäällikkö Pekka Mönkkösen vieressä.


Kangas-Niiranen karjarakennus

19.lokakuuta vietettiin Kestilässä Kangas-Niirasen modernin robottinavetan avajaisia. Lujabetoni kiittää Anna ja Satu Niirasta miellyttävästä yhteistyöstä. Sen lisäksi Lujabetoni kiittää Vana Valmisnavetta Oy:n Erkki Kauttoa ja NHK-keskuksen Markku Törmikoskea avusta haastavan projektin toteuttamisesta.


Kerkelä karjarakennus

Antti ja Maarit Kerkelä Kemijärveltä tilasivat Lujabetonilta navetan täydellisen elementtitoimituksen toukokuussa 2017.

Heinäkuun alussa elementit asennettiin sopimuksen mukaisesti.

17.lokakuuta avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa. Lujabetoni kiittää Antti ja Maarit kerkelää mukavasta yhteistyöstä. Navetan rakentamisesta huolehti ammattitaidolla Vana Valmisnavetta Oy.


Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta 4.10.2017

Lujabetoni kävi luennoimassa maatalousrakentamisesta ja ratkaisuista Iisalmen agrologiopiskelijoille. Lujabetoni kiittää opiskelijoita ja muita osallisia mielenkiinnosta!

Pekka Mönkkönen luennoimassa betonirunkoisesta maatalousrakennuksesta.