X

Tuulivoimalan tornielementit

Lujabetoni on Suomen ainoa betonisten tuulivoimatornien elementtivalmistaja. Elementtejä valmistetaan Lujabetonin Kärsämäen tehtaalla, jonne valmistuu kesällä 2023 uudet tuotantotilat puhtaasti tuulivoimaloiden tornielementtien valmistusta varten. Lisäksi alueelle valmistuu uutta, hyvin kantavaa varastoaluetta lähes neljä hehtaaria. Elementtien valmistus alkaa heti tehdasinvestoinnin valmistuttua ja ensimmäisen tuulivoimatornin elementtien toimitus on loppukesästä 2023.

Tornielementtien valmistus on erittäin vaativaa ja niillä on äärimmäisen korkeat laatuvaatimukset. Lujabetonin laaja osaaminen takaa näiden korkealujuuksisten betonielementtien onnistuneen lopputuloksen. Lujabetonin ensimmäinen elementtiratkaisu on Nordexin teknologiaan perustuvia hybridirakenteinen betoni-terästorni, napakorkeudeltaan 168 metriä. Yhdessä tuulivoimalatornissa on 27 betonielementtiä, joiden koko vaihtelee, suurimpien ollessa 5,5 metriä x 20 metriä ja painon ollessa jopa 60 tonnia.

Uusien voimaloiden tehojen ja tuotto-odotusten kasvaessa myös vaatimukset korkeammille torneille kasvavat. Hybridirakenteena rakennettavien korkeiden tornien uskotaan yleistyvän ja Nordexin teknologia on näissä torneissa erittäin kilpailukykyistä. Lujabetonilla on kuitenkin valmiudet valmistaa myös muiden tuulivoimalatoimijoiden tarpeisiin räätälöityjä tornielementtiratkaisuja.

Tuulivoima uusiutuvana energianlähteenä tukee Lujabetonin vastuullisuuspolitiikkaa ja tuulivoimayhteistyön kautta yritys pääsee edistämään omia kestävän kehityksen tavoitteitaan. Myös vauhdilla muuttunut maailmantilanne sekä energiapula ohjaavat nyt energiantuotantoa uusiutuvien energialähteiden suuntaan.

Tuulivoimayhdistyksen tietoihin perustuen tuulivoimarakentaminen on Suomessa nyt kiivaampaa kuin koskaan aiemmin ja tuulivoimaloita nousee ennätystahtia. Tällä hetkellä valmiina ja rakenteilla olevien hankkeiden määrä saavuttaa 5.000:n megawatin huipputehon rajapyykin, mutta kasvunvaraa maatuulivoimassa on hanketietojen perusteella jopa 45.000 MW:n huipputehoon ja tuhansiin uusiin tuuliturbiineihin.

Ajankohtaista tuulivoimalaelementeistä

Myynti ja lisätiedot

Tuomo Eilola

Yksikönjohtaja

044 585 2407
[javascript protected email address]