X

Luja-Vähähiilibetoni - 50% pienempi hiilijalanjälki

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen betonirakentamisen

Lujabetoni marssii etujoukoissa kohti rakennustoimialan hiilineutraaliutta! Iso askel tuota tavoitetta kohti on Luja-Vähähiilibetoni. Suomen kaiken betonituotannon päästöt ovat noin 2 % Suomen CO2–päästöistä, sisältäen sementin päästöt. Mutta sekin on liikaa ja tulee nollata. Siksi Lujabetoni toi markkinoille Luja-Vähähiilibetonin, jossa CO2-haaste on jo puoliksi ratkaistu.

Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin. Betonin alkulujuuden kehitys on hieman normaalia rauhallisempaa, loppulujuuksien ollessa korkealla tasolla. Lujabetoni kehittää koko ajan aktiivisesti yhdessä kumppaneidensa kanssa kiihdytinratkaisuja, joiden ansiosta Luja-Vähähiilibetoni tulee soveltumaan lähitulevaisuudessa myös nopearytmiseen asuntorakentamiseen sekä vaativaankin elementtituotantoon.

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen ja kestävän betonirakentamisen, jolla päästään jopa puukerrostalojen CO2-päästötason alle.

Luja-Vähähiilibetoni perustuu huippulaatuiseen eurooppalaiseen sementtiin

Uusi Luja-Vähähiilibetoni -tuoteperhe perustuu eurooppalaiseen korkealaatuiseen sementtiin, jonka valmistuksen CO2-päästöt ovat jopa 70 % perinteisiä sementtejä alhaisempia. Päästövähennys perustuu kiertotalouteen ja eurooppalaisten terästeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Luja-Vähähiilibetonissa käytetyn sementin tekninen euronormiluokitus on CEM III/B SR-LH. Se on vahvasti GGBFS:llä seostettu sementti. GGBFS on shokkijäähdytettyä ja jauhettua masuunikuonaa, eli terästeollisuuden sivuvirtatuotetta, jonka CO2-päästö on hyvin matala.

Lujabetoni tuo sementin maahan osakkuusyrityksensä Scandinavian Cement Oy:n toimesta. Toimitusvarmuuden takaa luotettava materiaalin toimitus- ja logistiikkaketju yhtiön Haminan terminaaliin sekä 15 vuoden vahva tuontikokemus.