X

Osaamista ja innovointia infrastruktuurin rakentamiseen

Infrarakentaminen pitää sisällään liikenneväylien, energia- ja jätehuollon sekä ympäristöön liittyvää rakentamista. Tähän kaikkeen saat räätälöidyt elementtiratkaisut Lujabetonilta. Suunnittelemme kanssanne asiakaskohtaiset tuoteratkaisut sekä projektikohtaiset elementoinnit olipa tarpeesi sitten työmaakohtainen liikenteenohjaus, melueste, siltaratkaisu tai tunnelielementti.

Kattavan tehdasverkostomme ansiosta pystymme suuriin valmistusmääriin sekä kilpailukykyiseen hinnoitteluun. Lujabetonilla on tarjota käyttöösi myös suurkapasiteettinen täysin mobiili valmisbetonitehdas. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanuudet, vahva betonitietämys sekä innovatiiviset ratkaisut takaavat onnistuneen yhteistyön kanssamme infrarakentamisessa.

Ratkaisuun liittyviä tuotteita

Ratarakentaminen

Pitkälle automatisoitu ratapölkkytehtaamme tuottaa ratapölkkyjä jopa noin 350.000 kpl vuodessa. Huoltovapaa ja ympäristöystävällinen ratapölkky on betonintekijän taidonnäyte. Tämän esijännitetyn korkealujuustuotteen ominaisuuksia valvotaan tarkasti kaikissa sen valmistusprosessin vaiheissa.

Voimme tarjota myös muita ratateknisiä tuotteita kuten paalut, kaapelikourut, laiturielementit, siirtymälaatat ja -palkit, pylväsjalustat ja -perustat, tasoristeyselementit ja kulmatukimuurit ympäristön maisemointiin.

Lue lisää

Paalut

Lujabetoni on viime vuosina kehittänyt järjestelmällisesti uusia paalutusratkaisuja. Tämä on luonut uusia tuoteinnovaatioita. Hyvin sijoittunut tehdasverkosto tarjoaa asiakkaalle sujuvat toimitukset ympäri Suomen ja laadukkaat tuotteet, niin uudet JOPI-paalut kuin perinteiset teräsbetonipaalutkin. Uutuutena Lujabetoni toi v. 2010 markkinoille JOPI-teknologiaan perustuvan Luja-pienpaalun.

Lue lisää

Pylväsjalustat

Valikoimastamme löytyy jalusta kaiken kokoisille pylväille liikennemerkeistä valaisinmastoihin. Kehitämme valikoimaamme koko ajan.

Lue lisää

Referenssikohteita

2020 -2022 Helsinki - Espoo

Raidejokeri

Valmisbetoni-, pylväsperustus- ja ratapölkkytoimitus

Toimitussisältö

Raide-Jokeri-pikaraitiotien valmisbetonin ja pylväsperustusten lisäksi Lujabetoni on saanut tilauksen radan rakentamisessa tarvittavista ratapölkyistä koko Raide-Jokerin 25 kilometrin matkalle

Ratapölkkytoimitus pitää sisällään kahdenlaisia erikoispölkkyjä; sepeliradalle asennettavat perinteisemmät ratapölkyt sekä betonisen kiintoraiteen sisään valettavat puolipölkyt.

Raide-Jokerin ratapölkkytoimitukset alkoivat toukokuussa 2020 ja päättyvät vuoden 2022 aikana.

2017-2021 Tampere

Tampereen raitiotien valmisbetonitoimitukset

Tampereen raitiotien valmisbetonitoimitukset

Toimitussisältö

Lujabetonin Tampereen tehdas toimittaa merkittävän määrän valmisbetonia Tampereelle rakennettavan raitiotien ensimmäisen vaiheen siltoihin, kiintorakenteisiin ja varikon rakenteisiin. Ensimmäisen vaiheen arvioitu betonimäärä on n. 35 000 m3, ja betonit ovat pääosin erittäin vaativia taitorakenteiden valmisbetoneita.

RAITIOTIEALLIANSSI
Tampereen Raitotie
– Raitiotien kaksoisraidetta 15 km + 3 raidekilometriä varikkoraiteita
– 28 vaihdetta linjalla ja 21 vaihdetta varikolla, näiden lisäksi 4 raideristeyst
– 23 raitiopysäkkiä ja 2 pysäkkivarausta
– 10 sähkönsyöttöasemaa
– 8 uutta siltaa ja 8 muokattavaa siltaa
– 20 tukimuuria

 • Valettuja m3 silloissa ja tukimuureissa noin 11 000 m3
 • Valukertoja noin 200
 • Koekappaleita on tehty 798 kpl
 • Ratikkalaattoja valettu 8700 m3
Lue lisää
2015-2016 Äänekoski

Metsä Fibren biotuotetehdas

Betonipaalut, lyötävät teräspaalut ja porapaalut asennettuina

Toimitussisältö

 • Lujabetoni toimitti Äänekoskelle valmistuvaan maailman ensimmäiseen Metsä Groupin biotuotetehtaaseen paaluja historiallisen suuren määrän, yhteensä noin 195 kilometriä, josta betonipaalujen osuus oli yli 135 kilometriä.
 • Metsä Fibre Oy:n Äänekosken biotuotetehdas on vuoden 2016 paalutustyömaa
Lue lisää
2015 - 2016 Vieremä

E18 Hamina – Vaalimaa

Valaisinpylväiden jalustat

Toimitussisältö

 • Moottoritiehanke E18 Hamina – Vaalimaa -projektiin YIT Oyj:lle Lujabetoni toimitti valaisinpylväiden ja liikennemerkkien jalustat.
2016 Helsinki

Seinärakennelma Finavian tarpeisiin

Luja-modulikohde

Toimitussisältö

 • Finavia rakensi vahvan seinärakennelman Luja-moduleita hyödyntäen
Lue lisää

Kysy lisää

 • Lohko

 • Lohko

 • Lohko

Keräämme tällä lomakkeella yhteystietoja siksi, että voimme toimittaa tilaajalle hänen haluamansa tiedon. Tietoja säilytetään Luja-yhtiöiden Lujabetonin markkinoinnin hallinnoimassa henkilörekisterissä niin kauan kunnes asia on hoidettu. Rekisterinpitäjä ei luovuta henkilötietoja konserniin kuulumattomille ulkopuolisille eikä tietoja siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rekisterin tarkastusoikeus ja tietojen päivitys:

Rekisteröidyllä on henkilötietolain perusteella oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö voidaan lähettää rekisteristä vastaaville yhteyshenkilöille lomakkeella, joka sijaitsee osoitteessa www.luja.fi/gdpr.

Lisää Lujan tietosuojasta www.luja.fi/gdpr