X

SuperTT- ja TT-laatat

Ripalaatat soveltuvat pitkiä jännevälejä vaativiin väli- ja yläpohjiin. Yleisimpiä käyttökohteita SuperTT- ja TT-laatoille ovat teollisuus-, varasto- ja liikerakennusten yläpohjat. Etuina muihin rakenteisiin nähden ovat hyvät rakenteelliset palonkesto-ominaisuudet sekä betonirakenteille tyypillinen erinomainen kuormituskestävyys. Muihin betonisiin laattarakenteisiin verrattuna SuperTT- ja TT-laattojen etuna on rakenteen kevyempi oma paino. SuperTT-laatta on leveydeltään ylivertainen ja tuo selkeitä etuja tilankäytön ja asentamisen suhteen.

Referenssit

Kevät 2016 Sipoo

PTDC-logistiikkakeskus

Betonielementit

Toimitussisältö

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus PTDC valmistui sipooseen keväällä 2016. Betonielementtitoimittajan, Lujabetoni Oy:n ja Betonimestarit Oy:n kesken toteutettu Suomen historian suurin elementtitoimitus:

  • S-ryhmän PTDC-logistiikkakeskuksen lähes 200 000 neliömetrin betonielementtitoimitus
  • Suurin elementtitoimitus koko Suomen historiassa kattaen kohteen rungon kattoineen sekä julkisivut
  • Elementtituotannon suunnittelussa ja seurannassa sekä logistiikassa ja työmaan ohjauksessa hyödynnettiin 3D- eli BIM-mallintamista
  • Lujabetoni palkittiin 3D-­mallintamisen ja projektinhallinnan edelläkävijyydestä Tekla Global BIM Awards –kilpailussa. Voittajahanke oli S‐ryhmän uusi PTDC-­logistiikkakeskus ja Lujabetoni palkittiin hankkeen runkourakoitsijana.
Lue lisää