X

Luja-hormielementit osana Luja-Superkerrostaloa

Luja-hormielementit muodostavat yhdessä Luja-Superlaatan ja Luja-Superkylpyhuoneen kanssa Lujabetonin taloteknisten tuotteiden tuoteperheen, jonka ytimessä on tuotteiden yhteensopivuus, tehokkuus ajankäytön ja kustannusten suhteen sekä asiakaskeskeiset, räätälöidyt kokonaisuudet. Tutustu tästä tarkemmin Luja-hormielementin ja Luja-Superkerrostalon yhteensopivuuteen!

Kysy lisää asiantuntijoiltamme, autamme tarvittaessa mielellämme.

Aluemyyntipäällikkö Aaro Forss, p. 044 585 2106, aaro.forss@luja.fi
Luja-hormielementit, myyntipäällikkö Minna Korpela, p. 044 585 2270, minna.korpela@luja.fi
Luja-Superlaatta, tuotepäällikkö Samu Mäkelä, p. 044 585 2473, samu.makela@luja.fi
Luja-Superkylpyhuone, tuotantovastaava Juha Ojakoski, p. 044 585 2406, juha.ojakoski@luja.fi

Luja-hormielementin ominaisuudet kehittyvät jälleen

Me Lujabetonilla teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä, jotta voimme löytää ratkaisuja helpottamaan asiakkaan arkea. Luja-hormielementti on asiakkaiden tarpeista kehitetty menestystuote, joka on vuosi toisensa jälkeen kasvattanut suosiotaan.

Luja-hormielementin ominaisuudet kehittyvät jälleen. Nyt Lujabetonilta on saatavilla hormielementtiin integroitavat viemärin pohjakulmat, jossa pystyviemärin sivusiirto valetaan osaksi alimman kerroksen hormielementtiä. Tuotteen toimivuus on todettu jo useammalla työmaalla hyväksi ja sen tarjoamat hyödyt on otettu hyvillä mielin vastaan. Kiitosta on tullut tuotteen tarjoamasta ajallisesta säästöstä sekä työvaiheiden poisjäännistä, kun viemärisiirtoihin ja pohjavaluihin käytetty aika vähenee ja asennus yksinkertaistuu.

Mitä hormielementtiin integroidun pohjakulman käyttö sitten edellyttää? Kulmien mahdollinen käyttö tulee huomioida jo hyvissä ajoin LVI-suunnittelun ja hormimitoituksen yhteydessä, sillä pohjakulmat vaativat riittävän ison hormikoon ja tarkoin mietityt putkireititykset siten, etteivät muut kanavat tule sivuun siirtyvän viemärikanavan tielle. Nyt toteutetuissa pilottihankkeissa hormien poikkileikkauskokoja ei ole  tarvinnut kuitenkaan erikseen kasvattaa eli parhaimmillaan hormit ovat jo riittävän isoja pohjakulman integroimiseen hormin sisään. Mikäli Lujabetonin tarjoama uusi ratkaisu kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta tulevaan projektiin, otathan hyvissä ajoin heti LVI-suunnittelun alkuvaiheessa yhteyttä Lujabetonin yhteyshenkilöihin.

Kysy lisää Luja-hormiasiantuntijoiltamme, autamme tarvittaessa mielellämme.

Aluemyyntipäällikkö Aaro Forss, p. 044 585 2106, aaro.forss@luja.fi
Luja-hormielementit, myyntipäällikkö Minna Korpela, p. 044 585 2270, minna.korpela@luja.fi
Luja-hormielementit, suunnittelupäällikkö Petri Sainio, p. 044 585 2099 petri.sainio@luja.fi


Luja-hormielementtien asennusvideo

Luja-hormielementti on asiakkaiden tarpeista kehitetty menestystuote, joka on vuosi toisensa perään kasvattanut suosiotaan. Nyt Luja-hormielementtien asennuksesta on saatavilla havainnollinen ja käytännönläheinen asennusohjevideo.

Erityisesti työmaiden ja elementtiasentajien käyttöön tarkoitetussa asennusanimaatiossa on seikkaperäisesti kuvattu asennuksen eri työvaiheet. Jokaisen hormitoimituksen sisältämän paikan päällä tehtävän asennusopastuksen lisänä video tuo varmuutta asennukseen, sen avulla asennuslaatu paranee ja virheiden mahdollisuus pienenee.

Katso uusi Luja-hormielementin asennusanimaatio tästä!


Lujabetoni hormikehityksen aallonharjalla

22.6.2020

Me Lujabetonilla teemme määrätietoista tuotekehitystyötä asiakastarpeiden mukaisesti. Luja-hormielementti on asiakkaiden tarpeista kehitetty menestystuote, joka on vuosi toisensa perään kasvattanut suosiotaan.

Nyt olemme Lujabetonilla kehittäneet uuden, varman ja erittäin kestävän viemäriputkiston, joka voidaan integroida osaksi Luja-hormielementtijärjestelmää.

Mistä uusi innovaatiotuote rakentuu?

Lujabetonin uusi paineviemäriratkaisu valetaan tehtaalla suoraan betonisen hormielementin sisään ja sillä voidaan saavuttaa jopa 16bar paineenkesto. Putkiston paineenkestävyys perustuu PE-putken ja erityisten putkiliitososien kestävyyteen. PE-putkia on käytetty jo pitkään vesijohtoina, viemäreinä, kaasuputkina sekä teollisuuden prosessiputkina, jossa paineenkesto on ollut aina perusedellytys. Lujabetonin paineviemärijärjestelmän toimivuus on testattu ja se on valmis käyttöön välittömästi.

Kysy lisää Aaro Forss, p. 044 585 2106, aaro.forss@luja.fi tai Petri Sainio, p. 044 585 2099 petri.sainio@luja.fi

Lujabetonin myyntipäällikkö Aaro Forssin terveiset aiheesta näet katsomalla esittelyvidon alla >>

 


Lujabetonin hormituotanto saavutti 1000:nnen rakennuksen etapin

5.11.2019

Lujabetonin vuonna 2009 aloitettu hormiliiketoiminta on saavuttanut historiallisen pisteen, kun lokakuussa 2019 asennettiin Luja-hormielementit tuhannenteen rakennukseen – Peab Oy:n As Oy Helsingin Bahamankatu 8:aan.  

Kymmeneen Luja-hormielementtivuoteen mahtuu määrätietoista tuotekehitystä, toiminnan laajentamista ja tuotannon keskittämistä, aktiivista myyntityötä sekä asiakaslähtöistä toimintaa.

– On ollut ilo seurata Luja-hormielementtiliiketoiminnan kehittymistä viime vuosien aikana ja tuntuu etuoikeutetulta, että olen saanut olla tässä kasvutarinassa mukana. Tuotantomme on ottanut erittäin isoja, mutta hallittuja kasvuloikkia vuosi toisensa jälkeen ja samaan aikaan tehokkuutemme on parantunut. Olen erittäin ylpeä kaiken lisäksi siitä, että olemme saaneet muodostettua useamman asiakkaamme kanssa pitkäaikaisia kumppanuussuhteita. Näiden varaan on hyvä nojata myös jatkossa.  Uskon, että aktiivisella asiakastyöllä ja projektinhoidolla sekä liiketoimintamme jatkuvalla kehittämisellä pystymme takaamaan asiakkaillemme onnistuneet toimitukset myös jatkossa, sanoo Lujabetonin myyntipäällikkö Aaro Forss.

Luja-hormielementtien valmistus aloitettiin Lujabetonilla vuonna 2009. Tuolloin tuotanto oli hajautettu ja Luja-hormielementtejä valmistettiin useilla eri tehtailla. Luja-hormielementille oli alusta lähtien selkeä kysyntä markkinassa ja tuotantomäärät kasvoivat hallitusti vuosittain. Toimitusvarmuuden ja laadun takeeksi hormituotanto keskitettiin Hämeenlinnan Kantolaan vuonna 2011.

Vuonna 2018 Lujabetoni investoi Kantolassa talotekniikkahormien liiketoimintaansa tehdaslaajennuksella, jonka avulla hormituotannon kapasiteetti lisääntyi n. 40%. Laajennus on tuonut uusia mahdollisuuksia järjestelmälliseen ja tehokkaaseen tuotantoon. Entistä suurempi hormituotannon kapasiteetti on mahdollistanut prosessien tehostamisen ja sitä kautta entistä paremman kilpailukyvyn. Luja-hormielementin vakiintumista tärkeäksi osaksi suomalaista rakentamista kuvaa se, että tänä päivänä asiakkaina ovat kaikki Suomen suurimmat rakennusliikkeet.

Lujabetonin Luja-hormielementin suunnittelun lähtökohtana on aina asiakkaan tarve. Luja-hormielementin etuna onkin hormimitoituksen joustavuus, jonka mahdollistaa hormielementtien valmistaminen nykyaikaisella kiertomuottilinjastolla. Aikoinaan väliseinätuotannon käyttöön Kantolaan investoitu kiertomuottitekniikka parantaa hormitehtaalla samalla työn tehokkuutta. Aktiivinen projektinhoito takaa toimitusvarmuuden ja asiakaslähtöinen toimintaote tarkoittaa meille sitä, että asiakas on mukana koko matkan aina tuotteen suunnittelusta asentamiseen asti.

– Yhdessä asiakkaidemme kanssa olemme etsineet sellaisia teknisiä ratkaisuja, jotka ovat ensisijaisesti auttaneet asiakkaidemme arkea työmailla, mutta samaan aikaan kehittänyt prosesseja tehtaalla ja suunnittelussa, Forss kertoo.

Joska Stoltenberg Peab Oy:ltä kiittää Lujabetonia erittäin hyvin toimineesta yhteistyöstä. Olemme aina saaneet tietoa ja apua sitä tarvitessamme. Sen lisäksi, että Luja-hormielementti on toiminut kohteissamme erittäin hyvin, nostaisin tämän avoimen keskusteluyhteyden avainasemaan yhteistyössä, hän toteaa. Meillä on useita kohteita, joissa olemme käyttäneet Lujabetonin hormielementtejä ja tulemme varmasti käyttämään jatkossakin.

  

 


Luja-hormielementtien suunnittelunohjaus apunasi jokaisessa hankkeessa

14.11.2018

Suunnittelunohjauksella pyritään saavuttamaan kullekin kohteelle asetetut laadulliset tavoitteet sekä sillä voidaan mahdollistaa merkittäviä kustannussäästöjä. Se onkin hyvin tärkeässä roolissa erilaisten projektien onnistumisessa. Tästä syystä Lujabetoni on kehittänyt Luja-hormielementtien suunnittelunohjausta siten, että se palvelisi mahdollisimman hyvin sekä omaa tuotantoa, että asiakasta. Luja-hormielementtitoimitukseen sisältyy aina Luja-hormielementtien suunnittelu, joka tehdään tiiviissä yhteistyössä kunkin kohteen suunnittelijoiden, urakoitsijoiden sekä valvojien kanssa. Lujabetonin hormisuunnittelusta vastaava suunnittelupäällikkö Petri Sainio kertoo, että laadukkaan suunnittelutyön lisäksi tavoitteenamme on myös jatkuva tuotekehitys, josta kaikki osapuolet hyötyvät.

Lujabetoni toimittaa Avain-Rakennuttajille Kivistön Asuinkortteliin yli 500kpl Luja-hormielementtiä, jotka liittyvät viemäriputkien osalta suoraan ympäröiviin elementtirakenteisiin Luja-Superlaattoihin. Hyvällä ennakkosuunnittelulla saadaan onnistunut lopputulos myös tämänkaltaisissa haastavissa kohteissa, joissa hormeille ja niihin liittyville LVI-asennuksille asetetaan normaalia tarkemmat mittatoleranssit.

Kuva 1. Luja-hormielementin liitos Luja-Superlaattaan.

 

Luja-hormielementtien suunnittelunohjaus ja myynti vastaa mielellään Luja-hormielementtien toimitusta, valmistusta tai suunnitteluprosessia koskeviin kysymyksiin. Yhteystiedot löytyvät Luja-hormielementit- etusivulta

Luja-hormielementtitehtaan laajennus otettu käyttöön

8.10.2018

Lujabetonin Kantolan tehtaan uusi hormilinjasto otettiin käyttöön elokuussa. Koko Lujabetonin hormielementtituotanto on keskitetty Hämeenlinnan Kantolaan. Tuotannon laajennuksen myötä maksimoidaan tuotannon tehokkuus ja keskittämällä tuotanto yhteen tehtaaseen saadaan kaikki olemassa oleva ammattitaito kaikkien uusien tuotantotyöntekijöiden käyttöön vaivattomasti. Tehtaan edustalla kuvassa esiintyvä valmistuspäällikkö Mauri Hautamäki kehuu laajennuksen tuomia mahdollisuuksia tuotannon kehittämiseen.

Tehdaslaajennuksen rakennustyöt toteutettiin kesällä lomakaudella, jotta siitä syntyi mahdollisimman vähän häiriötä tuotannolle. Projekti eteni aikataulussa ja tuotanto päästiin aloittamaan suunnitellusti alkusyksystä. Tällä hetkellä ovat käynnissä ylösajo ja tuotannon volyymin nostaminen tavoitteeseen. Henkilöstö on ottanut uudet tilat positiivisella mielellä käyttöön.

Laajennus on tuonut uusia mahdollisuuksia järjestelmälliseen ja tehokkaaseen tuotantoon. Entistä suurempi hormituotannon kapasiteetti mahdollistaa prosessien tehostamisen ja sitä kautta paremman kilpailukyvyn. Lujabetonin hormielementtimyynnistä vastaavan Myyntipäällikkö Aaro Forssin mukaan laajennuksen myötä asiakkaan tarpeeseen pystytään vastaamaan entistä lyhyemmillä toimitusajoilla. Panostusta on tehty myös tehtaan automaatiotekniikkaan, jolla tuotteen laatua ja mittatarkkuutta kehitetään entisestään.

 

Lujabetoni investoi talotekniikkahormien tuotannon laajentamiseen Hämeenlinnassa ja luo uusia työpaikkoja

13.6.2018

Lujabetoni investoi talotekniikkahormien liiketoimintaansa tehdaslaajennuksella Hämeenlinnan Kantolassa. Investoinnin myötä Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti nostetaan vastaamaan asuntorakentamisen korkeasuhdanteen tarpeisiin yhdessä rintamassa Järvenpään tehtaan käyttöönoton kanssa. Samalla Lujabetoni vahvistaaasemiaan keskeisellä toimipaikkakunnallaan Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan kaupungin kanssa tehtaan tontista tehdyn pitkäaikaisen sopimuksen myötä Lujabetonin talotekniikkahormituotanto säilyy ja kasvaa merkittävästi Hämeenlinnassa. – Haluamme nimenomaan korostaa sitoutumistamme toimimaan Hämeenlinnassa, jossa olemme toimineet pitkään, ja joka on meille sijainninkin puolesta strategisesti tärkeä, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Luja-hormielementtien valmistaminen nykyaikaisella kertomuottilinjastolla antaa mahdollisuuksia talotekniikkahormien joustaviin mitoituksiin suunnitteluvaiheessa sekä varmistaa lyhyet toimitusajat.Tehdaslaajennuksen myötä Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti kasvaa nykyisestä jopa 40 %.

– Prosessimme tehostuu ja kilpailukykymme paranee entisestään. Me tarjoamme laadukkaan ja asiakaslähtöisen vaihtoehdon elementtimarkkinassa ja uskomme suomalaisen työn kilpailukykyyn ja arvostukseen asiakaskunnassa, kiteyttää aluemyyntipäällikkö Sami Nummela laajennuksen vaikutuksia. Kapasiteetin kasvattaminen tuo mukanaan töitä noin kymmenelle uudelle vakituiselle työntekijälle.

Luja-hormielementti on rakennuksen runkotyövaiheen rytmissä paikalleen asennettava betonirakenteinen talotekniikkahormi. Luja-hormielementtiin on mahdollista sisällyttää kaikki rakennuksessa tarvittavat pystysuuntaiset ilmanvaihtokanavat, viemärit, vesijohdot, lämpöjohdot, jäähdytysputket sekä varausputket sähkö- ja tietoliikennekaapeleita varten. Tuote on paloturvallinen, tilaa säästävä, kustannustehokkuutta lisäävä ja työmaan töitä nopeuttava.

Hämeenlinnan kaupunki on erittäin iloinen ja tyytyväinen hyvän yhteistyön jatkumisesta Lujabetonin kanssa. – Hämeenlinnan kaupungin yksi strateginen päätavoite on turvata kaupungin elinvoimaisuus ja Lujabetonin investointi on merkittävä satsaus tässä tavoitteessa onnistumiseksi. Sijaintimme Suomen kasvukäytävällä on myös täällä toimiville yrityksille suuri mahdollisuus, sanoo Hämeenlinna kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Laajennustyöt ovat alkaneet toukokuun alussa ja ne valmistuvat elokuulle 2018.  Laajennusinvestoinnin kokonaiskustannus on noin miljoona euroa.

 

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Sami Nummela, sami.nummela@luja.fi, p. 044 585 2481

Lujabetoni toimittaa hormielementit Helsingin Verkkosaaren suurhankkeeseen

13.4.2018

Westpro cc Oy rakentaa Helsingin Verkkosaareen 233 asuinhuoneistoa käsittävän ja viidestä eri asunto-osakeyhtiöistä muodostuvan kohteen. As Oy Portuksen rungon alustava rakennusaika sijoittuu aikavälille  6/2018 – 12/2019. As Oy Portuksen kerrosluku on korkeimmillaan 14 ja asuntoneliöitä on yhteensä 14 000 asm2. Kohde on tilaajalle ja toimittajille haasteellinen rakennusteknisesti ja logistisesti. Kohteen runkotyövaiheeseen sisältyy elementti – ja paikallavalettavia rakenteita. Portaiden A ja F holvit tehdään paikalla valettuina ja perustukset rakennetaan osin mereen. Portaat B, C ja E valmistetaan kokonaan elementtirakenteisina. As Oy Portukseen asennetaan talotekniikkahormeja yhteensä 547kpl.

Westpro cc Oy:n hankintapäällikkö Karo Mäkelä kommentoi Luja-hormielementtitilausta seuraavasti:

“Lujabetoni Oy on todettu luotettavaksi ja yhteistyökykyiseksi sopimuskumppaniksi. Westpro cc Oy hyödyntää Lujabetonin osaamista ja suunnittelunohjausta jo rakennuskohteen alkuvaiheessa ja täten saavutetaan ja varmistetaan kustannustehokas ja toimiva ratkaisu toteutuksen onnistumiselle.”