X

Luja-Superlaatta – uuden ajan rakentajille

Tehokkuusloikka välipohjarakentamiseen

Luja-Superlaatta yhdistää ontelolaatan ja paikallavalun parhaat ominaisuudet

Luja-Superlaatta on uusi innovatiivinen betonielementti, välipohjaratkaisu joka soveltuu monipuolisesti erilaisiin rakennuskohteisiin. Pitkän jännevälin esijännitetyt, leveät elementit ovat nopea ja helppo asentaa jopa kolmen metrin leveytensä ja keveytensä ansiosta. Luja-Superlaatta välipohja mahdollistaa tehdasasenteisen kylpyhuoneen kaivon viemäreineen sekä taipuu erilaisiin muotoihin ja mittoihin. Tehdasasenteiset lattialämmitysputket ovat joko vesikiertoisia putkia tai tarvittaessa sähkövastuksia. Näitä voi asentaa kaikkialle tai vain märkätiloihin.

Tervetuloa suomalaisen rakentamisen tulevaisuuteen!

Luja-Superlaatta mahdollistaa tukitornittomat ja työmaata helpottavat ulokeparveke ratkaisut

Luja-Superlaattaan on saatavilla ulokeparvekeratkaisut ilman tukitornia Luja-Superlaattaan integroidulla parvekelaatalla tai IQlick-ulokeosalla toteutettuna. Integroidusssa parvekeratkaisussa parvekelaatat valetaan kiinni Luja-Superlaattaan jo tehtaalla. IQlick-ratkaisussa Superlaatassa on urososat ja parvekelaatassa naarasosat joiden avulla ulokeparveke kiinnittyy toisiinsa. Parvekelaatta voidaan kiinnittää Luja-Superlaattaan heti Luja-Superlaattojen asennuksen jälkeen ennen saumavaluja. Myös perinteiset tukitornilla tuetut parvekkeet toimivat Luja-Superlaatan kanssa. Luja-Superlaatassa on tällöin ulokeraudoitus jo valmiina laatan sisälle valettuna jolloin työmaan raudoitustyö ulokeparvekkeiden vuoksi jää minimaaliseksi.

Lue lisää

Rakennusprosessin vauhdittaja

Valmis välipohjaratkaisu säästää rakentajan aikaa, kustannuksia ja työvaiheita. Elementtiin voidaan tehdä sähköputkitus, lattialämmitysputkisto sekä kylpyhuoneen LV-asennukset kaatolattiavaluineen valmiiksi jo tehtaalla. Pitkän jännevälin leveät esijännitetyt elementit tekevät asentamisesta supernopeaa ja nostolenkkien ansiosta myös turvallista.

 

Suomessa jo 200 000 m² toimitettua tuotetta.

» Kehittäjä tanskalainen Abeo A/S: https://abeo.dk/

» Testattu ja tutkittu tuote

» Tuote käytössä myös Yhdysvalloissa: https://tindallcorp.com/t-slab/

 

Soveltuu haastaviinkin muotoihin

Valmistustekniikkansa ansiosta Luja-Superlaatta taipuu erilaisiin arkkitehtonisiin muotoihin ja jopa 12 metrin jänneväleihin. Pyöreät ja kaarevat muodot ovat arkipäivää Luja-Superlaatalle. Vain 270 mm paksu Luja-Superlaatta antaa asunnoille lisää sisäkorkeutta ontelolaattaan verrattuna. Luja-Superlaatalla toteutettua välipohjaa voidaan jatkaa helposti myös rakennuksen ulkopuolelle ulokkeeksi tai parvekelaataksi.

 

Ydinedut

 

 

Loppukäyttäjän edut

Parempaa asumista

Luja-Superlaatta ei ole vain tehokkaampi ratkaisu rakentamiseen – se tuo parempaa elämänlaatua mm. lisääntyneen huonekorkeuden ansiosta. Luja-Superlaattaa käytettäessä ei myöskään tarvitse pelätä kosteusongelmia, sillä vesi ei keräänny laatan sisään, kuten saattaa käydä ontelolaatan kanssa.

Luja-Superlaatan palonkesto on huikea, ylittäen rakennusnormien maksimitasot. Tämä tuo turvallisuutta asumiseen. Hyvin ääntä vaimentava rakenne tuo asumisen mukavuutta koko taloon. Luja-Superlaatta on arjen sankari.