X
Julkaistu: 17.11.2020

Lujabetoni tuo markkinoille Luja-Superlaattaan integroidun parvekelaatan

Lujabetonin innovatiivinen välipohjaratkaisu, Luja-Superlaatta, mahdollistaa uudenlaisten rakentamisratkaisujen kehittämisen. Nyt tuotekehityksen tuloksena on tuotu markkinoille Superlaattaan integroitu parvekelaatta. Tehtaalla valmiiksi Superlaattaan kiinnitetyt parvekelaatat tehostavat rakentamista merkittävästi ja työmaan kustannussäästöt ovat huomattavat.

Luja-Superlaattaan integroitu parvekelaatta on Lujabetonin tuoteperheen uusin innovaatio. Aiemmin syksyllä Lujabetoni julkaisi Superlaattaan integroidun Luja-Superkylpyhuoneen. Ratkaisujen kehityksen mahdollistaa Superlaatan ainutlaatuinen valmistustapa ja rakenteellinen joustavuus.

Parvekelaatat valmistetaan Lujabetonin elementtitehtailla, asennetaan Järvenpään megatehtaalla kiinteäksi osaksi Superlaattoja ja toimitetaan yhtenä kokonaisuutena työmaalle. Superlaatta parvekkeineen asennetaan siis työmaalla paikoilleen yhdellä nostolla.

– Tuotekehityksemme lähti tämänkin tuoteintegraation osalta käyntiin ratkaisukeskeisesti. Ulokeparvekkeet voivat olla haastavia ja kalliita toteuttaa, joten halusimme kehittää ennennäkemättömän, rakentamista tehostavan ratkaisun, kertoo Luja-Superlaatan tuotepäällikkö Samu Mäkelä.

Luja-Superlaattaan integroidun ulokeparvekkeen avulla päästään eroon ulokeparvekkeiden työmaa-aikaisista tornituennoista ja myös nosturinostot vähenevät. Varsinkin korkean rakennuksen ulokeparvekkeiden työmaa-aikainen tornituenta tahdistaa rakentamista ja on rakentajalle suuri kustannuserä. Tuote ei poista perinteisiä toteutustapoja mutta se mahdollistaa Superlaattakohteiden entistäkin kustannustehokkaamman toteutuksen. Ratkaisua voidaan käyttää kaikissa Superlaatta-kohteissa, jotka toteutetaan ulokeparvekkeilla. Ulokeparveke voi sijaita sekä Superlaatan päässä että sen kyljessä.

Integroitu ulokeparveke on jo nyt herättänyt todella suurta mielenkiintoa markkinassa. Ensimmäiseen kohteeseen tuotteen toimitukset ovat alkaneet syyskuussa ja vuodelle 2021 on jo sovittu useampia projekteja, joissa ratkaisua hyödynnetään.

– Luja-Superlaatan ainutlaatuinen valmistustapa mahdollistaa erittäin monipuolisten ratkaisujen kehittämisen tuotteen ympärille. Olemme tehneet perusteellista työtä tuotekehityksessämme, tästä yhtenä esimerkkinä runsaasti positiivista huomiota herättänyt Luja-Superkylpyhuone. Kehitys ei myöskään lopu tähän vaan meillä on paljon mielenkiintoisia asioita työn alla, sanoo Samu Mäkelä.

Yhteystiedot: Lujabetoni Oy, tuotepäällikkö Samu Mäkelä, p. 044 585 2473, samu.makela@luja.fi
Kuvat:
Parveke-elementin asennus työmaalla

Lisää uutisia