X
Julkaistu: 11.05.2022

Luja-Superlaatan kaatovalujen valmistusprosessi kehittyy

Luja-Superlaatan kylpyhuoneosuuden valmistus toteutetaan joko tuotantolinjalla käsin tehtynä tai Lujabetonin kehittämällä esivalmistusosalla, kaatovalulaatalla. Kaatovalun puolelta muottia vasten valettava kaatovalulaatta sisältää Superlaattaan tarvittavan viemäritekniikan ja lämmitysratkaisun. Samaa tuotannon tehokkuutta ja tuotelaatua parantavaa valmistustekniikkaa käytetään myös Luja-Superkylpyhuoneen valmistuksessa.

Kaatovalulaatan valmistustekniikkaa on kehitetty entisestään uuden modulaarisen muottijärjestelmän käyttöönoton myötä. Muottijärjestelmä mukautuu kaivojen sijaintien muutoksiin jolloin muotin osia vaihtamalla kylpyhuoneen kaadot toimivat aina kaivon sijainnista riippumatta. Modulaarinen muottijärjestelmä mahdollistaa jopa yksittäisten kylpyhuoneiden valmistamisen kaatovalulaatalla. Järjestelmä mahdollistaa myös kaatovalulaatan aiempaa laajemman käyttämisen Superlaatta-tuotannossa.

Asiakkaalle muottitekniikan kehitys näyttäytyy ennen kaikkea lopputuotteen kaatovalujen entistäkin parempana laatuna.

Lisätietoja:

Samu Mäkelä, tuotepäällikkö p. 044 585 2473, samu.makela@luja.fi
Sami Nummela, myyntijohtaja p. 0445852481, sami.nummela@luja.fi

Julkaistu: 15.09.2022

Tuomo Eilola Lujabetonin betonituoteyksikön johtajaksi

Rakennusinsinööri, EMBA Tuomo Eilola (55) on nimitetty Lujabetonin betonituoteyksikön johtajaksi, kun tehtävää aikaisemmin hoitanut Juha Kinnunen jää eläkkeelle lyhyen siirtymävaiheen jälkeen. Tuomo Eilola aloittaa uudessa tehtävässään 1.10.2022. Hän on toiminut viimeiset kahdeksan vuotta Lujabetonin Haapajärven ja Kärsämäen tehtaiden tehdaspäällikkönä.

Lue lisää
Lisää uutisia