X
Julkaistu: 11.05.2022

Luja-Superlaatan kaatovalujen valmistusprosessi kehittyy

Luja-Superlaatan kylpyhuoneosuuden valmistus toteutetaan joko tuotantolinjalla käsin tehtynä tai Lujabetonin kehittämällä esivalmistusosalla, kaatovalulaatalla. Kaatovalun puolelta muottia vasten valettava kaatovalulaatta sisältää Superlaattaan tarvittavan viemäritekniikan ja lämmitysratkaisun. Samaa tuotannon tehokkuutta ja tuotelaatua parantavaa valmistustekniikkaa käytetään myös Luja-Superkylpyhuoneen valmistuksessa.

Kaatovalulaatan valmistustekniikkaa on kehitetty entisestään uuden modulaarisen muottijärjestelmän käyttöönoton myötä. Muottijärjestelmä mukautuu kaivojen sijaintien muutoksiin jolloin muotin osia vaihtamalla kylpyhuoneen kaadot toimivat aina kaivon sijainnista riippumatta. Modulaarinen muottijärjestelmä mahdollistaa jopa yksittäisten kylpyhuoneiden valmistamisen kaatovalulaatalla. Järjestelmä mahdollistaa myös kaatovalulaatan aiempaa laajemman käyttämisen Superlaatta-tuotannossa.

Asiakkaalle muottitekniikan kehitys näyttäytyy ennen kaikkea lopputuotteen kaatovalujen entistäkin parempana laatuna.

Lisätietoja:

Samu Mäkelä, tuotepäällikkö p. 044 585 2473, samu.makela@luja.fi
Sami Nummela, myyntijohtaja p. 0445852481, sami.nummela@luja.fi

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Julkaistu: 09.02.2024

Betonielementeille vähähiilisyysluokitus – Lujabetoni saavutti sertifioinnin ensimmäisenä betonialan yrityksenä

Lujabetoni on ensimmäisenä betonialan yrityksenä saavuttanut virallisen sertifioinnin Suomen Betoniyhdistyksen (BY) betonielementeille luotuun vähähiilisyysluokitukseen. BY-Vähähiilisyysluokitus® -menetelmän avulla betonielementtien valmistuksen hiilidioksidipäästöt voidaan laskea erittäin luotettavasti ja arvot ovat vertailukelpoisia alan toimijoiden välillä.

Lue lisää
Lisää uutisia