X
Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Vihreä siirtymä ajaa isoja tehdasinvestointeja Norrbottenin alueelle, joka on Ruotsin pohjoisin alue. Tehdasinvestointien vanavedessä alueelle odotetaan jopa 200.000 asukkaan lisäystä, mikä tarkoittaa myös vilkasta asunto- ja palvelurakentamisen markkinaa, jossa Prefabmästarnanin tuotteille on kysyntää. Prefabmästarna Sverige AB:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Isotalo näkee, että Pohjois-Ruotsin markkina ei tule rajoittumaan ainoastaan elementteihin vaan markkina tulee olemaan erittäin kiinnostava myös muille yrityksen tuotteille.

 – Uskomme vahvasti Pohjois-Ruotsin markkinaan ja yhteisyrityksemme Prefabmästarna Sverige hakee nyt yrityskaupan myötä merkittävää laajennusta betonielementtien tuotantokapasiteettiinsa, Mikko Isotalo sanoo. – Yhtiöt työllistävät yhdessä noin 130 elementtialan erikoisosaajaa ja Suomen valmistuspainotteisesta liiketoimintamallista poiketen Prefabmästarna Sverige suunnittelee, valmistaa ja asentaa valtaosan toimittamistaan elementtirungoista, mikä asettaa henkilöstöllemme varsin korkean osaamisvaatimuksen.

 – Olemme erittäin iloisia tehdystä yrityskaupasta. Norsjö Betong on pitkäaikainen ja hyvin hoidettu perheyritys, joka on useiden vuosien ajan toimittanut korkealaatuisia ja asiakkaiden tarpeita vastaavia tuotteita, etenkin laadukkaita seinäelementtejä. Olemme kiitollisia Norsjö Betongin aiemmalle omistajalle Magnus Stenmarkille, jonka luottamuksen turvin jatkamme liiketoiminnan kehittämistä Norsjössä, Mikko Isotalo sanoo. Norsjö Betong jatkaa aluksi omana itsenäisenä yrityksenään ja se fuusioidaan ajan myötä Prefabmästarniin.

 – Rakennamme nyt vahvaa asemaa markkinassa ja näemme merkittäviä synergiaetuja, jotka pitkällä aikavälillä vahvistavat toimintaamme Öjebynissä ja Norsjössä. Olemme iloisia siitä, että Magnus Stenmark on päättänyt jatkaa mukana toiminnassa yrityskaupan jälkeen ja toivotamme hänet ja muun henkilökunnan tervetulleeksi jatkamaan yhteistä matkaamme, Isotalo sanoo.

– Tuntuu oikealta, että yhdestä Norsjö Betongin uskollisimmista asiakkaista ja yhteistyökumppaneista vuosien varrella tulee Norsjö Betongin omistaja. Näen, että Pohjois-Ruotsissa on paljon potentiaalia laajenevalle elementtiliiketoiminnalle ja nyt vahvalla omistusrakenteella, jolla on tarvittava osaaminen, saamme hyvät kehitysmahdollisuudet ja edellytykset liiketoiminnalle tulevaisuutta ajatellen, sanoo Magnus Stenmark.

– Seuraava luonnollinen askel laajentumisessamme on vakiinnuttaa itsemme lähivuosina luotettavana kumppanina myös eteläisen Ruotsin alueella. Keskipitkällä tähtäimellä laajentuminen Tukholman vilkkaan rakentamisen alueen elementtimarkkinaan on strateginen tavoite Prefabmästarna Sverigelle. Haluamme jatkaa laajentumista ja tavoittelemme myös Tukholman alueen elementtimarkkinaan omaa elementtitehdasta, Isotalo päättää.

Yhteystiedot
Prefabmästarna Sverige AB, hallituksen puheenjohtaja ja Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo
S.posti: mikko.isotalo@luja.fi,

Puhelin: 044 585 2305

YBT Oy
Toimitusjohtaja Juha Alapuranen
S.posti juha@ybt.fi

Puhelin: 0400 696695

Kuvat: Norsjö Betong -betonielementtitehtaan ilmakuvat

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia