X

Vihreämpi tulevaisuus on täällä

Vähähiilibetoni logo

Puolitamme betonin hiilijalanjäljen!

Lujabetoni marssii etujoukoissa kohti rakennustoimialan hiilineutraaliutta! Iso askel tuota tavoitetta kohti on Luja-Vähähiilibetoni. Suomen kaiken betonituotannon päästöt ovat noin 2 % Suomen CO2–päästöistä, sisältäen sementin päästöt. Mutta sekin on liikaa ja tulee nollata. Siksi olemme tuoneet markkinoille Luja-Vähähiilibetonin, jossa CO2-haaste on jo puoliksi ratkaistu.

Tutustu tarkemmin ympäristöpolitiikkaamme ja tavoitteisiimme!

Vähähiilibetoni

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen betonirakentamisen

Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin. Betonin alkulujuuden kehitys on hieman normaalia rauhallisempaa, loppulujuuksien ollessa korkealla tasolla. Lujabetoni kehittää koko ajan aktiivisesti yhdessä kumppaneidensa kanssa kiihdytinratkaisuja, joiden ansiosta Luja-Vähähiilibetoni tulee soveltumaan lähitulevaisuudessa myös nopearytmiseen asuntorakentamiseen sekä vaativaankin elementtituotantoon.

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen ja kestävän betonirakentamisen, jolla päästään jopa puukerrostalojen CO2-päästötason alle.

Luja-Vähähiilibetoni perustuu huippulaatuisiin sideaineisiin

Uusi Luja-Vähähiilibetoni -tuoteperhe perustuu korkealaatuisiin sideaineisiin, jonka valmistuksen CO2-päästöt ovat jopa 70 % perinteisiä sementtejä alhaisempia. Päästövähennys perustuu kiertotalouteen ja terästeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Luja-Vähähiilibetoni tehdään seostamalla normaalisementtejä teollisuuden sivuvirroista saatavilla tuotteilla, huolellisesti reseptiikkaa optimoiden.

Luja-Vähähiilibetonia on saatavilla sertifioidusti eri GWP-luokissa:

Referenssitasolla takaamme maksimissaan määritellyn referenssitason päästötason. P-luku, GWP.55 ja GWP.40 luokissa laadunarvosteluikä aina 91d. Saatavuus koskee myös huokoistettuja betoneita.

GWP-luokittelu on Betoniyhdistyksen määrittelemä ja siitä löytyy lisätietoa osoitteesta: https://vahahiilinenbetoni.fi/

Ole hyvissä ajoin yhteydessä myyntiimme, niin suunnittelemme yhdessä optimaaliset päästösäästöt rakennuskohteeseenne!

Jäljelle jäävä CO2-jalanjälki voidaan kompensoida

On hyvä periaate pyrkiä kohti hiilineutraalia rakentamista käyttämällä mahdollisimman vähähiilisiä rakennusmateriaaleja, mutta kuitenkin myös pitkässä juoksussa kestäviä - kuten betonia. Lujabetonin uudesta Luja-Vähähiilibetoni -innovaatiosta huolimatta, betonirakentaminen ei ole vielä täysin hiilineutraalia. Hiilineutraalius on kuitenkin mahdollista saavuttaa kompensoimalla jäljelle jäävä CO2-osuus päästövähennyksiä ostamalla.

Päästövähennykset syntyvät Gold Standard -sertifioiduista ja valvotuista projekteista, jotka joko vähentävät vastaavan määrän päästöjä tai vaihtoehtoisesti lisäävät hiilinieluja. Päästövähennysprojektit ovat tyypillisesti esimerkiksi metsitykseen liittyviä hankkeita. Kompensointi perustuu siihen, että päästöt hyvitetään ’tonni-tonnilta’ vapaaehtoisen päästökaupan avulla.

Vapaaehtoisen päästökaupan kompensointimekanismissa sovelletaan YK:n alaisen päästökaupan standardoitua markkinapohjaista mekanismia ja metodologioita. Kompensointi on siis vakiintunut ja kustannustehokas työkalu päästöjen hallintaan. Lujabetoni toimii päästökompensaatiossa yhteistyössä Nordic Offset Oy:n kanssa (https://nordicoffset.fi/).

Luja-Vähähiilibetoni on aidosti tulevaisuuden betoni, joka on saatavilla jo tänään!

Ota yhteyttä myyntiin ja kysy lisää!

Markus Haatainen, yksikönjohtaja 044 585 2476

Anssi Tiukka, myyntijohtaja 044 585 2426

sekä alueesi myynti.

etunimi.sukunimi@luja.fi   I   lujabetoni.fi