X

Parempi tulevaisuus on täällä: - 50 % pienempi hiilijalanjälki

Vähähiilibetoni logo

Puolitamme betonin hiilijalanjäljen!

Lujabetoni marssii etujoukoissa kohti rakennustoimialan hiilineutraaliutta! Iso askel tuota tavoitetta kohti on Luja-Vähähiilibetoni. Suomen kaiken betonituotannon päästöt ovat noin 2 % Suomen CO2–päästöistä, sisältäen sementin päästöt. Mutta sekin on liikaa ja tulee nollata. Siksi Lujabetoni toi markkinoille Luja-Vähähiilibetonin, jossa CO2-haaste on jo puoliksi ratkaistu.

Tutustu tarkemmin ympäristöpolitiikkaamme ja tavoitteisiimme!

Vähähiilibetoni

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen betonirakentamisen

Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin. Betonin alkulujuuden kehitys on hieman normaalia rauhallisempaa, loppulujuuksien ollessa korkealla tasolla. Lujabetoni kehittää koko ajan aktiivisesti yhdessä kumppaneidensa kanssa kiihdytinratkaisuja, joiden ansiosta Luja-Vähähiilibetoni tulee soveltumaan lähitulevaisuudessa myös nopearytmiseen asuntorakentamiseen sekä vaativaankin elementtituotantoon.

Luja-Vähähiilibetoni mahdollistaa aidosti vähähiilisen ja kestävän betonirakentamisen, jolla päästään jopa puukerrostalojen CO2-päästötason alle.

Luja-Vähähiilibetoni perustuu huippulaatuisiin sideaineisiin

Uusi Luja-Vähähiilibetoni -tuoteperhe perustuu korkealaatuisiin sideaineisiin, jonka valmistuksen CO2-päästöt ovat jopa 70 % perinteisiä sementtejä alhaisempia. Päästövähennys perustuu kiertotalouteen ja terästeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Luja-Vähähiilibetoni tehdään seostamalla normaalisementtejä teollisuuden sivuvirroista saatavilla tuotteilla, huolellisesti reseptiikkaa optimoiden.

Luja-Vähähiilibetonia on saatavilla sertifioidusti eri GWP-luokissa:

Referenssitasolla takaamme maksimissaan määritellyn referenssitason päästötason. P-luku, GWP.55 ja GWP.40 luokissa laadunarvosteluikä aina 91d. Saatavuus koskee myös huokoistettuja betoneita.

GWP-luokittelu on Betoniyhdistyksen määrittelemä ja siitä löytyy lisätietoa osoitteesta: https://vahahiilinenbetoni.fi/

Ole hyvissä ajoin yhteydessä myyntiimme, niin suunnittelemme yhdessä optimaaliset päästösäästöt rakennuskohteeseenne!

Jäljelle jäävä CO2-jalanjälki voidaan kompensoida

On hyvä periaate pyrkiä kohti hiilineutraalia rakentamista käyttämällä mahdollisimman vähähiilisiä rakennusmateriaaleja, mutta kuitenkin myös pitkässä juoksussa kestäviä - kuten betonia. Lujabetonin uudesta Luja-Vähähiilibetoni -innovaatiosta huolimatta, betonirakentaminen ei ole vielä täysin hiilineutraalia. Hiilineutraalius on kuitenkin mahdollista saavuttaa kompensoimalla jäljelle jäävä CO2-osuus päästövähennyksiä ostamalla.

Päästövähennykset syntyvät Gold Standard -sertifioiduista ja valvotuista projekteista, jotka joko vähentävät vastaavan määrän päästöjä tai vaihtoehtoisesti lisäävät hiilinieluja. Päästövähennysprojektit ovat tyypillisesti esimerkiksi metsitykseen liittyviä hankkeita. Kompensointi perustuu siihen, että päästöt hyvitetään ’tonni-tonnilta’ vapaaehtoisen päästökaupan avulla.

Vapaaehtoisen päästökaupan kompensointimekanismissa sovelletaan YK:n alaisen päästökaupan standardoitua markkinapohjaista mekanismia ja metodologioita. Kompensointi on siis vakiintunut ja kustannustehokas työkalu päästöjen hallintaan. Lujabetoni toimii päästökompensaatiossa yhteistyössä Nordic Offset Oy:n kanssa (https://nordicoffset.fi/).

Luja-Vähähiilibetoni on aidosti tulevaisuuden betoni, joka on saatavilla jo tänään!

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt:

Markus Haatainen

Valmisbetoniyksikön johtaja

Mob: +358 44 585 2476
Sähköposti: markus.haatainen(a)luja.fi