X

Pilarit ja palkit

Lujabetoni on valmistanut pilareita ja palkkeja jo yli 50 vuoden ajan, joten kokemuksen myötä osaamista löytyy. Pilareita ja palkkeja valmistetaan teräsbetonisina sekä esijännitettyinä.

Laajasta tuotevalikoimastamme löytyvät suorakaide-, leuka-, HI- ja I-palkit. Pilareiden tyypilliset poikkileikkaukset ovat suorakaide ja pyöreä. Perinteiset elementit yhdistettynä nykyaikaiseen betoniteknologiaan ja vankkaan suunnitteluosaamiseen takaavat kestävän ja turvallisen runkovaihtoehdon.

Jännitettyjä HI- ja I-palkkeja käyttämällä päästään pitkiin jänneväleihin, näitä käytetään yleisimmin tuotano- ja varasto- sekä muiden hallimaisten rakennusten yläpohjan pääkannattajina. Tasakorkoisia I-palkkeja käytetään myös välipohjissa.

Pilareiden ja palkkien välisiin liitoksiin Lujabetoni on kehittänyt teräksisen piilokonsolijärjestelmän, josta löytyy ratkaisut kaikille poikkileikkaustyypeille.

Referenssit

2012 Espoo

Sola Business Park

Lujatalon pääkonttorin runkorakenteet

Toimitussisältö

  • rungot
  • graafinen betoni
Lue lisää
Kevät 2016 Sipoo

PTDC-logistiikkakeskus

Betonielementit

Toimitussisältö

S-ryhmän uusi logistiikkakeskus PTDC valmistui sipooseen keväällä 2016. Betonielementtitoimittajan, Lujabetoni Oy:n ja Betonimestarit Oy:n kesken toteutettu Suomen historian suurin elementtitoimitus:

  • S-ryhmän PTDC-logistiikkakeskuksen lähes 200 000 neliömetrin betonielementtitoimitus
  • Suurin elementtitoimitus koko Suomen historiassa kattaen kohteen rungon kattoineen sekä julkisivut
  • Elementtituotannon suunnittelussa ja seurannassa sekä logistiikassa ja työmaan ohjauksessa hyödynnettiin 3D- eli BIM-mallintamista
  • Lujabetoni palkittiin 3D-­mallintamisen ja projektinhallinnan edelläkävijyydestä Tekla Global BIM Awards –kilpailussa. Voittajahanke oli S‐ryhmän uusi PTDC-­logistiikkakeskus ja Lujabetoni palkittiin hankkeen runkourakoitsijana.
Lue lisää
2015-2016 Hattula

Hattulan Juteinikeskus

Betonielementit ja valmisbetonit

Toimitussisältö

  • Lujabetoni Oy toimitti kohteen betonielementit ja valmisbetonit
  • Avoin oppimisympäristö 250 oppilaalle. Henkilökohtaiset päätelaitteet sekä maalämpö kuuluvat Juteinikeskuksen huikeaan kokonaisuuteen.