X
Julkaistu: 09.02.2024

Betonielementeille vähähiilisyysluokitus – Lujabetoni saavutti sertifioinnin ensimmäisenä betonialan yrityksenä

Lujabetoni on ensimmäisenä betonialan yrityksenä saavuttanut virallisen sertifioinnin Suomen Betoniyhdistyksen (BY) betonielementeille luotuun vähähiilisyysluokitukseen. BY-Vähähiilisyysluokitus® -menetelmän avulla betonielementtien valmistuksen hiilidioksidipäästöt voidaan laskea erittäin luotettavasti ja arvot ovat vertailukelpoisia alan toimijoiden välillä.

 Lujabetonin saama vähähiilisyysluokitus on tulos pitkäaikaisesta kehitystyöstä, jonka tavoitteena on vähentää betonielementtien ympäristövaikutuksia. Lujabetonin Järvenpään elementtitehtaan saama virallinen sertifiointi vahvistaa Lujabetonin asemaa edelläkävijänä betoniteollisuudessa ja osoittaa sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin. Aiemmin Lujabetoni on saavuttanut vähähiilisertifikaatin valmisbetoneilleen useilla tehtaillaan BY Vähähiilisyysluokitus® –järjestelmän puitteissa.

– Vähähiilisten betonielementtien kehitystyössä olemme kehittäneet keinoja sementin osuuden pienentämiseen betonista. Korvaavia raaka-aineita testaamalla ja reseptiikkaa hiomalla olemme päässeet pienentämään betonielementtiemme hiilijalanjälkeä merkittävästi vaikuttamatta haitallisesti itse tuotantoprosessiin, Lujabetonin elementtiyksikön myyntijohtaja Sami Nummela sanoo.

Lujabetoni jatkaa innovaatio- ja kehitystyötään kohti entistä ympäristöystävällisempiä betoniratkaisuja. Myös yhtiön muut betonielementtejä valmistavat tehtaat on tarkoitus hakea sertifioinnin piiriin nopealla aikataululla.

– Tuemme voimakkaasti BY:n Vähähiililuokitusta. Se sopii betonirakentamisen käytännön toimintaan huomattavan paljon paremmin kuin kankeat ja keskiarvoistavat EPD-laskennat, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo sanoo.

Käyttämällä vähähiilisiä betonielementtejä rakennushankkeissa voidaan rakennusten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä vähentää ja samalla edistää kestävää kehitystä sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa.

 

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy

Elementtiyksikön myyntijohtaja Sami Nummela, sami.nummela@luja.fi p. 044 585 2481

Kuvat: Lujabetonin Järvenpään tehtaalta

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia