X
Julkaistu: 24.08.2023

Lujabetonilta kaikki betonitelementit Ahveniston uuteen Assi sairaalaan – massiiviset toimitukset nyt valmiit

Lujabetoni toimitti betonielementtejä yhteensä yli 13 000 kappaletta ja vastasi lisäksi koko 33 000 kuutiometrin valmisbetonitoimituksesta Hämeenlinnan uuteen Ahveniston Assi-sairaalahankkeeseen, jonka rakentajana toimii Skanska Talonrakennus Oy.

Mittavan, laajuudeltaan 75 900 neliömetrin sairaalan toimituksiin kuuluivat sairaalarakennuksen sekä sen yhteyteen rakennettavan apteekkirakennuksen betonielementit. Lisäksi Lujabetoni toimitti sairaalan viereen rakennettavan pelastusaseman sekä varavoimalaitoksen elementit. Sairaalan julkisivuelementit on valmistettu pinnoitusalustaksi Umbra-käsittelylle, jolla betonipinta patinoidaan kauniin punaruskean sävyiseksi.

Assi-sairaalahanketta toteutetaan allianssimallilla, jossa toteutuksen kaikissa vaiheissa on korostunut yhteistyö ja käyttäjäläheisyys. Toteutusta on seurattu havainnollisesti 3D-mallien avulla ja hanke olikin voittamassa yleisöäänestyksen Tekla BIM Awards Suomi 2023 -kilpailussa. Lujabetoni osallistui suunnitteluun aktiivisesti elementtirungon ja julkisivun osalta.

– Olemme Assi-sairaalaprojektiin erittäin tyytyväisiä. Betonielementtitoimitukset sujuivat saumattomasti ja yhteistyö hankkeen rakentajana toimivan Skanskan kanssa on toiminut erinomaisesti. Toteutusvaiheen kustannussäästötavoitteeseen sitouduttiin vahvasti ja toteutettiin hankkeen kuluessa yhteistyössä allianssin kanssa, kiittää Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Assin toteuttajaosapuolena toimivan Skanskan työpäällikkö Panu Pohjola kertoo toimitusketjun toimineen laadukkaasti koko toimituksen ajan. – Yhteistyö Lujabetonin kanssa on sujunut hyvin, ja betonielementtitoimitus on onnistuttu yhteensovittamaan onnistuneesti muun työmaatoiminnan kanssa esimerkillisesti suuressa ja monimutkaisessa hankkeessa, sanoo Panu Pohjola.

– Pääosan betonielementeistä, ja luonnollisesti kaiken valmisbetonin, toimitimme Lujabetonin Hämeenlinnan tehtailta. Lähitoimitukset paitsi vähensivät kuljetusten ympäristövaikutuksia myös työllistivät merkittävästi paikkakuntalaisia, joita sairaala tulevaisuudessa palvelee. Lisäksi osa elementeistä valmistettiin Lujabetonin Järvenpään, Taavetin ja Siilinjärven tehtailla, Turunen sanoo.

Lujabetonilla on vankka osaaminen sairaalahankkeista. Yritys on toimittanut viime vuosien aikana betonielementit mm. Turun TYS T3-sairaalan, Espoon sairaalan ja Kuopion Keskussairaalan hankkeisiin. Kari Turunen arvioi, että sairaalahankkeita tulee vielä jatkossakin, vaikka suurin sairaalarakentamisen buumi onkin rauhoittumassa.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482
Projektikehityspäällikkö Kari Lohikoski, kari.lohikoski@luja.fi, p. 044 585 2484

 

Kuva liitteenä: Assi-sairaalahanke, havainnekuva
Linkki: Assin virtuaalimalli: https://www.renderlights.com/assi/

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia