X
Julkaistu: 26.06.2023

Lujabetoni toimittaa yli 150 kilometriä teräsbetonipaaluja logistiikkakeskukseen Hyvinkäälle

Lujabetoni toimittaa teräsbetonipaaluja Keskon uuteen Hyvinkäälle nousevaan Onnisen ja K-auton käyttöön tulevaan 85 000 neliömetrin logistiikkakeskukseen. Teräsbetonipaaluja uppoaa hankkeen perustuksiin yhteismäärältään noin 150 kilometrin verran. Hankkeen paalu-urakoitsijana toimii KFS Finland Oy ja päätoteuttajana Haahtela.

Logistiikkakeskushanke on Keskon uusi Onnisen ja K-Auton käyttöön tuleva logistiikkakeskus, joka sijaitsee Hyvinkään pohjoisosassa Hämeenlinnan tien läheisyydessä Pohjoisella Kehätiellä. Keskus tulee korvaamaan Onnisen nykyisen Hyvinkäällä sijaitsevan logistiikkakeskuksen.

Uuden logistiikkakeskuksen pohjarakenteisiin tarvitaan suuri määrä, noin 150 kilometriä teräsbetonipaaluja, jotka toimitetaan yhteisvoimin kahdelta Lujabetonin tehtaalta, Pernajasta ja Loimaalta.

– Paalutusurakoitsijana hankkeessa toimiva KFS Finland Oy on meille hyvin läheinen yhteistyökumppani ja yksi suurimmista paaluasiakkaistamme. Tässä paaluprojektissa huomionarvoista on ollut projektinhoidon erinomainen onnistuminen ja yhteistyön sujuvuus kaikkien osapuolien välillä yleisemmenkin, kiittää Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Tuomo Eilola.

Lujabetonilla on käynnissä kaksi massiivista paalutoimitusta yhtä aikaa, kun samaan aikaan Onnisen logistiikkakeskuksen toimitusten kanssa Lujabetoni toimittaa Ouluun Stora Enson työmaalle teräsbetonipaaluja lähes vastaavan määrän.

– Näin mittavat samanaikaiset paalutoimitukset vaativat onnistuakseen erinomaisen tehdasyhteistyön ja hyvän johtamisen mallin, mitä meiltä Lujabetonilta löytyy kokemuksen tuomalla varmuudella, Eilola kertoo.

– Hankkeen onnistumiseen vaikutti paalutehtaan nopea reagointi muuttuviin paalumittoihin ja lyöntimestan vaihtumisiin. Kaiken kaikkiaan yhteistyö toimi pitkälti viikkopalavereissa sovittujen suunnitelmien mukaan. KFS Finlandin puolesta kiitokset Lujabetonille yhteistyöstä tämänkin hankkeen toteuttamisessa, sanoo Henri Laitila, paalutustyönjohtaja KFS Finland Oy:stä.

Paalutoimitukset alkoivat joulukuussa 2022 ja paalutustyöt on tarkoitus saada päätökseen kesäkauden aikana.

 

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy:
Betonituoteyksikön johtaja Tuomo Eilola, tuomo.eilola@luja.fi, p. 044 585 2407

Kuva: Paalutuskuva logistiikkakeskuksen työmaalta

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia