X
Julkaistu: 07.06.2023

Jo toinen valmisbetonitehdas Espooseen – Lujabetoni vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudun betonitoimittajana

Lujabetoni rakentaa uuden mobiilitekniikalla toteutetun suurikapasiteettisen valmisbetonitehtaan palvelemaan Espoon alueen rakentamista. Tehdas on Lujabetonin neljäs valmisbetonitehdas pääkaupunkiseudulla. Uusi tehdas kasvattaa Lujabetonin pääkaupunkiseudun valmisbetonikapasiteettia ja lisää erityisesti vähähiilibetoneiden valmistuskapasiteettia ja kilpailukykyä Espoon suunnalla.

Lujabetonin uusi valmisbetonitehdas nousee Espooseen Finnoon teollisuusalueelle Länsiväylän eteläpuolelle. Uudelta tehtaalta toimitetaan valmisbetonia pääkaupunkiseudun hankkeisiin olemassa olevan Espoon tehtaan sekä kahden Helsingin puolella sijaitsevan tehtaan lisäksi.

– Me tarvitsemme pääkaupunkiseudulle kipeästi nykyaikaisen tehtaan, jonka tuotannon voimin vastaamme pääkaupunkiseudun hyvällä tasolla jatkuneeseen betonin kysyntään. Espoon suunnalla tulevat rakentamisen volyymit näkemyksemme mukaan pysymään korkealla tasolla lähitulevaisuudessa ja erityisesti tällä alueella palvelukykymme asiakkaille parantuu nyt merkittävästi, kertoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Uuden betonitehtaan modernit tuotantoprosessit parantavat tehokkuutta ja tuottavat betonia kustannustehokkaasti. Tehtaan sijainti lähellä rakentamista tarkoittaa lyhyempien kuljetusmatkojen ansiosta vähemmän kuljetusten aiheuttamia päästöjä sekä tehostetumpaa rakentamisen paikallavaluprosessia.

– Lisäksi ollessamme lähellä loppukäyttäjää, palvelemme asiakkaitamme ympäristöystävällisesti, joustavasti ja nopeasti, Markus Haatainen sanoo.

Haatainen korostaa myös uuden tehtaan kykyä valmistaa ympäristön kannalta normaalibetoneita suotuisempia vähähiilibetoneita, joiden valmistuskapasiteettia saadaan investoinnin avulla merkittävästi kasvatettua.

Uuden tehtaan toimittaja on kotimainen Tecwill Oy, joka on toimittanut Lujabetonille myös Lahden mobiilitehtaan vuonna 2018. Tehdas edustaa erittäin nopeasti siirrettävää teknologiaa ja valmistuu tuotantoon jo kesäkuussa 2023.

– Lujabetoni saa Espooseen tämän hetken uusinta betonin valmistusteknologiaa, mitä Tecwill voi vain tarjota. Kehittämämme teknologian avulla saavutetaan parempi punnitusten toistotarkkuus, joka vähentää hajontaa. Pienempi hajonta vähentää tarvittavan sementin määrää ja sitä kautta betonin valmistuksen hiilidioksidipäästöt pienenevät. Myös sähkön ja polttoaineen kulutus vähenee matalan kiviainesiilojen täyttörampin ansiosta perinteiseen teknologiaan verrattuna. Lyhyesti sanottuna teknologiamme avulla tehdään maailman parasta betonia samalla minimoiden betonin valmistuksen ympäristövaikutukset, kertoo Tecwill Oy:n myyntipäällikkö Mika Silvennoinen.

Uusi Espoon tehdas tulee valmistuttuaan työllistämään kolmesta viiteen henkilöä suoraan sekä noin 20 henkilöä betonin logistisen ketjun alihankkijayrityksissä.

Yhteystiedot
Lujabetoni Oy,
Markus Haatainen, valmisbetoniyksikön johtaja, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

Kuvat: Lujabetonin uusi Espoon valmisbetonitehdas

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia