X
Julkaistu: 28.03.2023

Lujabetonilla innovoitiin uudenlainen automaattinen jäteveden kierrätysjärjestelmä betonielementtitehtaisiin

Jussi Alatalo ja Teppo Kasanko olivat kyllästyneet ylimääräisten jätevesien aiheuttamiin ongelmiin päivittäisissä töissään Lujabetonin betonielementtitehtailla. He lähtivät ratkaisemaan ongelmaa ja keksivät älykkään, kompaktin laitteen, joka on vain 600 mm leveä ja noin kaksi metriä pitkä sekä korkea, perinteisten laitteiden ollessa erillisiä suojahalleja vaativia pesurumpuja ja ns. suotopuristimia.

Jäteveden puhdistukseen innovaatioLaite voi puhdistaa jopa 24.000 litraa vettä päivässä riippuen siitä, kuinka likaista vesi on. Laitteen erittäin hienojakoinen suodatin puhdistetaan automaattisesti, joten laite voi toimia päiviä keskeytyksettä. Prototyyppiä on testattu Lujabetonin tehtaalla noin vuoden ajan, joten tekniikan toimivuus on jo todistettu.

“Tavoitteenamme oli vapauttaa henkilöstöresursseja jatkuvasta vesilätäköiden puhdistuksesta ja varmistaa samalla puhdas suljetun kierron prosessivesi betonin valmistukseen. Onnistuimme tavoitteessamme ja loimme samalla uuden innovaation”, keksijät sanovat.

Seitsemän vuotta idean syntymisen jälkeen Elematic ottaa nyt tuotantoon heidän innovaationsa; Pienikokoisen, täysin automaattisen jäteveden kierrätyslaitteen elementtitehtaille.

”Näemme tässä innovaatiossa jopa merkittävää vientipotentiaalia”, sanoo Elematicin tuotejohtaja Jani Eilola

Lisää uutisia