X
Julkaistu: 19.08.2022

Lujabetonin Joensuun valmisbetonitehtaalle voitto työturvallisuuskilpailussa

Vuodesta 2009 alkaen järjestetyn Betoniteollisuuden valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun voittajaksi valittiin Lujabetonin Joensuun valmisbetonitehdas. Voitto tuli sekä valmisbetonitehtaiden sarjassa että myös kokonaiskilpailun osalta. Kilpailu käytiin yhteensä 62 tuotantolaitoksen kesken kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (46 tehdasta), valmisbetonitehtaat (9 tehdasta) ja betonituotetehtaat (7 tehdasta).

Joensuun tehtaan aivan poikkeuksellisen pitkä, usean tuhannen työpäivän tapaturmaton historia vakuutti tuomariston. Tuhannet peräkkäiset tapaturmattomat työpäivät osoittavat, että tehtaan tapaturmattomuus ei perustu sattumaan, vaan on tuloksekkaan työturvallisuuden kehittämisen ansiota.

– On valtavan hienoa, että tehtaallamme on useamman tuhannen päivän tapaturmaton putki, ja ennenkaikkea se, ettei kenellekään ole sattunut tapaturmia, kertoo Lujabetonin aluepäällikkö Jouko Leppänen. Tapaturmattomuus perustuu kaikkien yhteiseen tahtotilaan ja asenteeseen. Paikat pidetään siisteinä, riskejä ei oteta ja yhteistyöllä tehdään tätä tulosta, Leppänen luettelee.

Tehtaalla tehdyn työturvallisuustyön menestyksekkyyttä korostaa se, että tehtaan vuosikymmeniä sitten rakennettuja, monelta osin ahtaita ja sokkeloisiakin sekä lukuisia kynnyksiä ja muita vastaavia liikkumisen esteitä sisältäviä tuotantotiloja ei voi pitää optimaalisina työturvallisuuden kehittämisen kannalta.

– Minusta on tärkeää, että ulkopuoleltakin tulee kiitosta ja huomioidaan se, että ikävuosiltaan vanha tehdasrakennus ei ole veruke olla pitämättä paikkoja kunnossa ja olla huolehtimatta turvallisesta työskentelystä, Leppänen sanoo.

Lujabetonilla on myös panostettu jo pitkään tietopohjaiseen turvallisuustyön johtamiseen, mitä tukevat yrityksessä kehitetyt käyttäjäystävälliset tietojärjestelmät. – Hyvien järjestelmien avulla paikannamme epäkohtia ja niihin puututaan välittömästi, Leppänen sanoo.

– Kilpailun voitto on meille mitä parhainta palautetta siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Olen todella ylpeä koko Joensuun tehtaan väestä, tästä voitosta kiitos kuuluu koko organisaatiolle. Työturvallisuus kun ei ole yksilölaji vaan se on joukkuelaji, Leppänen sanoo.

– Haluan onnitella Joensuun aluepäällikkö Jouko Leppästä sekä koko Joensuun tehtaan henkilöstöä upeasta tuloksesta! Samalla kiitokset menevät myös valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haataiselle positiivisen työturvallisuuskulttuurin edistämisestä yksikössään, kiittää Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

 Nyt julkistettu betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailu käynnistyi jo vuonna 2019, mutta koronapandemiasta johtuen kilpailun lopputuomarointi saatiin päätökseen kesän 2022 aikana.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Aluepäällikkö Jouko Leppänen, jouko.leppanen@luja.fi, p. 044 585 2500
Toimitusjohtaja Mikko Isotalo, mikko.isotalo@luja.fi, p. 044 585 2305

Lisää uutisia