X
Julkaistu: 04.07.2022

Lujabetoni voitti Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikkohankkeen betonitoimitukset

Lujabetoni on voittanut Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon betonitoimitukset, mikä tarkoittaa merkittävää noin 40 000 kuutiometrin betonitoimitusta. Osa hankkeeseen toimitetusta betonista on Luja-Vähähiilibetonia, joka edistää aidosti vähähiilistä betonirakentamista. Hankkeen rakennuttajana on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja hankkeen urakoitsijana toimii Skanska.

Suomen ensimmäisestä yhdistetystä raitiovaunu-bussivarikosta tulee valmistuttuaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko uudistettavan Koskelan varikon ohella. Ruskeasuon varikon suunniteltu kapasiteetti on 100 pitkää, 28–35 metristä raitiovaunua.

Lujabetoni toimittaa hankkeen kaikki betonit, yhteensä noin 40 000 kuutiometriä, joista osan ympäristön kannalta suotuisaa vähähiilibetonia. – Meillä on urakoitsijan ja tilaajan kanssa suunnitteilla useita vähähiilibetoniratkaisuja, joita edistämme hankkeen suunnittelun edetessä, kertoo Lujabetonin avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka.

Vähähiilibetonin lisäksi hankkeeseen tulee erityisbetoneita kuten korkealujuuksisia kuitubetoneita.

Hankkeen betonitoimituksissa hyödynnetään kaikkien Lujabetonin pääkaupunkiseudun tehtaiden yhteiskapasiteettia. – Lujabetonin uusi tehdas Helsingin Tattarisuolla parantaa kykyämme valmistaa Luja-Vähähiilibetonia, ja sieltä toimitammekin valtaosan hankkeeseen käytettävästä vähähiilibetonista, Anssi Tiukka kertoo.

– Suuret kiitokset asiakkaallemme Skanskalle sujuvasta yhteistyöstä ja luottamuksesta. Olemme kuluneen vuoden aikana toimittaneet tuhansia kuutioita betonia ja jatkamme innolla työmaan palvelua ja laadukkaan betonin toimittamista jatkossakin, Anssi Tiukka sanoo.

Hankkeen varsinaiset rakennustyöt on aloitettu ja valtaosa betonimassoista toimitetaan vuoden 2022 aikana. Hanke valmistuu vuonna 2024.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426
Valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

Havainnekuva hankkeesta: Lähde, Kaupunkiliikenne Oy

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia