X
Julkaistu: 04.07.2022

Lujabetoni voitti Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikkohankkeen betonitoimitukset

Lujabetoni on voittanut Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon betonitoimitukset, mikä tarkoittaa merkittävää noin 40 000 kuutiometrin betonitoimitusta. Osa hankkeeseen toimitetusta betonista on Luja-Vähähiilibetonia, joka edistää aidosti vähähiilistä betonirakentamista. Hankkeen rakennuttajana on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja hankkeen urakoitsijana toimii Skanska.

Suomen ensimmäisestä yhdistetystä raitiovaunu-bussivarikosta tulee valmistuttuaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko uudistettavan Koskelan varikon ohella. Ruskeasuon varikon suunniteltu kapasiteetti on 100 pitkää, 28–35 metristä raitiovaunua.

Lujabetoni toimittaa hankkeen kaikki betonit, yhteensä noin 40 000 kuutiometriä, joista osan ympäristön kannalta suotuisaa vähähiilibetonia. – Meillä on urakoitsijan ja tilaajan kanssa suunnitteilla useita vähähiilibetoniratkaisuja, joita edistämme hankkeen suunnittelun edetessä, kertoo Lujabetonin avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka.

Vähähiilibetonin lisäksi hankkeeseen tulee erityisbetoneita kuten korkealujuuksisia kuitubetoneita.

Hankkeen betonitoimituksissa hyödynnetään kaikkien Lujabetonin pääkaupunkiseudun tehtaiden yhteiskapasiteettia. – Lujabetonin uusi tehdas Helsingin Tattarisuolla parantaa kykyämme valmistaa Luja-Vähähiilibetonia, ja sieltä toimitammekin valtaosan hankkeeseen käytettävästä vähähiilibetonista, Anssi Tiukka kertoo.

– Suuret kiitokset asiakkaallemme Skanskalle sujuvasta yhteistyöstä ja luottamuksesta. Olemme kuluneen vuoden aikana toimittaneet tuhansia kuutioita betonia ja jatkamme innolla työmaan palvelua ja laadukkaan betonin toimittamista jatkossakin, Anssi Tiukka sanoo.

Hankkeen varsinaiset rakennustyöt on aloitettu ja valtaosa betonimassoista toimitetaan vuoden 2022 aikana. Hanke valmistuu vuonna 2024.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426
Valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

Havainnekuva hankkeesta: Lähde, Kaupunkiliikenne Oy

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Julkaistu: 09.02.2024

Betonielementeille vähähiilisyysluokitus – Lujabetoni saavutti sertifioinnin ensimmäisenä betonialan yrityksenä

Lujabetoni on ensimmäisenä betonialan yrityksenä saavuttanut virallisen sertifioinnin Suomen Betoniyhdistyksen (BY) betonielementeille luotuun vähähiilisyysluokitukseen. BY-Vähähiilisyysluokitus® -menetelmän avulla betonielementtien valmistuksen hiilidioksidipäästöt voidaan laskea erittäin luotettavasti ja arvot ovat vertailukelpoisia alan toimijoiden välillä.

Lue lisää
Lisää uutisia