X
Julkaistu: 15.03.2022

Lujabetoni toimittaa suuren määrän Luja-vähähiilibetonia Helsingin Kalasataman raitiotiehankkeeseen

Lujabetoni toimittaa mittavan määrän vähähiilibetonia Helsingin Kalasataman infraprojektiin, jossa rakennetaan raitiotie Kalasatamasta Pasilaan. Hankkeeseen toimitetaan ensimmäisessä vaiheessa arvioilta 30 000 kuutiometriä betonia. Valtaosa betonista pyritään tekemään Luja-vähähiilibetonina, jonka hiilijalanjälki on 50 % tavallista betonia pienempi. Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Kalasatamasta Pasilaan on rakenteilla 4,5 kilometrin pituinen raitiolinja Kalastamasta Pasilaan -hanke, joka koostuu raitiolinjan 13 rakentamisesta Nihdistä Kalastaman keskuksen ja Vallinlaakson kautta Pasilaan. Valmistuessaan raitiolinja yhdistää Kalasataman keskuksen ja Pasilan aseman joukkoliikenteen solmukohdat toisiinsa.

Hanke toteutetaan projektiallianssina, jonka tilaajaosapuolina ovat Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL). Lujabetonin valmisbetonitoimitukset tehdään tilaajan allianssikumppanille Destia Oy:lle, jonka kanssa Lujabetonilla on takanaan onnistuneita hankkeita ja pitkä ja hedelmällinen yhteistyö.

– Tämä on merkittävä hanke ja osoitus siitä, että rakentamisessa ollaan aidosti valmiita konkreettisiin toimiin hiilidioksidipäästöjen vähennystalkoissa, kertoo Lujabetonin aluepäällikkö Miro Harjumäki.

– Kalasatamasta Pasilaan -allianssi on Destian merkittävin käynnissä oleva hanke. Hermannin rantatien osuuden tulevat vesihuolto-, tekniikka-, katu- ja ratarakenteet perustetaan kauttaaltaan paalulaatoille ja kyseisissä laattarakenteissa pyritään käyttämään vähähiilistä betonia, kertoo hankkeen työnjohtaja Kare Viljaranta Destialta. Lujabetoni on tarjonnut Destialle apua etenkin betonimassan valintaan, ominaisuuksien optimointiin ja vähähiilibetoniin liittyvissä asioissa, Viljaranta jatkaa.

Valmisbetoni toimitetaan Lujabetonin vastavalmistuneelta modernilta, korkean kapasiteetin betoniasemalta ja samalla tontilla Tattarisuolla sijaitsevalta toiselta betoniasemalta. Työmaan betonitoimitukset ovat valmiit vuoden 2022 aikana.

Helsingin kaupungin tavoitellessa hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä on vähähiilisten rakennusmateriaalien käyttö yksi keino tavoitteisiin pääsemiseksi.

Yhteystiedot,
Lujabetoni Oy, aluepäällikkö Miro Harjumäki, miro.harjumaki@luja.fi, p. 044 585 2204

Kuva: Tehdaskuva, Lujabetonin Helsingin tehdas

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia