X
Julkaistu: 15.03.2022

Lujabetoni toimittaa suuren määrän Luja-vähähiilibetonia Helsingin Kalasataman raitiotiehankkeeseen

Lujabetoni toimittaa mittavan määrän vähähiilibetonia Helsingin Kalasataman infraprojektiin, jossa rakennetaan raitiotie Kalasatamasta Pasilaan. Hankkeeseen toimitetaan ensimmäisessä vaiheessa arvioilta 30 000 kuutiometriä betonia. Valtaosa betonista pyritään tekemään Luja-vähähiilibetonina, jonka hiilijalanjälki on 50 % tavallista betonia pienempi. Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Kalasatamasta Pasilaan on rakenteilla 4,5 kilometrin pituinen raitiolinja Kalastamasta Pasilaan -hanke, joka koostuu raitiolinjan 13 rakentamisesta Nihdistä Kalastaman keskuksen ja Vallinlaakson kautta Pasilaan. Valmistuessaan raitiolinja yhdistää Kalasataman keskuksen ja Pasilan aseman joukkoliikenteen solmukohdat toisiinsa.

Hanke toteutetaan projektiallianssina, jonka tilaajaosapuolina ovat Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL). Lujabetonin valmisbetonitoimitukset tehdään tilaajan allianssikumppanille Destia Oy:lle, jonka kanssa Lujabetonilla on takanaan onnistuneita hankkeita ja pitkä ja hedelmällinen yhteistyö.

– Tämä on merkittävä hanke ja osoitus siitä, että rakentamisessa ollaan aidosti valmiita konkreettisiin toimiin hiilidioksidipäästöjen vähennystalkoissa, kertoo Lujabetonin aluepäällikkö Miro Harjumäki.

– Kalasatamasta Pasilaan -allianssi on Destian merkittävin käynnissä oleva hanke. Hermannin rantatien osuuden tulevat vesihuolto-, tekniikka-, katu- ja ratarakenteet perustetaan kauttaaltaan paalulaatoille ja kyseisissä laattarakenteissa pyritään käyttämään vähähiilistä betonia, kertoo hankkeen työnjohtaja Kare Viljaranta Destialta. Lujabetoni on tarjonnut Destialle apua etenkin betonimassan valintaan, ominaisuuksien optimointiin ja vähähiilibetoniin liittyvissä asioissa, Viljaranta jatkaa.

Valmisbetoni toimitetaan Lujabetonin vastavalmistuneelta modernilta, korkean kapasiteetin betoniasemalta ja samalla tontilla Tattarisuolla sijaitsevalta toiselta betoniasemalta. Työmaan betonitoimitukset ovat valmiit vuoden 2022 aikana.

Helsingin kaupungin tavoitellessa hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä on vähähiilisten rakennusmateriaalien käyttö yksi keino tavoitteisiin pääsemiseksi.

Yhteystiedot,
Lujabetoni Oy, aluepäällikkö Miro Harjumäki, miro.harjumaki@luja.fi, p. 044 585 2204

Kuva: Tehdaskuva, Lujabetonin Helsingin tehdas

Julkaistu: 01.12.2022

Lujabetonille voitto vuoden Paalutustyömaa -kilpailussa

Vuoden 2022 Paalutustyömaaksi on valittu Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas. Valinnan tärkeäksi kriteeriksi nostettiin eri osapuolien yhteistyönä tekemä huolellinen ennakkosuunnittelu ja -valmistelu sekä prosessien jatkuva kehittäminen.

Lue lisää
Julkaistu: 17.11.2022

Lujabetonille hyvin merkittävä päänavaus tuulivoimaliiketoimintaan – aloittaa betonitornien valmistuksen

Lujabetoni on solminut jättisopimuksen Nordex Finland Oy:n kanssa, joka kuuluu yhteen maailman suurimmista tuulivoimaturbiineiden valmistajista, kansainväliseen Nordex Groupiin. Sopimuksella Lujabetoni toimittaa betonielementit 26 tuulivoimalan torneihin Nordex Finlandin rakentamiin tuulipuistoihin Suomessa. Hankkeet tuovat jopa 100 uutta työpaikkaa Lujabetonin Kärsämäen tehtaalle.

Lue lisää
Lisää uutisia