X
Julkaistu: 21.02.2022

Lujabetonin Kärsämäen tehtaalla käynnistyy rekrytointikampanja, jossa kaikki voittavat

Lujabetoni rekrytoi henkilöstä Kärsämäen tehtaalleen luovalla ja kekseliäällä tavalla. Yhdessä JEDU Haapaveden yksikön, Te-palveluiden, Kärsämäen kunnan sekä hanketta osittain rahoittavan ELY-keskuksen kanssa järjestetty rekrytointipolku takaa hakijalle vakituisen työpaikan ja asunnon Kärsämäellä.

Lujabetonin Kärsämäen tehtaalla alkava rekrytointiprojekti tähtää win-win -tilanteeseen työntekijän, työnantajan ja kunnan kannalta. Kun työntekijä tulee valituksi koulutusohjelmaan, saa hän kunnan sponsoroimana Kärsämäeltä asunnon koko koulutuksen ajaksi. Koulutus kestää kaksi kuukautta sisältäen teoriaopintoja ja työssäoppimista. Hakijan suoritettua koulutuksen hyväksytysti, saa hän työpaikan Lujabetonilta ja koulutuksen aikainen asunto muuttuu vuokra-asunnoksi.

– Työnäkymät ovat meidän Kärsämäen tehtaallamme erittäin hyvät. Keväällä 2021 lanseeraamamme kylpyhuonemoduulin kysyntä on niin suuri, että tarve laajentaa tuotantoamme on akuutti ja sitä myötä henkilöstön tarve on välitön, taustoittaa Lujabetonin tehdaspäällikkö Tuomo Eilola.

Tehtaalla on suunnitteilla lisäksi seinäelementtien jalostusasteen nostaminen, mikä vaatii sekin lisää ammattilaisia.

­– Rakennusalan tuotannon siirtyessä entistä enemmän tehtaalle moduulirakentamiseen työmaalla tapahtuvan rakentamisen sijaan, kasvaa meillä työntekijätarve jatkuvasti. Pitkässä juoksussa on näköpiirissä seinäelementtituotannon tuplaaminen, mikä tarkoittaa yli 40 uutta työntekijää, sanoo Eilola.

– Kilpailu rakentaja-ammattilaisista on kovaa. Meillä Lujabetonilla on käytössä erilaisia tapoja palkata ammattilaisia ja perinteisten tapojen rinnalla on nyt kiinnostavaa nähdä, kuinka tällainen hiukan erilainen rekrytointikampanja puree, sanoo Lujabetonin HRD-päällikkö Hanna-Riikka Sirviö.

Kärsämäen kunta on ollut ilolla mukana kehittämässä ja ideoimassa Lujabetonin rekrytointihanketta. – Toivomme, että kynnys osallistua rekrytointikoulutukseen olisi matala muualtakin Kärsämäelle tuleville, kun kannustimena on kohtuuhintainen asunto koko perheelle sekä ilmainen asuminen koulutuksen ajaksi. Toivomme, että koulutuksen jälkeen turvallinen ja positiivinen Kärsämäki saa uusia asukkaita ja Lujabetoni hyviä työntekijöitä, summaa Kärsämäen kunnanjohtaja Esa Jussila.

Rekrytointikoulutus alkaa maaliskuun alussa ja siihen valitaan kymmenen henkilöä.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Tehdaspäällikkö Tuomo Eilola, tuomo.eilola@luja.fi, p. 044 585 2407
HRD-päällikkö Hanna-Riikka Sirviö, hanna-riikka.sirvio@luja.fi, p. 044 585 2004

LINKKI rekrytointisivulle >>

 

Lisää uutisia