X
Julkaistu: 15.11.2021

Lujabetoni vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudun valmisbetonimarkkinassa – Uusi tehdas Helsinkiin

Lujabetoni vahvistaa toimintakykyään pääkaupunkiseudun betonimarkkinassa ja rakentaa modernin, korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaan Helsinkiin. Tehdas sijoittuu Tattarisuolle Lujabetonin nykyisen tehtaan kanssa samalle tontille, mikä tuo huomattavaa synergiaa ja tehokkuutta. Uuden tehtaan myötä Lujabetonin pääkaupunkiseudun valmisbetonikapasiteetti kasvaa 75 %:lla.

– Rakentaminen jatkuu pääkaupunkiseudulla erittäin vahvana ja alue laajenee ja kasvaa tulevien vuosien aikana hyvin paljon. Me haluamme parantaa palvelukykyämme entisestään niin suurissa kuin pienemmissä hankkeissa ja asiakastarpeissa, Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen korostaa.

Uusi betonitehdas parantaa Lujabetonin kykyä valmistaa Luja-Vähähiilibetonia, kun erilaisten sideaineiden käyttömahdollisuudet lisääntyvät raaka-aineiden varastokapasiteetin merkittävän lisäyksen ansiosta. Tämä edistää aidosti vähähiilistä betonirakentamista ja vie myös Lujabetonia kohti sen asettamia ympäristötavoitteita.

Modernissa ja hyvin varustellussa uudessa tehtaassa kaikki kiviaines säilytetään suljetussa rakennuksessa, jolloin laadun tasaisuus ja ympäristöasiat ovat priimakunnossa, eikä melua tai kiviainesten käsittelystä tulevaa kiviainespölyä synny. Myös tehtaan energiatehokkuus on huippuluokkaa.

Lujabetoni aloitti valmisbetonitoiminnan pääkaupunkiseudulla 1990-luvun alussa Helsingin Tattarisuolla ja on sen jälkeen rakentanut Espooseen kaksi tehdasta, joista toinen on jo purettu yhdyskuntarakenteen laajenemisen tieltä. Lisäksi Lujabetoni toimittaa pääkaupunkiseudulle valmisbetonia Järvenpään elementtitehtaan betoniasemalta.

– Nyt rakenteilla oleva uusi kolmas valmisbetonitehdas on meille äärimmäisen tärkeä lisäys pääkaupunkiseudun toimituskykyyn, sanoo Markus Haatainen.

Helsingin Tattarisuon tehdasinvestoinnissa on pohjatyöt ja paalutukset tehty. Tehdas valmistuu vuoden 2021 aikana ja betonia siellä aletaan valmistaa asiakkaiden tarpeisiin vuoden 2022 tammikuussa.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

 Kuva: 3D-animaatiokuva Tattarisuon betonitehtaasta

Lisää uutisia