X
Julkaistu: 15.11.2021

Lujabetoni vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudun valmisbetonimarkkinassa – Uusi tehdas Helsinkiin

Lujabetoni vahvistaa toimintakykyään pääkaupunkiseudun betonimarkkinassa ja rakentaa modernin, korkean kapasiteetin valmisbetonitehtaan Helsinkiin. Tehdas sijoittuu Tattarisuolle Lujabetonin nykyisen tehtaan kanssa samalle tontille, mikä tuo huomattavaa synergiaa ja tehokkuutta. Uuden tehtaan myötä Lujabetonin pääkaupunkiseudun valmisbetonikapasiteetti kasvaa 75 %:lla.

– Rakentaminen jatkuu pääkaupunkiseudulla erittäin vahvana ja alue laajenee ja kasvaa tulevien vuosien aikana hyvin paljon. Me haluamme parantaa palvelukykyämme entisestään niin suurissa kuin pienemmissä hankkeissa ja asiakastarpeissa, Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen korostaa.

Uusi betonitehdas parantaa Lujabetonin kykyä valmistaa Luja-Vähähiilibetonia, kun erilaisten sideaineiden käyttömahdollisuudet lisääntyvät raaka-aineiden varastokapasiteetin merkittävän lisäyksen ansiosta. Tämä edistää aidosti vähähiilistä betonirakentamista ja vie myös Lujabetonia kohti sen asettamia ympäristötavoitteita.

Modernissa ja hyvin varustellussa uudessa tehtaassa kaikki kiviaines säilytetään suljetussa rakennuksessa, jolloin laadun tasaisuus ja ympäristöasiat ovat priimakunnossa, eikä melua tai kiviainesten käsittelystä tulevaa kiviainespölyä synny. Myös tehtaan energiatehokkuus on huippuluokkaa.

Lujabetoni aloitti valmisbetonitoiminnan pääkaupunkiseudulla 1990-luvun alussa Helsingin Tattarisuolla ja on sen jälkeen rakentanut Espooseen kaksi tehdasta, joista toinen on jo purettu yhdyskuntarakenteen laajenemisen tieltä. Lisäksi Lujabetoni toimittaa pääkaupunkiseudulle valmisbetonia Järvenpään elementtitehtaan betoniasemalta.

– Nyt rakenteilla oleva uusi kolmas valmisbetonitehdas on meille äärimmäisen tärkeä lisäys pääkaupunkiseudun toimituskykyyn, sanoo Markus Haatainen.

Helsingin Tattarisuon tehdasinvestoinnissa on pohjatyöt ja paalutukset tehty. Tehdas valmistuu vuoden 2021 aikana ja betonia siellä aletaan valmistaa asiakkaiden tarpeisiin vuoden 2022 tammikuussa.

Yhteystiedot, Lujabetoni Oy
Valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, markus.haatainen@luja.fi, p. 044 585 2476

 Kuva: 3D-animaatiokuva Tattarisuon betonitehtaasta

Julkaistu: 01.12.2022

Lujabetonille voitto vuoden Paalutustyömaa -kilpailussa

Vuoden 2022 Paalutustyömaaksi on valittu Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas. Valinnan tärkeäksi kriteeriksi nostettiin eri osapuolien yhteistyönä tekemä huolellinen ennakkosuunnittelu ja -valmistelu sekä prosessien jatkuva kehittäminen.

Lue lisää
Julkaistu: 17.11.2022

Lujabetonille hyvin merkittävä päänavaus tuulivoimaliiketoimintaan – aloittaa betonitornien valmistuksen

Lujabetoni on solminut jättisopimuksen Nordex Finland Oy:n kanssa, joka kuuluu yhteen maailman suurimmista tuulivoimaturbiineiden valmistajista, kansainväliseen Nordex Groupiin. Sopimuksella Lujabetoni toimittaa betonielementit 26 tuulivoimalan torneihin Nordex Finlandin rakentamiin tuulipuistoihin Suomessa. Hankkeet tuovat jopa 100 uutta työpaikkaa Lujabetonin Kärsämäen tehtaalle.

Lue lisää
Lisää uutisia