X
Julkaistu: 26.10.2021

Lujabetoni toimittaa 30 kilometriä betonipaaluja suurinvestointiin Porin satamassa

Lujabetoni on valittu suurimmaksi betonipaalutoimittajaksi ruotsalaisen Boliden-metallikonsernin suurinvestointiin, jossa parannetaan Boliden Harjavalta Oy:n rikastelogistiikkaa Porin satamassa. Investointi toteutetaan vuosina 2021 ja 2022, paalutustyöt valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lujabetoni toimittaa Porin sataman suurinvestointiin yhteensä 2500 kappaletta, eli noin 30 kilometriä järeää 350x350mm teräsbetonipaalua.

Paalut toimitetaan Porin satamaan Lujabetonin Pernajan tehtaalta. Paalujen riittävyys työmaalla varmistettiin toimittamalla muutaman päivän ajan paaluja työmaalle varastoon ennen lyönnin alkamista. – Näin varmistettiin lyönnin sujuvuuden kannalta tärkeä paalujen jatkuva saatavuus lyöntikoneelle, kertoo Lujabetonin tehdaspäällikkö Jorma Ilkka.

Rakennusurakoitsijana toimivan Ruoppaus P. Suominen Oy:n toimitusjohtaja Jyri Honkaniemi kertoo paalutusten menneen hyvin. – Hankkeen 3600 paalusta on nyt toimitettu noin 600 kappaletta, kertoo Jyri Honkaniemi.

Lujabetonilla on ollut ja on meneillään useita mittavia paalutushankkeita mm. Kehä III parantamishanke, Hämeenkyrön väylähanke sekä Kemin valtavan biotuotetehtaan paalutus.

– Meillä on kapasiteettia ja tehtaita eri toimipaikoilla, joista turvaamme toimitukset meneillään oleviin hankkeisiin. Lujabetonille kuluva vuosi on paalutoimitusten osalta ollut ennätyksellinen ja viime vuosikin oli vilkas. Olemme onnistuneet saamaan suuria paalutuskohteita, joilla olemme turvanneet peruskuorman paalutehtaillemme yleisesti, Jorma Ilkka jatkaa.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jorma Ilkka, jorma.ilkka@luja.fi, p. 044 585 2280

Kuva: Paalutustyöt käynnissä Porin satamassa

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia