X
Julkaistu: 23.09.2021

Lujabetoni julkisti ympäristötavoitteensa – tavoittelee tuotannollista hiilineutraaliutta vuoteen 2040 mennessä

Lujabetonin tavoitteena on tarjota asiakkailleen kilpailukykyisesti toimialan parhaita ratkaisuja vähähiiliseen betonirakentamiseen ja ratkaista betonituotteiden CO2-päästöhaaste. Samoin Lujabetoni haluaa toimia koko kestävän kehityksen kentässä rakennusalan kärkiyritysten joukossa siten, että se minimoi toimintansa haitalliset ympäristövaikutukset tuotteiden ja palveluiden koko arvoketjun ja elinkaaren kattavasti. Näitä tavoitteita varten yhtiö on julkistanut strategiset ympäristötavoitteensa.

Lujabetoni nostaa ympäristövaikutukset esille jo tuotteidensa suunnittelu- ja myyntivaiheissa sekä minimoi niitä tuotantovaiheessa. Tähän liittyvät muun muassa optimoidut rakenne- ja tuotantoratkaisut, betonin reseptiikka sekä käytettävien raaka-aineiden mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Lisäksi yritys huolehtii kuljetustoiminnan mahdollisimman suuresta ympäristöystävällisyydestä.

Omien tuotantoprosessiensa kehityksessä Lujabetoni panostaa jatkuvaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen hyödyntämällä mahdollisimman tehokkaita, kehittyneitä sekä teknisesti ja taloudellisesti käyttökelpoisia energialähteitä sekä tuotantomenetelmiä. Myös jätteen ja hukan minimointi on tuotannon kehitystyön fokuksessa.

Lujabetoni julkisti syyskuussa 2021 viralliset ympäristötavoitteensa laajan ympäristöstrategiatyön huipennuksena. Yrityksen päätavoitteena on tuotannollinen hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä sekä yrityksen käyttämien raaka-aineiden CO2-päästöjen puolittaminen vuoteen 2035 mennessä vuoden 2019 toteutuneelta verrokkitasolta.

Välietappeina Lujabetoni tavoittelee lisäksi energiakäytön CO2-päästöjen puolittamista sekä 20% pienempää tuotteidensa hiilijalanjälkeä vuoteen 2030 mennessä, 40% pienempää kuljetustensa hiilijalanjälkeä vuoteen 2035 mennessä sekä jätteiden määrän vähentämistä 25% vuoteen 2025 mennessä.

 

Ympäristöpolitiikkaamme sekä ympäristötavoitteisiimme voit tutustua myös TÄÄLLÄ.

Julkaistu: 16.02.2024

Luja vuosi 2023 – Vakaana vaikeassa suhdanteessa

Kaikkien Luja-yhtiöiden eli Lujatalon Oy:n, Lujabetoni Oy:n ja Fescon Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto oli 781 miljoonaa euroa (840 miljoonaa euroa) ja yhteenlaskettu liikevoitto oli 19,6 miljoonaa euroa (19,3 miljoonaa euroa). Luja-yhtiöiden henkilöstömäärä laski edellisestä vuodesta ja oli 1 725 (1 885).

Lue lisää
Lisää uutisia