X
Julkaistu: 10.06.2021

Lujabetonin esivalmistetut ratkaisut nopeuttavat kerrostalorakentamista – Uusi kahden kerrostalon kohde käynnistyy Kirkkonummella

Tehdasoloissa pitkälle esivalmistetut rakentamisen ratkaisut ovat nouseva trendi rakennusalalla ja Lujabetonilla on niitä tarjota useita. Myös Kirkkonummelle rakennettavassa As Oy Kirkkonummen Nalle -asuinkerrostalohankkeessa hyödynnetään Lujabetonin kehittämiä Superlaattateknologiaan perustuvia ratkaisuja.

Lujabetonin lanseeraamia kerrostalorakentamista nopeuttavia ratkaisuja päästään soveltamaan laajassa mittakaavassa käytäntöön jo toistamiseen asuinkerrostalohankkeen runko- ja märkätilarakentamisessa Kirkkonummelle rakennettavassa 92 asunnon As Oy Kirkkonummen Nalle -hankkeessa. Hankkeessa käytetään vastaavaa konseptia kuin Lujabetonin ja projektinjohtotoimijana toimivan COfLOW Oy:n aiemmassa yhteishankkeessa Tuusulan Kauppaholvissa. Rakennuttajana on vuokra-asuntoja tarjoava Toivo Group Oy.

– Yhteistyömme COfLOW:n kanssa Tuusulan Kauppaholvi -kohteessa oli saumatonta ja olemme valtavan tyytyväisiä kehittämiemme ratkaisujen toimivuuteen hankkeessa. On hienoa jakaa kumppanin kanssa sama kunnianhimo rakentamisen kehittämiseen uusien ratkaisujen löytämiseen ja sitä kautta tavoitella entistä laadukkaampaa ja vastuullisempaa rakentamista, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

– Myös me COfLOW:ssa olemme olleet erittäin tyytyväisiä Lujabetonin tarjoamiin, totuttua rakentamisen tapaa uudistaviin ratkaisuihin Kauppaholvissa. Saatujen oppien pohjalta on Kirkkonummen Nallessa lähdetty hakemaan seuraavaa harppausta kohti uutta, kehittämämme ASSI©-konseptin mukaista, virtaavaa toteutusmallia. Toimintatapaa, jolla yhdessä ASSI©-ekosysteemin kanssa tulemme osoittamaan tuotteiden esivalmistusasteen noston merkityksen matkalla kohti tuottavampaa ja ympäristön kannalta kestävämpää rakentamista, sanoo yksi COfLOW:n perustajaosakkaista, Jari Lehtinen.

Lujabetonin Superlaatta-välipohjaratkaisu on avainasemassa hankkeessa hyödynnettävien ratkaisujen esivalmistuksessa ja moduulirakentamisessa. Märkätilarakentamisessa hyödynnetään Lujabetonin ja Fira Modules Oy:n yhteistyössä kehittämää Superlaattaan integroitua kylpyhuonekonseptia, jossa Luja-Superlaattaan yhdistetään Fira Modulesin kehittämä vakioitu kylpyhuonemoduuli valmiiksi jo Lujabetonin tehtaalla ja jossa valmis kokonaisuus nostetaan paikalleen elementtiasennuksessa.

Hankkeen parvekelaatat esivalmistetaan Lujabetonin elementtitehtailla ja valetaan kiinteäksi osaksi Superlaattoja jo tehtaalla. Lisäksi kohteessa käytetään Superlaattaan integroitua vesikiertoista lattialämmitystä, jota hyödynnetään jo rakennusvaiheessa laatastojen kuivattamiseen, sekä Lujabetonin Smart Concrete-sovellusta betonirakenteiden kosteuden mittaamiseen ja kosteusturvalliseen lattioiden pinnoittamiseen.

Edellisessä yhteisessä hankkeessa saatiin myös hyviä kokemuksia ikkunoiden ja parvekeovien asentamisesta elementteihin jo tehtaalla. Näitä kokemuksia hyödynnetään luonnollisesti myös Kirkkonummen kohteessa.

– Esivalmistus on nouseva trendi ja tulevaisuuden tapa rakentaa. Toistettavuuden myötä ratkaisumme siirtyvät käytäntöön ja luomme pysyviä uusia toimintatapoja, Kari Turunen sanoo.

Hankkeen visuaalisuuden kruunaavat Lujabetonin graafisesta betonista valmistetut julkisivuelementit, joiden avulla pinta on kaunis ja valokuvamainen.

Työmaa on käynnistetty, suunnittelu on jo pitkällä ja Lujabetonin toimitukset alkavat heinäkuussa.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482

 

Kuvat: Kuvat jo toimitetusta Tuusulan Kauppaholvi-kohteesta, jossa hyödynnettiin Superlaattateknologiaratkaisuja laajalti.

 

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia