X
Julkaistu: 03.05.2021

Suuri elementtitoimitus Lujabetonille – Kaikki betonielementit ANDRITZ Warkaus Works Oy:n uuteen konepajarakennukseen Varkauteen

Lujabetoni toimittaa betonielementit Keski-Savon Teollisuuskylä Oy:lle, joka rakennuttaa konepajarakennuksen ANDRITZ Warkaus Worksille Varkauteen. Noin 13.000 neliömetrin toimitilahanke on erittäin merkittävä elementtitoimitus Lujabetonille. Lujabetonin asiakkaana hankkeessa toimii Rakennustyö Salminen Oy.

Järjestelmiä, laitteita ja palveluita paperi- ja selluteollisuudelle valmistavalle konepajayhtiö ANDRITZIN tytäryhtiölle rakennetaan Varkauteen olemassa olevien tilalle uudet tuotantotilat. Uuden konepajarakennuksen on määrä parantaa ANDRITZ Warkaus Worksin toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa tuotannon laajentaminen uusiin komponentteihin. Rakennuttajana noin 23 miljoonan euron hankkeessa toimii Keski-Savon Teollisuuskylä Oy.

Projekti AWW Paja-22:n elementtitoimitus käsittää hankkeen kaikki runkoelementit eli pilarit, palkit ja väli- ja yläpohjalaatastot, joita käytetään erityisesti pitkiä jännevälejä vaativissa teollisuusrakennuksissa. Lisäksi toimitukseen sisältyy sokkelielementit.

– Tarjousvaiheen kehitystyössä hyödynsimme Lujabetonin omaa suunnitteluosaamista, mikä tarkoittaa sitä, että myös elementtien suunnittelun kokonaisvastuu kuuluu meille, sanoo Lujabetonin aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen.

Lujabetonin laajan tehdasverkoston lisäarvo tulee esiin hankkeissa, joissa tiukka aikataulu vaatii isoja ja hyvin nopeita toimituksia. – Kiivaan aikataulun vuoksi valmistamme hankkeen betonielementtejä Siilinjärven, Kärsämäen sekä Taavetin tehtaallamme ja hyödynnämme näin laajaa tehdasverkostoamme, Rissanen sanoo.

Suunnitelmissa on saada uudet tuotantotilat käyttöön toukokuussa 2022. Lujabetonin elementtitoimitukset ajoittuvat noin kolmen kuukauden ajanjaksolle kesälle 2021. Hanke antaa hyvän työkuorman kesän ajalle, etenkin Siilinjärven runkotehtaalle ja Taavetin ripalaattalinjoille.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, aluemyyntipäällikkö Ari Rissanen, ari.rissanen@luja.fi, p. 044 585 2301

Kuva: Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy, havainnekuva

Julkaistu: 26.09.2023

Lujabetoni mukana kehittämässä Laakson yhteissairaalan jättihankkeen elementtirunkoa

Lujabetoni on ensimmäinen betonielementtitoimittaja, joka osallistuu yhteistoiminnalliseen allianssiin ns. allianssisopimusmallilla. Hankkeen päätoteuttajana toimii SRV Rakennus Oy. Solmittu kehityssopimus koskee Helsinkiin rakennettavan Laakson yhteissairaalan päärakennuksen runkoa. Lujabetonin toimitussisällön laajuus määritellään toteutusvaiheen tilauksessa, alustavien suunnitelmien mukaan tulossa on julkisivu-, väliseinä- ja ontelolaattaelementtejä sekä kahden vuoden työllistävää vaikutusta toimittaville betonitehtaille.

Lue lisää
Julkaistu: 19.09.2023

Turvallinen toimitusketju Lujabetonilla

Betonin ja betonisten rakennuselementtien sekä tuotteiden toimitusketjuun kuuluu useita tahoja, joiden työturvallisuusseikkojen huomioiminen leikkaa läpi koko linjan. Projektien onnistuminen turvallisesti vaatii jokaiselta vaiheelta osaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sekä toimintamalleihin.

Lue lisää
Lisää uutisia