X
Julkaistu: 02.11.2020

Lujabetonilta myös valmisbetonit Hämeenkyrön ohitustiehankkeeseen

Lujabetoni on valittu valmisbetonitoimittajaksi Suomen tärkeimpään päätieverkkoon kuuluvan Valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustien väylähankkeeseen. Yhteensä 26 000 kuutiometrin valmisbetonikauppa on merkittävä Lujabetonille ja se lujittaa entisestään yhteistyötä Destian kanssa. Parhaillaan Valtatie 3:n pohjia paalutetaan Lujabetonin teräsbetonipaaluilla mittavassa väylähankkeessa.

Valtatien parannushankkeen tavoitteena on liikenteen ja kuljetusten sujuvuuden ja ennen kaikkea turvallisuuden parantaminen tieosuudella, jossa liikennemäärät ovat jatkuvasti kasvussa ja jossa tilastojen mukaan tapahtuu runsaasti liikenneonnettomuuksia.

Väylähanke koostuu kymmenen kilometrin maantieosuuden lisäksi kymmenen sillan ja kolmen eritasoliittymän rakentamisesta. Lujabetonin valmisbetonitoimituksessa toimitetaan betonit maantierakenteisiin paalulaattoina sekä siltarakentamisen erikoisbetonit siltojen rakenteisiin. Siltarakentamisessa käytettävien vaativan P-lukubetonien valmistuksesta Lujabetonin Nokian tehtaalla on runsaasti käytännön kokemuksia ja erikoisbetonin tuotanto kuuluu tehtaan normaalivalikoimaan.

– Destia luottaa Lujabetonin laatuun myös hankkeen valmisbetoneissa. Hankkeessa pumpataan arviolta 26 000 kuutiometriä valmisbetonia, on vedenalaista valua, pitkiä putkipaaluja, massiivisia perustuksia, paalulaattaa 12 000 neliömetriä sekä sillan kansia 10 kappaletta, kertoo Destian taitorakennevastaava Ville Lehtonen.

– Laadunvarmistus työmaalla on isossa roolissa. Ennen kuin betoni lasketaan muottiin, on tehty lukuisia kokeita tehtaalla ja viimeiset kokeet tehdään työmaalla ennen kuin annetaan lupa laskea betoni muottiin. Valut ovat isoja ja pitkäkestoisia, joten logistiikan ja kaluston on oltava kunnossa. Pisimmät valut kestävät jopa kolme vuorokautta ilman taukoja, Ville Lehtonen sanoo.

– Kyseessä on hieno hanke ja juuri sopiva Nokian tehtaallemme, joka on suunniteltu toimittamaan suuria määriä betonia tehokkaasti ja laadukkaasti, sanoo Lujabetonin avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka.

Betonitoimitukset alkavat nyt lokakuussa 2020 ja alustavan aikataulun mukaan Hämeenkyrönväylä valmistuu käyttöön vuoden 2022 lopulla.

Yhteystiedot:
Lujabetoni Oy, avainasiakaspäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 585 2426

Kuva:
Väylähankkeen valutyöt käynnissä

Lisää uutisia