X
Julkaistu: 03.02.2020

Betonielementtivalmistajan oman suunnittelun osuuden lisääminen tuo hyötyjä asiakkaalle

Betonielementtiteollisuudessa viime vuodet ovat olleet kiireistä aikaa. Suunnittelutoimistoilla on ollut vaikeuksia saada elementtisuunnitelmat valmiiksi tiukkojen aikataulujen puitteissa. Vanha kansan viisaus ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” kuvastaa suunnittelun merkitystä edelleen erittäin hyvin. Siksi Lujabetonillakin on pohdittu jo pitkään oman suunnittelun osuuden lisäämistä. 

Tällä hetkellä olemme Lujabetonilla keskittyneet suunnittelun ohjaamiseen, joka onkin vahva ja toimivaksi havaittu tapa tuttujen suunnittelijoiden kanssa toimiessa. Haasteena ovat olleet kiireelliset aikataulut ja suunnittelijoiden vaihtuvuus elementtisuunnittelussa sekä tästä johtuva uusien suunnittelijoiden opastus.

Omaa suunnitteluakin on Lujabetonilla toki ollut jo pitkään, mutta se on keskittynyt tähän päivään saakka erikoistuotteisiin, kuten maatalouden- ja hormielementtien suunnitteluun sekä uuden Luja-Superlaatan suunnitteluun. Elementtisuunnittelun laajentaminen volyymituotteisiin, kuten ontelolaatta-, parveke- ja väliseinäelementteihin, tukee Lujabetonin strategiaa kasvattaa betonielementtien markkinaosuutta.

Asiakkaiden näkökulmasta oman suunnittelun lisääminen näkyisi kustannustehokkaampina ratkaisuina ja entistä täydellisempänä palveluna. Kustannustehokkuutta lisää suunnittelijoiden omien tuotteiden ja ratkaisujen vahva tuntemus. Lujabetonin oma suunnittelu tulee tulevaisuudessa kasvun myötä lisääntymään ja palvelemme jatkossa näin asiakasta entistäkin monipuolisemmin.

Kirjoittaja on Lujabetonin rakennesuunnittelija, RI ( ylempi AMK ), Teemu Nieminen
Artikkeli liittyy kirjoittajan lopputyöhön Lujabetonin oman eMBA-ohjelman osana

Lisää uutisia