X
Julkaistu: 27.08.2019

Lujabetoni myy Oulun ympäristöbetoniliiketoiminnan Rudus Oy:lle ja lopettaa harkkoliiketoimintansa

Lujabetoni myy Oulun tuotetehtaansa Rudus Oy:lle ympäristöbetoniliiketoimintoineen ja lopettaa samalla harkkoliiketoimintansa. Kauppojen ja lopettamispäätöksen myötä Lujabetoni keskittyy tarjoamaan asiakkailleen ratkaisuja asunto- toimitila- maatalous- ja infrarakentamiseen ydinliiketoimintojensa, betonielementtien, valmisbetonin ja infrarakentamisen betonituotteiden avulla.

Lujabetoni on päätynyt myymään Oulun tuotetehtaansa ympäristöbetoniliiketoimintoineen Rudus Oy:lle. Kaupan myötä liiketoiminnassa työskentelevät yhdeksän henkilöä siirtyvät Rudukselle vanhoina työntekijöinä.

– Rudus saa Oulun kaupan myötä valmiin liiketoiminnan sekä osaavan henkilöstön. Kauppa tarjoaa loistavia synergiaetuja, jotka sopivat hyvin ostajan nykyiseen liiketoimintaan, näkee Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Samalla Lujabetoni päätti lopettaa harkkojen valmistuksen ja harkkoliiketoiminnan.

Harkkoliiketoiminta on useiden toimijoiden johdosta raskaasti kilpailtu ala. Nyt tehtyjen kauppojen taustalla näkyy pientalomarkkinan romahdus noin puoleen 2000-luvun huipputasosta sekä uudet harkon kanssa kilpailevat ratkaisut. Tämä on vaikuttanut vahvasti harkkomenekkiin, joka on enää noin 40% 2000-luvun huippumarkkinasta Suomessa (190.000 m3 vuonna 2018 vs. 450.000 m3 vuonna 2006). Harkkoliiketoiminta oli aiemmin Lujabetonille merkittävä liiketoiminto.

Kaupunkikeskittyminen ja kerrostaloasumisen suosio kasvavat edelleen ja Lujabetoni keskittyy nyt vahvasti näihin. – Meille on keväällä valmistunut Järvenpäähän Suomen suurin elementtitehdas, jossa valmistamme nykyaikaista modernin teknologian välipohjatuotetta, Luja-Superlaattaa sekä muita kerrostalorakentamisen elementtejä, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Nämä tuotteet ja kerrostalorakentamisen betoniratkaisut kuuluvat ydinliiketoimintoihimme tulevaisuudessa.

Lujabetoni jatkaa vahvasti toimintaansa Oulun alueella uuden, keväällä toiminnan aloittaneen modernin valmisbetonitehtaan myötä. Valmisbetonimarkkinassa kysyntä on suurta ja jatkossa uusi tehdas nykyisen varatehtaaksi jäävän betoniaseman avulla pystyy toimittamaan betonit Pohjois-Suomen suuriinkin kohteisiin.

 

Lisätiedot:

Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi

Lisää uutisia