X
Julkaistu: 03.12.2018

Lahden uudelta tehtaalta toimitetaan hurjat määrät betonia

Lujabetoni toimittaa valmisbetonit Lahden ohitustie -hankkeeseen, joka on yksi tämän hetken mittavimmista maantiehankkeista. 60.000-70.000 kuutiometrin betonitoimituksista on sovittu Liikenneviraston, Lahden ja Hollolan kaupunkien, Skanska Infra Oy:n ja Pöyry Finland Oy:n muodostaman Valtari-allianssin kanssa. Lujabetonin betonitoimitukset tulevat hankeosa 1B –Lahden eteläisen kehätien Lahden päähän. Laajan hankeosa 1B:n merkittäviä rakennuskohteita ovat mm. Patomäen ja Liipolan tunnelit, paalulaatasto Kujalaan sekä 12 siltakohdetta.

Kaikki Lujabetonin toimittamat betonit toimitetaan Lujabetonin vastavalmistuneelta Lahden tehtaalta, jonka kapasiteetin lisäksi toimitusvarmuutta turvataan vanhan tehtaan kapasiteetilla. Uusi korkeakapasiteettinen liikkuva betonitehdas edustaa modernia ja kevyttä rakentamista. Tehdas on mahdollista siirtää uuteen paikkaan joustavasti tarpeen mukaan.

Kohteessa tarvittavat betonilaadut sisältävät korkeita lujuus- sekä rasitusluokkavaatimuksia. Betonin laatua valvotaan sekä tehtaalla että valukohteissa. Hyvän toimituskapasiteetin- ja varmuuden lisäksi betonin laatu pidetään luotettavasti tilatun ja normien mukaisena läpi koko työmaan. – Suuria valuja saattaa olla käynnissä samanaikaisesti useassa eri valukohteessa ja toimitusten täytyy onnistua oikea-aikaisesti sekä suunnitelmien mukaisesti, kertoo Lujabetonin Etelä-Suomen aluepäällikkö Anssi Tiukka.

Lisää uutisia