X
Julkaistu: 13.06.2018

Lujabetoni haluaa olla toimialansa vetovoimaisin työnantaja – mittavat panostukset henkilöstöön

Lujabetoni kouluttaa ja tarjoaa erilaisia kehittämisohjelmia henkilöstölleen määrätietoisesti jo kymmenettä vuotta peräkkäin. Uusimpana pyörähti käyntiin Lujabetonin tarpeisiin Itä-Suomen yliopistossa yhteistyössä koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten kanssa räätälöity EMBA-koulutus. Laajojen valmennusohjelmien lisäksi Lujabetoni maksoi myös merkittävän voittopalkkion tänä keväänä koko henkilöstölleen kiitokseksi hyvin menneestä vuodesta.

Lujabetonin yhtenä strategisena valintana on panostaa omaan, vakituiseen työvoimaan ja saavuttaa sitä kautta paikka toimialansa vetovoimaisimpana työnantajana. Koko henkilöstölle on tarjottu mahdollisuus poikkeuksellisen laajaan kehittymiseen useiden koulutus- ja valmennusohjelmien myötä. Ohjelmilla turvataan ammatillinen osaaminen työntekijästä ylimpään johtoon ja näin varmistetaan yhtiön menestys pitkälle tulevaisuuteen.

Viimeisimpänä kehittymisohjelmista käynnistyi alkuvuonna 2018 laaja valmennus LB UEF EMBA Akatemia, jossa osallistujat suorittavat räätälöidyn EMBA-tutkinnon.

– Avaintehtävissä toimiville tai niihin suuntautuville tarkoitetun EMBA-koulutuksen kautta haemme varmistusta kulttuurinmuutokselle ja menestymisellemme myös tulevaisuudessa. Itä-Suomen yliopisto oli valmis tekemään liike-elämälähtöistä koulutusta yrityksemme lähtökohdista käsin sekä tutustumaan toimintakulttuuriimme ja liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiimme. Näin ollen yhteistyö oli helppo aloittaa ja se on osoittautunut oikeaksi valinnaksi, kertoo Lujabetonin henkilöstöjohtaja Mikko Satuli.

– Meillä on tavoitteena integroida akateeminen osaaminen bisneksen tekemiseen ja jokapäiväiseen työhön. Yritys hakee koulutuksen kautta toki myös tuottavuuden kasvua, Satuli jatkaa.

Lujabetonille räätälöity UEF EMBA -ohjelma on yliopistolle merkittävä ja uudella tavalla toteutettu avaus käytännön ja teoriatiedon yhdistämiseen osaamisen, johtamiskulttuurin ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Lujabetonin sparraamana saamme myös ”normi EMBA” ohjelmamme uusia ideoita, toteaa professori Anu Puusa.

Henkilöstön palkitseminen kuuluu myös läheisesti Lujabetonin vuosittaisiin toimintatapoihin. Yhtiön vuoden 2017 hyvä tulos antoi edellytykset tämän vuosikymmenen suurimman voittopalkkion jakamiseen koko henkilöstölle. Voittopalkkio oli nettomaksuna keskimäärin n. 1600 euroa per työntekijä. Osana voittopalkkio-järjestelmää yhtiö tarjoaa rahapalkkion lisäksi kattavan vakuutusturvan henkilöstölleen. Siihen sisältyy sairauskuluvakuutus, joka takaa henkilöstölle nopean ja kattavan erikoissairaanhoidon veloituksetta sitä tarvittaessa. Tänä keväänä vakuutusturvaa laajennettiin koskemaan myös vapaa-ajan tapaturmia, joissa hoitokulujen lisäksi korvataan myös ansionmenetys päivärahoineen tapaturman kohdatessa.

Tämän päivän kovassa kilpailussa hyvistä tekijöistä Lujabetoni on houkutteleva vaihtoehto mm. koulutuksen ja palkitsemisen tuoman lisäarvon ansiosta.

– Iloksemme voimme myös viimeisimmän henkilöstökyselyn tuloksista nähdä, että teemme asioita oikein. Henkilöstömme on vuosi vuodelta tyytyväisempää ja viihtyvyys sekä sitoutuneisuus ovat jatkuvassa kasvussa, Satuli iloitsee.

Lisätiedot
Lujabetoni Oy, henkilöstöjohtaja Mikko Satuli, p. 044 585 2015, mikko.satuli@luja.fi

Kuva: Itä-Suomen yliopiston professori Anu Puusa puhumassa opiskelijoille

Lisää uutisia