X
Julkaistu: 11.06.2018

Lujabetoni investoi vahvasti Tukholman valmisbetonimarkkinaan

Lujabetoni hakee entistä vahvempaa jalansijaa Tukholman valmisbetonimarkkinassa ja rakentaa korkean kapasiteetin, modernin betonitehtaan Tukholman alueelle. Tytäryhtiö Lujabetong Ab:n uuden Kungsängeniin sijoittuvan tehtaan myötä yritys saa entistä vahvemman jalansijan Tukholman vilkkaassa betonimarkkinassa ja yrityksen kilpailukyky paranee oleellisesti. Tehdas on Lujabetoni-konsernin 30:s betonitehdas.

Valmisbetonin kysyntä Tukholman alueella on pitkällä tähtäimellä vakaa korkean asuntorakentamistarpeen ja infrarakentamisen vuoksi. Juuri tällä hetkellä Tukholmassa on varovaisuutta asuntoaloituksissa ja käynnissä olevat suuret infrakohteet eivät ole alkaneet täydellä betonivolyymillään. – Tämä on tilapäistä ja tarjoaa meille hyvän hetken parantaa palvelukykyämme, valottaa Lujabetonin Ruotsin toiminnasta vastaava johtaja Sakari Petsalo.

Petsalon mukaan Lujabetoni on jo useamman vuoden ajan tutkinut laajenemismahdollisuuksia Ruotsin valmisbetonimarkkinassa. – Nyt olemme erinomaisen tontin löydettyämme päässeet valmistelemaan uuden tehtaan rakentamista ja käynnistämään projektin rakennustyöt.

Lujabetong Ab:lla on Tukholmassa ennestään kaksi tehdasta, joiden kapasiteetin turvin on katettu Tukholman etelä- ja pohjoispuolien betonimarkkinaa. Uuden luoteis-Tukholman alueelle sijoittuvan tehtaan myötä aukeaa kilpailu myös Tukholmasta länteen olevalla voimakkaan kasvun alueella.

Suurilla raaka-ainevarastoilla ja tehokkaalla sekoittajalla varustettu järeä tehdas on yli kaksi kertaa tehokkaampi kuin Lujabetong Ab:n nykyiset tehtaat Tukholmassa. Tehdas pystyy tuottamaan yli 120 kuutiometriä betonia per tunti, mikä mahdollistaa paremman asiakaspalvelun ja mukanaolon myös suuremmissa projekteissa. Samalla investoidaan myös auto- ja pumppauskaluston lisäykseen Tukholmassa. Suomesta poiketen kuljetus- ja pumppauspalveluita tarjotaan laajasti omalla kalustolla.

Uusi tehdas istuu hyvin Ruotsissa vallalla olevaan ympäristömyönteiseen ajatteluun. – Tehtaalta toimitettu betoni on lyhyen toimitusmatkan takia ympäristöystävällinen ratkaisu lähialueen rakentamiseen, sanoo Lujabetong Ab:n toimitusjohtaja Daniel Jonsson. Lähialueella on käynnissä suuria hankkeita, mm. ison metroaseman rakentaminen ja jättihanke E4/ läntinen ohitustie (Förbifart Stockholm).

Ympäristönäkökulma on huomioitu myös tehtaan prosesseissa. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmä on hyvin energiatehokas, autojen pesuun käytetään entistä vähemmän vettä ja kaikki pesuvedet kierrätetään takaisin prosessiin suljetussa järjestelmässä. Kaiken kaikkiaan tehdas on Lujabetonin suurikapasiteettisin valmisbetonitehdas 30:n tehtaan joukossa.

Maanrakennustyöt ovat käynnissä ja Steel Kamet Oy:ltä ostettua betonitehdasta päästään rakentamaan syyskuussa maanrakennustöiden valmistuttua. Tehtaan on määrä olla valmis ja toiminnassa lokakuussa 2018.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy
Ruotsin toiminnasta vastaava johtaja Sakari Petsalo
sakari.petsalo@luja.fi, p. 044 585 2363

Lujabetong Ab
toimitusjohtaja Daniel Jonsson
daniel.jonsson@lujabetong.se, p. +46 8 504 106 61

 

 

Sijainti kartalla:Effektvägen, Kungsängen, Tukholma:

Lisää uutisia