X
Julkaistu: 28.05.2018

Lujabetoni on valittu betonitoimittajaksi Lahden ohitustie -hankkeeseen

Lujabetoni on tehnyt sopimuksen Skanska Infra Oy:n ja Pöyry Finland Oy:n muodostaman Valtari-allianssin kanssa 60.000 – 70.000 kuutiometrin betonitoimituksesta Lahden ohitustie -hankkeeseen. Sopimus allekirjoitettiin 18.5.2018 ja betonitoimitukset alkavat kesäkuussa. Sopimus on Lujabetonille erittäin merkittävä, sen myötä Lujabetonin Lahden tehtaan vuosivolyymit moninkertaistuvat. Tilauksen myötä Lujabetoni investoi uuteen tehokkaaseen mobiiliin valmisbetonitehtaaseen turvatakseen riittävän suuren toimituskapasiteetin kohteessa.

Lujabetoni toimittaa valmisbetonit yhteen tämän hetken mittavimmista maantiehankkeista. Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. Liikennevirasto, Lahden kaupunki ja Hollolan kunta solmivat lähes 50 vuotta vireillä olleen hankkeen toteuttamissopimuksen keväällä 2017.

Lahden eteläisen kehätien Lahden pää sisältää useita teknisesti vaativia rakennuskohteita. Lujabetonin betonitoimitukset koostuvat paalulaatoista, siltojen betoneista, kallioon louhittavan Liipolan kalliotunnelin ruiskubetonista sekä Patomäen betonitunnelin betoneista. Betonitoimitusten laajuutta hankkeessa kuvaa se, että sen betonimäärillä hoidettaisiin koko Lahden talousalueen normaali betonitarve lähes kahden vuoden ajan.

Kohteessa tarvittavat betonilaadut sisältävät korkeita lujuus- sekä rasitusluokkavaatimuksia. Betonin laatua valvotaan sekä tehtaalla että valukohteissa. Kohteessa tärkeintä on hyvä toimituskapasiteetti sekä –varmuus. – Suuria valuja saattaa olla käynnissä samanaikaisesti useassa eri valukohteessa ja toimitusten täytyy onnistua oikea-aikaisesti sekä suunnitelmien mukaisesti, kertoo Lujabetonin Etelä-Suomen aluepäällikkö Anssi Tiukka.

Kaikki Lujabetonin toimittamat betonit toimitetaan Lujabetonin Lahden tehtaalta, jonka kapasiteetin lisäksi Lujabetoni investoi uuteen siirrettävään mobiilitehtaaseen. Nyt hankinnassa oleva siirrettävä tehdas on iso ja tehokas, 3,3 msekoittimella varustettu tehopakkaus, joka mahtuu kuitenkin pieneen tilaan ja on näin ollen tarkoitukseen erityisen sopiva.

– Olemme hankkimassa korkeakapasiteettista liikkuvaa betonitehdasta, jolle meillä on käyttöä myös tulevaisuudessa, kertoo Anssi Tiukka. – Tehdas on mahdollista siirtää joustavasti paikasta toiseen tarpeen mukaan ja saamme näin lisää toimintakykyä ja kapasiteettia.

Kohteen betonitoimitukset alkavat kesäkuussa ja heinäkuussa päästään tositoimiin paalulaattojen osalta. Lujabetonin betonitoimitukset jatkuvat aina vuoteen 2020 asti.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, aluepäällikkö Anssi Tiukka, anssi.tiukka@luja.fi, p. 044 5852426

Kuvat: Havainnekuvat kohteesta ja mobiilista valmisbetonitehtaasta

Lisää uutisia