X
Julkaistu: 14.03.2018

Lujabetonin välipohjarakentamisen innovaatio, Luja-Superlaatta, virallisesti valmis markkinoille

Lujabetonin lanseeraama uuden teknologian välipohjaratkaisu Luja-Superlaatta on saanut Inspecta Sertifiointi Oy:n myöntämän varmennustodistuksen. Maaliskuun alussa myönnetyn todistuksen myötä tuote on valmis massamarkkinaan. Lujabetonin uutta, strategisesti tärkeää tehdaskiinteistöä Järvenpäässä valmistellaan parasta aikaa 500 000 m2 vuosikapasiteetille Superlaatan tuotantoon.

Luja-Superlaatta on yksi Lujabetonin historian suurimmista tuotekehitys- ja innovaatioprojekteista. Erinomaisesti eri rakentajatahojen puolelta vastaanotettu tuote perustuu täysin uuteen teknologiaan elementtipohjaisessa kerrostalorakentamisessa. Kerrostalokohteiden lisäksi Luja-Superlaatta soveltuu hyvin muihinkin monikerrostiloihin kuten toimistoihin ja sairaaloihin.

Nyt Lujabetonin Siilinjärven tehtaalla valmistettavalle Luja-Superlaatalle on myönnetty varmennustodistus. Varmennustodistus on Suomessa käytössä oleva kansallinen hyväksyntämenettely rakennustuotteille, joita ei voida CE-merkitä harmonisoidun tuotestandardin puuttuessa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että varmennustodistuksella osoitetaan tuotteen kelpoisuus, eikä sitä siten tarvitse hyväksyttää rakennuspaikkakohtaisesti, sanoo Lujabetonin kehityspäällikkö Mika Vainionpää.

Vireillä on jo useita hankkeita, joissa Luja-Superlaattaa tullaan käyttämään välipohjaratkaisuna. Ensimmäinen Superlaatta-kohde käynnistyy maaliskuussa, kun tuotteen asennukset Fira Oy:n kerrostalokohteessa Espoossa alkavat viikolla 12.

– Siilinjärven tehtaan Superlaatan tuotantokapasiteetti on loppuunmyyty vuoden 2018 loppuun asti. Nyt kun virallinen hyväksyntä tuotteelle on saatu, olemme valmiit nopeaan rakennuskohteiden lisäämiseen vuoden 2019 aikana, kertoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, yksikönjohtaja Kari Turunen, puh. 044 5852 482, kari.turunen@luja.fi

Lisää uutisia