X
Julkaistu: 16.11.2017

Lujabetonin uuden teknologian Luja-Superlaatta pilottikohteissa

Lujabetonin markkinoille tuoma välipohjatuote Luja-Superlaatta on herättänyt suurta kiinnostusta eri rakentajatahojen keskuudessa. Vireillä on useita hankkeita, joissa Luja-Superlaattaa tullaan käyttämään välipohjaratkaisuna. Ensimmäiset käynnistyvät ja suunnitteilla olevat kohteet ovat Fira Oy:n helmikuussa 2018 alkava asuinkerrostalokohde sekä Avain Yhtiöt Oy:n kanssa suunnitteluvaiheessa oleva suuri asuinkerrostalokohde.

– Olemme valinneet tulevaan asuinkerrostalokohteeseen välipohjaratkaisuksi Lujabetonin uuden Luja-Superlaatan. Sen leveän rakenteen ansiosta asennettavia elementtejä ja elementtien välisiä saumoja on huomattavasti vähemmän kuin perinteisessä elementtiratkaisussa. Käytännössä Luja-Superlaatta nopeuttaa työmaalla tapahtuvaa elementtiasennusta ja saumavaluja. Lopputuloksena työmaan läpivirtaus kasvaa merkittävästi. Mikä tärkeintä, luomme asiakkaille parempia ja laadukkaampia koteja ja samalla parannamme rakentamisen laatua, sanoo Fira Oy:n toimitusjohtaja Topi Laine.

Ensimmäisessä Firan Luja-Superlaatta -kohteessa kylpyhuoneissa hyödynnetään myös Fira Modulesin esivalmistettuja kylpyhuone-elementtejä, joita yhtiö on kehittänyt jo pitkään. Luja-Superlaatan massiivisen esijännitetyn rakenteen ansiosta Fira Modulesin kylpyhuone-elementin ja välipohjalaatan välisestä liitostekniikasta pystyttiin kehittämään yksinkertainen ja edullinen. Yhtenä merkittävänä hankkeen läpimenoa nopeuttavana tekijänä kohteen lattialämmitysjärjestelmä toimitetaan Luja-Superlaattojen mukana ja sitä ohjataan Fira Modulesin kylpyhuone-elementtien kautta.

– Luja-Superlaatan alapuolen materiaalin parempi lämmöneristävyys mahdollisti sen, että emme tarvitse erillistä laatan päälle rakennettavaa lattialämmitysjärjestelmää eristeineen. Näin yksi kustannuksia aiheuttava työvaihe jää kokonaan pois ilman, että tingimme sisälämpötilan säädettävyydestä, Laine jatkaa.

Avain Yhtiöt Oy on yksi Suomen suurimmista asuntorakennuttajista. Yrityksen rakennuttamana valmistuu vuosittain yli 1000 uudisasuntoa. Luja-Superlaatta on valittu välipohjaksi Avain Yhtiöiden tähän asti laajimmassa asuinkerrostalokohteessa Vantaan Kivistössä. Kohteeseen rakennetaan kolme erillistä kerrostaloa, yhteensä 330 asuntoa hyvien kulkuyhteyksien päähän, Kivistön juna-aseman välittömään läheisyyteen. Lujabetoni toimittaa myös kohteen kaikki muut rakennuselementit kokonaiskaupalla.

Toimialajohtaja Kari Mäenpää Avain Yhtiöt Oy:stä on perehtynyt Luja-Superlaattaan ja näkee sen erittäin lupaavana tuotteena kerrostalorakentamiseen, – Luja-Superlaatta on rakennuttajan näkökulmasta hyvin mielenkiintoinen tuote ja sen helppous sekä kustannustehokkuus vievät koko kerrostalon rakentamisprosessia paremmaksi rakennuttajan kannalta. Tilaajana olemme aina kiinnostuneita tällaisista innovatiivisista teknologiaratkaisuista.

Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalon mukaan on hienoa, että tuote on saanut runsaasti positiivista palautetta ja herättänyt sekä rakennuttajien että rakennusliikkeiden mielenkiinnon. – Luja-Superlaatta on Suomen markkinoilla ennennäkemätön ja nykyisistä tuotteista täysin eroava tulevaisuuden tuote, Isotalo sanoo.

 Lisätietoja:

Lujabetoni, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, mikko.isotalo@luja.fi, p. 044 585 2305
Lujabetoni, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482

Kuva: Arkkitehdit Soini&Horto Oy, Kivistö

Lisää uutisia