X
Julkaistu: 16.11.2017

Lujabetonilta uusi huipputeknologian tuote välipohjarakentamiseen

Superlaatta

Luja-Superlaatta tuo täysin uutta teknologiaa ja helppoutta elementtipohjaiseen kerrostalorakentamiseen. Tuote on 3,0 m leveä laattaelementti, joka sisältää valmiit kylpyhuone- ja lattialämmitysasennukset. Lisäksi Luja-Superlaatta on nykyisiä ratkaisuja edullisempi, nopeampi asentaa, ääneneristävämpi ja paloturvallisempi. Tuote on saatavilla välittömästi kerrostalokohteisiin ja muihin monikerrostiloihin kuten toimistoihin ja sairaaloihin.

– Puhumme välipohjarakentamisen uudesta ajasta, sillä Luja-Superlaatta tulee mullistamaan välipohjarakentamisen ja nostamaan sen uudelle tasolle. Tuote on erittäin kiinnostava asuinkerrostalorakentamisessa ja se helpottaa ja nopeuttaa rakentajien työtä työmaalla, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Luja-Superlaatan valmistuksessa käytettävän perusteknologian on kehittänyt tanskalainen Abeo A/S. Osa laatan betonista on korvattu kevytsorasta valetuilla inserteillä, jolloin laatasta on saatu kevyempi, ohuempi, pidempi ja leveämpi. Tuote on testattu ja tutkittu menestystuote, sitä on käytetty Tanskan rakentamismarkkinassa jo yli 100 000 m2 noin viidessäkymmenessä haastavassa kohteessa.

Luja-Superlaattaan voidaan tehdä kaikki välipohjaan upotettava talotekniikka tehdasasenteisena. Erityisen tärkeitä ovat valmiit kylpyhuoneen kaivo- ja viemärijärjestelmien asennukset, sekä koko välipohjan kattavat lattialämmitysratkaisut niin vesikiertoputki- kuin sähkövaihtoehdoilla. Myös kattovalaisimia varten tarvittavat sähköputkitukset asennetaan tehtaalla.

Lisäksi Lujabetonin kehittämä betonin kuivumista mittaava anturijärjestelmä voidaan asentaa laattaratkaisuun suoraan jo tehtaalla. Anturijärjestelmän avulla voidaan seurata betonilattian kuivumista ja myös havaita ajoissa mahdolliset kosteusongelmat.

– Luja-Superlaatta on osa laajempaa rakennusalan trendiä, jossa tehdään mahdollisimman suuri osa rakentamisen työvaiheista valmiiksi tehtaassa. Näin rakentamisen varsinainen työmaavaihe nopeutuu ja laatu paranee, itse asennuksen merkittävän nopeutumisen lisäksi, kertoo Mikko Isotalo.

Luja-Superlaatan taipuminen haastaviin arkkitehtonisiin muotoihin ja jopa 12 metrin jänneväleihin tuo uusia ulottuvuuksia jo rakennuksen suunnitteluvaiheeseen. Luja-Superlaatta voidaan muotoilla suorakulmioista pyöreään ja kiilavaan muotoon. Laatan perusleveys on 3000 mm ja se skaalautuu kaikkiin leveyksiin tästä alaspäin.

Vain 270 millimetrin Luja-Superlaatta tuo asumismukavuutta korkeamman huoneiden sisäkorkeuden muodossa. Asumismukavuutta lisää myös erinomainen, tutkimuksilla varmistettu askelääni- sekä ilmaäänieristys. Tuote on myös erittäin paloturvallinen johtuen kantavia jännepunoksia suojaavasta kevytsorakerroksesta.

Suuri laattakoko yhdistettynä sen keveyteen mahdollistaa kokonaisedullisen ja nopean asennetun ratkaisun rakentajalle. Esijännityksen ja lisätyn harjateräsraudoituksen ansiosta välipohjan kuormituksen kesto on hyvä ja siihen voidaan tukea lisäraudoituksella hyvinkin vaativia rakenteita. Luja-Superlaatalla toteutettua välipohjaa voidaan jatkaa helposti myös rakennuksen ulkopuolelle ulokkeeksi. Tulevaisuudessa Superlaattaan integroitu lämpökatkaistu parvekelaatta kuuluu tuotevalikoimaan.

Uuden tuotteen valmistuslinja on rakennettu Lujabetonin Siilinjärven tehtaalle ja valmistus alkaa tammikuun alussa 2018. – Meillä on tuotantovalmiina Luja-Superlaatan valmistukseen hyvin soveltuvat tilat, uusi tuotantoteknologia, valmis infrastruktuuri ja osaava henkilöstö, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Ensimmäinen kohde aloitetaan helmikuussa 2018. Tuotetta kehitetään edelleen nopealla syklillä ja tulossa on myöhemmin vielä lisää Luja-Superlaatan teknologiaan perustuvia rakentajan aikaa ja rahaa säästäviä ratkaisuja.

Luja-Superlaatan tekniset tiedot:
– Perusleveys 3000 mm, kapeammat leveydet mahdollisia
– Peruslaatan paksuus 270 mm, yläpohjan laatta 220 mm
– Paino 440 kg/m2 (270mm laatta SL27)
– Pituus jopa 12 m
– Palonkesto jopa yli 240 minuuttia, ylittäen rakennusnormien maksimitason
– Ääneneristävyys parempi kuin kerrostalorakentamisen 37R-ontelolaatalla

 Lisätiedot:

Lujabetoni, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, mikko.isotalo@luja.fi, p. 044 585 2305
Lujabetoni, elementtiyksikön johtaja Kari Turunen, kari.turunen@luja.fi, p. 044 585 2482

Linkit:
Tuotesivu: http://lujabetoni.fi/luja-superlaatta/

Video: https://youtu.be/VxCTRmsm38M

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia