X
Julkaistu: 19.06.2017

Lujabetoni toimittaa merkittävän määrän vaativaa valmisbetonia Tampereen raitiotiehen

Lujabetoni toimittaa merkittävän määrän valmisbetonia Tampereelle rakennettavan raitiotien ensimmäisen vaiheen siltoihin, kiintorakenteisiin ja varikon rakenteisiin. Ensimmäisen vaiheen arvioitu betonimäärä on n. 35 000 m3, ja betonit ovat pääosin erittäin vaativia taitorakenteiden valmisbetoneita. Määrä on merkittävä myös Lujabetonin Tampereen tehtaalle ja takaa tärkeää peruskuormaa useiksi vuosiksi.

Tampereen raitiotien rakentaminen on yksi mittavista kaupungin rakennuskohteista. Kokonaispituudeltaan 23 kilometrin pituinen kaksihaarainen raitiotie toteutetaan allianssimallina, jossa hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat tilaaja ja palvelutuottajat yhdessä yhteisellä allianssiorganisaatiolla. Raitiotieallianssin muodostavat tilaajaosapuoli Tampereen kaupunki sekä palveluntuottajaosapuolet VR Track Oy, YIT Rakennus Oy ja Pöyry Finland Oy.

Kahteen osaan jaetussa hankkeessa on käynnissä rakentamisen ensimmäinen vaihe. – Olemme jo aloittaneet betonitoimitukset kohteeseen, kertoo Lujabetonin Etelä-Suomen aluepäällikkö Anssi Tiukka. – Betonitoimitukset vaativat tarkkaa suunnittelua, sillä toimimme keskellä vilkasta kaupunkialuetta. Kaikki on mennyt erittäin hyvin, kiitos yhteistyössä tehdylle huolelliselle ennakkosuunnittelulle, Tiukka jatkaa.

Ensimmäinen vaihe sisältää radat Pyynikintorilta itään Hervantajärvelle ja yliopistolliselle keskussairaalalle. Lisäksi rakennetaan varikko Hervantaan ja sen on määrä valmistua vuonna 2021.

Lujabetonin toimittama valmisbetoni on suurelta osin tarkan laadunvarmistuksen läpikäymää vaativaa P-lukubetonia. Ensimmäisen vaiheen yhteensä 35 000 m3 betonimäärän toimitukset jakautuvat noin kolmelle vuodelle.

– Raitiotien ensimmäisen vaiheen rakentaminen vie kolmisen vuotta ja betonia menee tänä aikana kohteeseen reilut 10 000 kuutiometriä per vuosi, kertoo Anssi Tiukka. – On hienoa, että voimme toimittaa betonia näin vaativiin kohteisiin ja laaduntuottokykyymme sekä yhteistyöhömme luotetaan, summaa Tiukka.

Lisätietoja:
– Lujabetoni: aluepäällikkö Anssi Tiukka, p. 044 585 2426, anssi.tiukka@luja.fi
http://raitiotieallianssi.fi

 

Lisää uutisia