X
Julkaistu: 07.12.2016

PTDC-logistiikkakeskus Tekla Global BIM Awards 2015 voittajaksi

Maailman parhaat BIM-projektit on jälleen valittu. Swecon kohde PTDC-logistiikkakeskus valittiin sarjansa voittajaksi vuoden 2015 Tekla Global BIM Awards -kilpailussa.

Liikerakennusprojektien sarjassa voiton vei Sipoon PTDC-logistiikkakeskus, joka oli muiden finalistien tapaan alueellisen kilpailun voittaja.Työryhmä teki rakenne- ja elementtisuunnitelmat esivalmistusta varten sekä hyödynsi Tekla-mallia elementtitoimitusketjun valvonnassa ja yhteensovittamisessa. Talotekniikka- ja rakennemallit yhteensovitettiin rakennettavuuden varmistamiseksi ja malleja käytettiin myös tuotannonohjauksessa työmaalla. Sweco toimi hankkeen rakenne- ja detalijisuunnittelussa.

”Swecon BIM-osaaminen on maailman huippuluokkaa. PTDC-keskuksen laajuus ja hankkeen pitkä suunnittelu- sekä rakentamisaika lisäsivät haasteita tietomallintamiselle. Osapuolien hyvä sitoutuneisuus ja yhteistyö mahdollistivat tietomallista saatavan laaja-alaisen informaation hyödyntämisen. Swecolla tehdyn rakenne- ja elementtisuunnittelun lisäksi tietomallin käyttö sekä elementtisuunnittelun että asentamisen aikatauluseurantaan toi selkeää lisäarvoa rakentamisen eri osapuolille tilaaja mukaan lukien”, toteaa Swecolla kohteen suunnittelusta vastannut Aki Luntamo.

Julkaistu: 23.09.2024

Lujabetoni on valittu elementtitoimittajaksi Mäntsälään rakennettavaan Ohkolan sairaalan uudisrakennukseen – Kyseessä on erittäin merkittävä elementtitoimitus Lujabetonille

Lujabetonin pitkä historia vahvana betonielementtitoimittajana sairaalaprojekteissa saa jatkoa Ohkolan sairaalan uudisrakennuksen toimituksista. Lujabetoni toimittaa  hankkeen kaikki betonielementit, yhteensä 2.200 kappaletta. Ohkolan uudisrakennus on osa Laakson yhteissairaalan allianssihanketta.

Lue lisää
Julkaistu: 20.09.2024

Parveke-elementtejä julkisivusaaneerauskohteisiin 25 vuoden kokemuksella

Lujabetoni on toimittanut jo 25 vuoden ajan uusia parveke-elementtejä julkisivusaneerauskohteisiin, esim. 70-luvun elementtilähiöihin. Olemme Kärsämäen tehokkaan parvekelinjan ansiosta markkinajohtaja saneerausparvekkeiden saralla – pystymme toteuttamaan teknisiltä ominaisuuksiltaan laadukkaat elementit tehokkaasti. Vuosien varrella organisaatioomme kertyneen kokemuksen myötä toiminta on muovautunut asiakaslähtöiseksi yhteistyökumppanuudeksi Lujabetonin, asennusliikkeiden ja urakoitsijoiden välillä. Hyvällä yhteistyöllä asennusliikkeen kanssa hoidamme toimituksen ja asennuksen ilman, että pääurakoitsijan tarvitsee kantaa enemmälti huolta tästä työvaiheesta julkisivusaneerausprojektista.

Lue lisää
Lisää uutisia