X
Julkaistu: 07.12.2016

PTDC-logistiikkakeskus Tekla Global BIM Awards 2015 voittajaksi

Maailman parhaat BIM-projektit on jälleen valittu. Swecon kohde PTDC-logistiikkakeskus valittiin sarjansa voittajaksi vuoden 2015 Tekla Global BIM Awards -kilpailussa.

Liikerakennusprojektien sarjassa voiton vei Sipoon PTDC-logistiikkakeskus, joka oli muiden finalistien tapaan alueellisen kilpailun voittaja.Työryhmä teki rakenne- ja elementtisuunnitelmat esivalmistusta varten sekä hyödynsi Tekla-mallia elementtitoimitusketjun valvonnassa ja yhteensovittamisessa. Talotekniikka- ja rakennemallit yhteensovitettiin rakennettavuuden varmistamiseksi ja malleja käytettiin myös tuotannonohjauksessa työmaalla. Sweco toimi hankkeen rakenne- ja detalijisuunnittelussa.

”Swecon BIM-osaaminen on maailman huippuluokkaa. PTDC-keskuksen laajuus ja hankkeen pitkä suunnittelu- sekä rakentamisaika lisäsivät haasteita tietomallintamiselle. Osapuolien hyvä sitoutuneisuus ja yhteistyö mahdollistivat tietomallista saatavan laaja-alaisen informaation hyödyntämisen. Swecolla tehdyn rakenne- ja elementtisuunnittelun lisäksi tietomallin käyttö sekä elementtisuunnittelun että asentamisen aikatauluseurantaan toi selkeää lisäarvoa rakentamisen eri osapuolille tilaaja mukaan lukien”, toteaa Swecolla kohteen suunnittelusta vastannut Aki Luntamo.

Lisää uutisia