X
Julkaistu: 01.12.2016

Lujabetoni on Keski-Suomen uuden keskussairaalan betonitoimittaja

Lujabetoni on valittu Keski-Suomen uuden keskussairaalan betonitoimittajaksi. Yhdessä HB-Betoniteollisuuden kanssa Lujabetoni toimittaa keskussairaalan betonitarpeisiin yhteensä lähes 40.000 kuutiota valmisbetonia. Kyseessä on Lujabetonin Jyväskylän tehtaan kautta aikojen suurin valmisbetonitoimitusKohteen rakentaja on SRV.

Vaiheittain vuoteen 2020 mennessä valmistuva uusi sairaala rakennetaan Keski-Suomen nykyisen keskussairaalan läheisyyteen Jyväskylän Kukkumäelle. Pääosin erikoissairaanhoidon käyttöön tulevista sairaalan tiloista osa varataan Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon käyttöön.

Lujabetoni toteuttaa Keski-Suomen sairaalan betonitoimitukset yhdessä HB-Betoniteollisuus Oy:n kanssa siten, että Lujabetoni on kohteen päätoimittaja HB-Betonitellisuuden toimiessa alihankkijana.

– Kohteen ollessa näin suuri, päädyimme yhteistyöhön HB-Betoniteollisuuden kanssa betonitoimituksissa tilaajan asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi, sanoo Lujabetonin Jyväskylän tehdaspäällikkö Jukka Saramäki. Yhteistyöllä varmistamme katkeamattomat betonitoimitukset kriittisimpinäkin aikoina. – Lisäksi yhteistyö takaa nykyisten vuosisopimusasiakkaiden betonitoimitukset jouhevasti ilman katkoksia koko sairaalan rakentamisen ajan, Saramäki sanoo.

Betonitoimitukset kohteeseen on aloitettu marraskuussa 2016. Kuhunkin käyttötarkoitukseen soveltuva betoni menee mm. pohjatöihin, runkoon, lattioihin ja seiniin. Kohteen säteilysuojausseiniin toimitetaan myös erityisen vaativaa raskasbetonia, josta Lujabetonilla on erikoisosaamista ja referenssinä Kuopion yliopistollisen sairaalan säderakennusten seinien betonointi. Raskasbetonin tiheys on noin puolitoistakertaista tavalliseen betoniin verrattuna ja se painaa lähes 4000 kg/m³. Erikoiskiviaineksena tässä vaativassa betonissa käytetään Kiirunan rautamalmia.

Kohdetta viedään eteenpäin panostaen erityisesti betonointitöiden laadunvalvontaan ja loppulaadun seurantaan 100 %:sti onnistuneiden kantavien rakenteiden varmistamiseksi. Hyvä yhteistyö päätoteuttajan sekä HB-Betoniteollisuuden kanssa varmistavat laadukkaan lopputuloksen betonitöiden osalta. Hanke työllistää täyspäiväisesti yhden betoniasiantuntijan työmaan laadunvalvontaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöratkaisuun Lujabetonin kanssa uuden sairaalan valmisbetonitoimituksissa ja uskomme sen hyödyttävän suuresti myös tilaajaa. Betoniasemamme sijainti aivan työmaan vieressä varmistaa betonitoimituksien joustavuuden ja nopeuden. Lisäksi mahdollisuus toimittaa betonia kahdelta asemalta yhtä aikaa antaa työmaalle vapaammat kädet suunnitella valuaikataulujaan, sanoo tuotepäällikkö Jarmo Manninen HB-Betoniteollisuudesta.

Uuden sairaalan rakentaminen tuo Lujabetonin Jyväskylän tehtaalle hyvän peruskuorman kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Hanke työllistää myös logistiikan osalta, sillä lisäkapasiteettia tullaan tarvitsemaan kuljetusmäärien nostoon kiireisimpinä aikoina.

– Jo uusi sairaala itsessään tuo positiivisen vaikutuksen Jyväskylän alueelle, sanoo Saramäki. Muutenkin Jyväskylän alueella rakentaminen on hyvissä kantimissa. Rakentamisessa on tapahtunut hyviä asioita ja ilmassa on selkeästi positiivista virettä ja tekemisen meininki, Saramäki summaa.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Jukka Saramäki p. 044 585 2346, jukka.saramaki@luja.fi

Lisää uutisia