X
Julkaistu: 06.06.2016

500 päivää ilman työtapaturmia Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa

Lujabetonin valmisbetonitoiminnoissa on tehty töitä vuoden 2015 alusta lähtien ilman yhtään sairauspoissaoloon johtanutta työtapaturmaa. 500 päivää ilman työtapaturmia on merkittävä saavutus betoniteollisuudessa.

Työturvallisuuden parantamiseen on panostettu Lujabetonilla voimakkaasti työturvallisuutta lisäävien projektien ja toiminnan kehittämisen keinoin. Työturvallisuusasiat tulevat työntekijälle ensimmäistä kertaa esiin jo työhön perehdytysvaiheessa jane ovat keskeisessä asemassa myös aliurakoitsijoiden perehdyttämisessä.

– Teemme Lujabetonilla jatkuvaa ja pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden parantamiseksi ja yrityksen johto on siihen vahvastisitoutunut, sanoo Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen. Haataisen mukaan turvallinen työnteko kulminoituu kuitenkin täysin henkilöstön omaan haluun ja motivaatioon toimia turvallisesti. –Asenteissa on tapahtunut viime vuosinaselvää muutosta parempaan, kertoo Haatainen. Työntekijöillä on ammattiylpeyttä, eivätkä he halua ottaa riskiä loukkaantuatöissä.

Lujabetonin valmisbetoniliiketoimintaan kuuluu 16 betonitehdasta eri puolilla Suomea ja valmisbetonitoiminnoissa työskentelee yhteensä noin 50 omaa sekä noin 200 kumppaniyritysten ja aliurakoitsijoiden työntekijää.

Valmisbetonitoiminnoissa tapaturmattomuuteen on päästy käytännönläheisillä toimenpiteillä. Työntekijät ovat määrätietoisesti välttäneet riskien ottamista. Ymmärrys ja toimiminen sen mukaan, että riskejä ei oteta, vaaranpaikkoja poistetaan ja vaarallisia työtapoja korvataan turvallisemmilla ovat avaimia onnistumiseen. Raportoidut ja järjestelmään kirjatut riskipaikat ovat keskitetysti yhdessä paikassa kaikkien saatavilla.

– Täytyy lisäksi muistaa, että turvallisuuden parantaminen on koko rakennustuoteteollisuuden yhteinen kehityshaaste, Haatainen sanoo. Haluamme, että alan yhteisen vision mukaan Suomi on maailman turvallisin betoniteollisuuden maa ja näyttäytyy vetovoimaisena työnantajana, Haatainen päättää.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen, p. 044 585 2476 markus.haatainen@luja.fi

Lisää uutisia