X
Julkaistu: 16.02.2016

Lujabetoni toimittaa betonielementit Itäkeskuksen uuteen kauppakeskukseen

Lujabetoni Oy toimittaa betonielementit Keskon uuteen kaupunkikeskukseen uudistuvassa Itäkeskuksessa. Keskukseen tulee 50 000 m2 liiketilaa ja 2000 autopaikkaa. Vaiheen I urakan arvo on lähes 12 milj. euroa ja se koostuu yli 5700:sta asennettavasta tuotteesta.

Itäkeskuksen uuden kaupunkikeskuksen ensimmäisen vaiheen työt on aloitettu syksyllä 2015 osin poispuretun vanhan K-citymarketin ja sen pysäköintialueen tilalle.

Lujabetoni valittiin kohteen runkourakoitsijaksi heinäkuussa 2015. Urakkakilpailun voittamisessa oli hinnan lisäksi merkittävää Lujabetonin tarjoama laaja toteutusvastuu. Urakkaan sisältyvä suunnittelu alkoi syyskuussa ja betonielementtiasennukset aloitettiin tammikuun 2016 alussa. Urakka valmistuu kuluvan vuoden lokakuussa. Lujabetoni toimittaa kohteen kaikki betonielementit sekä runkoon liittyvät teräsrakenteet suunniteltuna ja asennettuna. Kaupunkikeskuksen ensimmäinen vaihe avautuu syksyllä 2017.

Elementtien koko ja suuri määrä sekä kohteen sijainti liikenteen solmupisteessä Itäkeskuksessa vaatii logistiikan tarkkaa hallintaa. Lujabetoni hyödyntää 3D-tietomallia suunnittelun lisäksi kohteen aikatauluseurannassa ja raportoinnissa varmistamaan, että toimitukset sekä siihen liittyvät muut työvaiheet hoituvat asianmukaisesti.

– Olemme harjoitelleet tietomallin hyödyntämistä laajasti useissa merkittävissä kohteissa, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen. Turusen mukaan suunnittelutyökaluna toimivaa mallia voidaan hyödyntää projektissa laajasti vaihtoehtosuunnittelusta työmaan toteutuksen seurantaan. – Jokainen projekti tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaa mallia hyödyntäen, hän sanoo.

– Kesko edellyttää valituilta urakoitsijoilta valmiutta ja halua mallin hyödyntämiseen, kertoo Ruokakeskon rakennuspäällikkö Matti Tapio. Mallin kautta tapahtuvan raportoinnin avulla saamme havainnollisessa muodossa tiedon projektin edistymisestä, Tapio jatkaa.

– Olemme saaneet olla mukana useissa Keskon K-citymarket -hankkeissa, joista Itäkeskus on suurin. Hanke on Lujabetonille merkittävä, sen työllistävä vaikutus on noin 40 miestyövuotta.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy: Kari Lohikoski, aluemyyntipäällikkö, p. 044 585 2484, kari.lohikoski@luja.fi
Lujabetoni Oy: Kari Turunen, elementtiyksikön johtaja, p. 044 585 2482, kari.turunen@luja.fi

Itäkeskus-hankkeen nettisivut: www.i3.fi

Lisää uutisia