X
Julkaistu: 22.06.2015

Lujabetoni ja Molok yhteistyöhön jätesäiliöiden valmistuksessa

Lujabetoni valmistaa jatkossa Molok Oy:lle kaikki kuitubetoniset syväkeräyssäiliöt.

Lujabetonin Loimaan tehdas on aloittanut kuitubetonisten syväkeräysastioiden valmistuksen Molok Oy:lle 1.6.2015 allekirjoitetun sopimuksen myötä. Erityistä valmistusmenetelmää vaativaa tuotantoa on testattu Loimaan tehtaalla maalis-huhtikuussa ja varsinainen tuotanto on aloitettu toukokuun alussa.

Kotimainen Molok Oy tarjoaa eri käyttäjäryhmille jätehuoltoratkaisuja eri puolilla maailmaa patentoidun ja innovatiivisen SYVÄKERÄYS ® järjestelmän tuotteilla. Valikoima on laajentunut Domino –tuoteperheellä, joka koostuu betonisista neliön muotoisista säiliöistä. Arvion mukaan tänä vuonna betonisyväkeräyssäiliötä valmistetaan 600 – 800 kappaletta.

Teknisesti haasteellinen kuitubetonisten syväkeräysastioiden valmistusprosessi on vakiintunut ja tuotanto saatu optimoitua materiaalien sekä tekniikan testaamisen myötä. Säiliöiden valmistusmenetelmänä on täysin omanlaisensa muottitekniikka, jolla aikaansaadaan sileäpintainen ja ohutseinäinen käyttökohteeseen sopiva 5m³ ja 3m³ kokoinen säiliö. Betoniseinämän paksuus on 2,5 metriä korkean säiliön yläosassa vain 55 mm.

Tuotteen ominaisuuksista erityisen tärkeää on säiliön sileä sisäpinta, jotta säiliön sisällä oleva jätepussi saadaan rikkoutumatta poistettua. – Luonnollisesti betonisäiliön pinnassa ei saa olla halkeamia, jotta kosteus ei pääse sisään säiliöön kertoo Loimaan tehdaspäällikkö Tuomas Vähä-Jaakkola. Kuituvahvisteisesta itsetiivistyvästä massasta valmistuu syväkeräyssäiliöitä seitsemän säiliön päivävauhdilla, joista kaikki menevät suoraan toimituksiin.

– MolokDomino –kuitubetonisäiliöiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa, sillä betoni on oivallinen syväsäiliöiden materiaali, kertoo Molok Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jokinen.

Molok Oy on myöntänyt Lujabetonille oikeuden käyttää rekisteröityä SYVÄKERÄYS® -nimeä kuitubetonisten syväkeräysastioiden valmistuksessa ja markkinoinnissa.

Lisätietoja:
Tuomas Vähä-Jaakkola, tehdaspäällikkö, p. 044 585 2315, tuomas.vaha-jaakkola@luja.fi
Heikki Manner, myyntipäällikkö, p. 044 585 2444, heikki.manner@luja.fi

Lisää uutisia