X
Julkaistu: 17.11.2014

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy käynnistivät yhteisyrityksen toiminnan Pietarissa

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy ovat yhdistäneet Pietarissa toimivat valmisbetoniliiketoimintansa ja perustaneet yhteisyritys OOO LujaBetomixin, jonka yhtiöt omistavat tasaosuuksin. Kaikki valmisbetoniliiketoiminnot siirretään ZAO Betomix ja OOO Lujabeton -yhtiöistä OOO LujaBetomixiin joulukuun loppuun mennessä. Yhtiö on saanut kaikki tarvittavat kilpailuviranomaisten luvat yhdistymiseen. OOO LujaBetomixin toiminta on jo käynnistynyt Pietarissa.

– OOO LujaBetomix tavoittelee vahvempaa asemaa ja suurempaa markkinaosuutta Pietarin valmisbetonimarkkinoilla,Rudus Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kivekäs kertoo. Kahden osaavan, mutta yksinään pienehkön yrityksen voimien yhdistäminen luo mahdollisuudet päästä mukaan toteuttamaan ison markkina-alueen suurimpiakin projekteja ja tuo mukanaan merkittäviä synergiaetuja, jatkaa Kivekäs.

– Pietarista on vuosien saatossa muodostunut merkittävä markkina-alue myös Lujabetonin valmisbetoniliiketoiminnalle. Uudella yhteisyrityksellä on erittäin hyvät menestymisen mahdollisuudet Pietarin valtavassa valmisbetonimarkkinassa, kun korkeaa laaduntuottokykyä ja osaamista siirretään molemmista osakasyhtiöistä uuteen yhtiöön ja voimme tarjota markkinan laadukkainta valmisbetonia, sanoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Pietarin alueen noin kuuden miljoonan kuutiometrin valmisbetonimarkkinat ovat yli kaksinkertaiset Suomen valmisbetonimarkkinoihin verrattuna. Pietarissa toimii yli 70 alan yritystä. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa markkinoiden viiden suurimman joukkoon kuuluvan betonintoimittajan syntymisen. Yhteisyrityksen vuotuinen valmisbetonituotanto on jopa 500.000 m3 ja liikevaihto noin 45-50 miljoonaa euroa. Suurten volyymien avulla toiminnasta tulee myös erittäin kustannustehokasta.

Rudus on toiminut Pietarin valmisbetonimarkkinoilla vuodesta 1993 alkaen ja Lujabetoni vuodesta 2007 alkaen. Yhteisyrityksellä on käytössään kuuden kiinteän tehtaan verkosto, joka sijoittuu hyvin kaupungin rakentamisalueille. Lisäksi yhtiöllä on yksi suuriin projekteihin sopiva betonia valmistava siirrettävä betoniasema.

Asiakkaina ovat suuret venäläiset ja länsimaiset rakennusliikkeet, jotka arvostavat korkealaatuista betonia, täsmällisiä toimituksia sekä hyvää palvelua.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 5852305, mikko.isotalo@luja.fi
Rudus Oy, toimitusjohtaja Lauri Kivekäs, p. 0400 456 747, lauri.kivekas@rudus.fi

Lisää uutisia