X
Julkaistu: 06.05.2014

Lujabetonin Siilinjärven Maataloustehdas voitti Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailun

Betoniteollisuuden valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun kokonaiskilpailun voittajaksi on valittu Lujabetoni Oy:n Siilinjärven Maataloustehdas. Tuomariston perusteluista käy selville, että Lujabetonin Siilinjärven Maataloustehtaan nostivat voittoon mm. tehtaalle luotu poikkeuksellisen luottamuksellinen työilmapiiri, jonka avulla tehtaan johto on pystynyt motivoimaan ja sitouttamaan koko henkilökunnan lujasti yhteisten turvallisuustavoitteiden toteuttamiseen.

Samoilla keinoin tehtaalla on onnistuttu myös parantamaan tuotelaatua merkittävästi. Mm. laatureklamaatiot on saatu tuotannon osalta eliminoitua lähes kokonaan, mikä näkyy positiivisena tehtaan tuottavuudessa. Niin ikään alihankkijoiden mahdollisiin turvallisuuslaiminlyönteihin puuttuminen oli hoidettu yrityksessä tuomariston mielestä esimerkillisesti.

Kilpailun finalistien joukkoon ylsivät voittajan lisäksi Lujabetonin Oulun Betonituotetehdas (tuotesarja) ja Ruduksen Loviisan valmisbetonitehdas (valmisbetonisarja). Kilpailun voittaja palkitaan kultaisella kypärällä ja Fennian lahjoittamalla 5.000 € rahapalkinnolla, joka on tarkoitettu käytettäväksi voittajatehtaan työturvallisuustyöhön.

Työturvallisuuskilpailu järjestettiin viidettä kertaa. Kilpailuun osallistui yhteensä 64 tuotantolaitosta kolmessa eri sarjassa.

Lisää uutisia