X
Julkaistu: 16.04.2014

Lujabetoni kasvaa ja tuplaa Loimaan elementtitehtaan tuotantokapasiteetin

Lujabetoni Oy:n Loimaan elementtitehtaalla on tulevaisuudessa tuplasti aiempaa suurempi kapasiteetti betonielementtien tuotannossa. Tuotantokapasiteetin kaksinkertaistamisen ovat mahdollistaneet tehtaan uudelleenjärjestelyt.

Lujabetoni uskoo Loimaan tehtaan markkina-alueen rakentamismarkkinoihin ja mitoittaa oman elementtituotantonsa vastaamaan kysyntää. ’Lujabetonilla on pitkät perinteet Loimaalla ja haluamme olla jatkossakin merkittävä toimija alueella’, kertoo Loimaan tehdaspäällikkö Heikki Manner. Tuotantokapasiteetin kasvaessa kasvaa myös mahdollisuus toimittaa elementtejä isompiin kohteisiin.

Tarvittavat lisätilat laajempaan elementtituotantoon on saatu tilankäyttöä tehostamalla. Harkkoja, infra- ja maatalouselementtejä sekä rakennusten seinäelementtejä valmistavan tehtaan nykyisiä tehdastiloja on kunnostettu raudoitus- ja muottitöitä silmälläpitäen ja niitä on modifioitu laajempaa elementtituotantoa varten. Suurempiin investointeihin ei ole ollut tarvetta ryhtyä, laiteinvestointeja on tehty hankkimalla uutta muottikalustoa.

’Kapasiteetin kasvun ja uusien tuotantomenetelmien myötä meillä on merkittävästi paremmat edellytykset vastata asiakastarpeisiin. Voimme olla mukana isommissa ja vaativammissa hankkeissa. Niiltä osin kun tuotevalikoimamme ei täytä kaikkia rakennusprojektin tarpeita, tukeudumme Lujabetonin muiden tehtaiden, esim. Hämeenlinnan tehtaan, ratkaisuihin’, sanoo Manner.

Loimaan tehdas työllisti aiemmin 23 henkilöä. Tuotantokapasiteetin kasvun myötä työpaikkoja syntyy kymmenelle uudelle työntekijälle ja henkilöstön määrä nousee 33:een.

Elementtitoiminnan lisäksi tehdas on aloittanut valmisbetonitoimitukset tänä keväänä. Valmisbetonitoimitukset alkoivat yhteistyössä Koski Tl:ssä toimivan Kymppibetoni Oy:n kanssa 14.4.2014.

Lisätietoja: Heikki Manner, tehdaspäällikkö, puh. 044 585 2444, heikki.manner@luja.fi

Lisää uutisia