X
Julkaistu: 13.12.2013

Luja-yhtiöiden Hannu Isotalosta vuorineuvos 13.12.2013

Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo on saanut tasavallan presidentin myöntämän vuorineuvoksen arvonimen 13.12.2013.

’Olen hyvin kiitollinen tästä saamastani tunnustuksesta. Tämä on huomionosoitus elämäntyöstäni ja samalla se on huomionosoitus kaikille niille, joiden kanssa olen saanut urani aikana tehdä töitä, ennen kaikkea Luja-yhtiössä’ sanoo Hannu Isotalo.

Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo on toiminut diplomi-insinööriksi valmistumisestaan, vuodesta 1972 lähtien, Luja-yhtiöihin kuuluvissa perheyrityksissä vastaten niiden johtamisesta ja kehittämisestä. Hänen johdollaan Luja-konserni on laajentunut Kuopion seudulla toimivasta paikallisesta yrityksestä Suomen kuudenneksi suurimmaksi valtakunnalliseksi talonrakennusalan monialayhtiöksi. Tämän lisäksi Luja on laajentunut myös Ruotsin ja Venäjän markkinoille.

Hannu Isotalon aloittaessa vuonna 1972 yhtiön liikevaihto oli noin 20 miljoonaa markkaa (24 miljoonaa euroa), kun nykyisellään Luja-yhtiöiden vuotuinen liikevaihto on noin 460 miljoonaa euroa. Enimmillään Luja-yhtiöt ovat työllistäneet noin 2100 henkeä nykyisen henkilöstömäärän ollessa noin 1500 henkilöä.

Varsinaisen työuransa ohella Hannu Isotalo on vaikuttanut poikkeuksellisen aktiivisesti rakennusalan ja elinkeinoelämän järjestöissä, kunnallispolitiikassa sekä yrittäjäjärjestöissä ja lukuisien eri yritysten luottamustehtävissä jo 1970-luvun lopulta lähtien.

Oman alansa, rakentamisen, kehittämiseen Hannu Isotalo on vaikuttanut merkittävästi toimiessaan Rakennusteollisuus RT ry:ssä ja sen edeltäjäjärjestöissä lukuisissa luottamustehtävissä. Hänellä on riittänyt aktiivisuutta ja osaamista osallistua laajasti rakennusalan keskeisten järjestöjen johtotehtäviin niin valtakunnallisesti kuin maakunnallisestikin. Isotalo on toiminut Rakennusteollisuuden keskusliiton puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja hallitusjäsenenä sekä eri valiokunnissa lähes yhtäjaksoisesti yli 20 vuoden ajan 80-luvun alusta aina vuoteen 2009 asti.

Valtakunnalliseen elinkeinoelämän toiminnan edistämiseen Hannu Isotalo on osallistunut toimimalla pitkään Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen edeltäjäjärjestöjen hallituksessa ja valiokunnissa.

Keskuskauppakamarin ja Suomen Yrittäjien hallitusjäsenen tehtävissä on ollut valtakunnallista hyötyä Hannu Isotalon monipuolisesta osaamisesta. Isotalo on toiminut lisäksi hallitusten puheenjohtajana myös Kuopion kauppakamarissa, Savon Yrittäjissä ja Kuopion Yrittäjissä.

Merkittävä vaikutus Hannu Isotalon tietämyksellä ja yrityselämän kokemuksella on ollut hänen toimiessaan kotikuntansa Kuopion kunnallispolitiikassa. Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajana, kaupunginhallituksen jäsenenä ja kaupunginvaltuutettuna hän on ollut keskeisesti kehittämässä Kuopiosta elinvoimaista kaupunkia. Pohjois-Savon ammattikorkeakoulun kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajuus on ollut keskeinen kehitettäessä ammattikorkeakoulujärjestelmää Pohjois-Savoon.

Toiminnallaan pitkään pankkien, vakuutuslaitosten, kehitysyhtiöiden ja puhelin- ja energiayhtiöiden hallintoelimissä Hannu Isotalo on antanut osaamisensa laajasti myös muiden yritysten käyttöön.

Työ- ja elinkeinoelämässä tapahtuvan vaikuttamisen lisäksi Hannu Isotalolta on riittänyt kiinnostusta myös osallistua urheilun ja kulttuurin tukemiseen toimimalla Puijon Hiihtoseuran puheenjohtajana, Aholansaarisäätiön hallituksessa ja Luterilaisen kulttuurin säätiön hallituksessa.

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia