X
Julkaistu: 09.12.2013

Lujabetoni investoi Suomen suurimpaan elementtitehtaaseen

Lujabetoni Oy on ostanut Kärsämäellä sijaitsevan 18 000 neliömetrin suuruisen tehdaskiinteistön. Kaupan ja sitä seuraavien muutostöiden myötä Lujabetonista tulee Suomen suurimman betonielementtien tuotantohallin omistaja. Kiinteistö oli aiemmin Incap Furniture Oy:n käytössä.

Kärsämäen uusi elementtitehdas tulee suuntaamaan tuotantonsa pääasiassa asuntorakentamiseen ja tuotannon päämarkkina-alueet tulevat olemaan Etelä- ja Länsi-Suomi sekä Oulun seutu. ’Tehokas pohjalainen työmoraali ja sitoutunut henkilöstö kompensoivat maantieteellisen sijainnin etäisyyttä pääkaupunkiseudulta ja tulemme olemaan vahva ja kilpailukykyinen toimija valituilla markkinoilla’ uskoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Lujabetoni siirtää nykyisen Haapajärven tehtaansa elementtituotannon Kärsämäelle, joka sijaitsee vajaan 40 kilometrin etäisyydellä Haapajärvestä. Samalla investoidaan tuotantotekniikkaan niin, että elementtituotantokapasiteetti kaksinkertaistuu nykytasosta. Päätöstä elementtituotannon siirtämisestä pois Lujabetonin Haapajärven tehtaalta helpotti voimakkaasta kasvusta seurannut akuutti tilan puute nykyisessä tehdashallissa. Lujabetonin Haapajärven tehdas tulee jatkossa keskittymään infratuotteiden ja lyöntipaalujen valmistukseen, joiden myynti- ja valmistusmääriin tavoitellaan myöskin selkeää kasvua.

Vuonna 2009 velkasaneeraukseen hakeutunut huonekaluja valmistanut Incap Furniture rakensi Kärsämäen tuotantolaitoksen vuonna 2002. Nykyaikaiset ja hyväkuntoiset noin 18 000 neliömetrin hallitilat tarjoavat hyvät puitteet Lujabetonin pohjoisen elementtituotantonsa huomattavalle laajentamiselle. Parveke- ja seinäelementtien tuotantomäärät on määrä kaksinkertaistaa noin 60 000 neliömetriin vuodessa. – Kärsämäen uusi tehdas mahdollistaa nyt laajentumisen, jota kipeästi tarvitsemme Haapajärven tehtaamme osalta, kertooIsotalo. – Uusi tehdashalli on suurempi kuin mikään Lujabetonin nykyisistä kiinteistöistä, ja jatkossa se mahdollistaa laajentumisen kokonaan uusillekin tuotealueille.

– Tänä matalasuhdanteen aikanakaan Lujabetoni ei näe uutta investointia merkittävänä riskinä vaan uskomme Suomen pitkän ajan positiiviseen talouskehitykseen. Valtiovallan kädenojennus yrityksille yhteisöveroa alentamalla helpotti myös Lujabetonin investointipäätöstä: ennustamme yritysten investointien kääntyvän pian nousuun ja sitä kautta asuntomarkkinoiden pysyvän vireinä, jatkaa Isotalo.
Lujabetonin uusi elementtitehdas tulee työllistämään alkuvaiheessa noin 35-40 henkilöä, joista noin puolet siirtyy Haapajärveltä ja noin puolet on uusia työntekijöitä. Tehtaalla tehdään merkittäviä muutostöitä nopealla vauhdilla, jotta tuotanto päästään aloittamaan syksyllä 2014.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, Toimitusjohtaja Mikko Isotalo, etunimi.sukunimi@luja.fi, 044 5852305

Julkaistu: 26.06.2024

Lujabetonin ja YBT:n omistama betonielementtiyritys Prefabmästarna Sverige AB on tehnyt merkittävän yrityskaupan – Laajentaa kapasiteettiaan tulevia Pohjois-Ruotsin teollisuushankkeita varten

Vihreän siirtymän teollisuusinvestointien myötä Prefabmästarna Sverige AB näkee betonielementtimarkkinoiden kasvavan Pohjois-Ruotsissa. Vastatakseen kasvaviin tarpeisiin yritys on jatkuvasti kehittänyt olemassa olevaa elementtiliiketoimintaansa Öjebynissä ja vahvistaakseen edelleen asemaansa yhtiö on hankkinut 100 % Norsjö Betong AB:n osakkeista yrityskaupalla 25.6.2024. Prefabmästarna Sverigen liikevaihto oli noin 26 M€ vuonna 2023 ja Norsjö Betongin liikevaihto noin 6 M€.

Lue lisää
Lisää uutisia