X
Julkaistu: 12.08.2013

Lujabetoni voitti Betoniteollisuus ry:n työturvallisuuskilpailun

Lujabetonin ratapölkky- ja ontelolaattatehdas on voittanut Betoniteollisuus ry:n jäsenille suunnatun työturvallisuuskilpailun vuoden 2012 osalta. Kilpailuun osallistui yhteensä 69 Betoniteollisuus ry:n jäsenliikkeiden tuotantolaitosta. Lujabetonin Siilinjärven tuotantoalueella sijaitseva tehdas työllistää noin 30 tehdastyöntekijää ja neljä toimihenkilöä. Se on yksi Lujabetonin suurimmista tehtaista.

Lujabetoni on voittanut Betoniteollisuus ry:n jäsenille suunnatun työturvallisuuskilpailun vuoden 2012 osalta. Kilpailun tulokset julkistettiin perjantaina 9.8. pidetyssä betoniteollisuuden tapahtumassa, jossa Lujabetonille luovutettiin voitosta viiden tuhannen euron Fennia-palkinto. Vakuutusyhtiö Fennian maksama palkintosumma käytetään voittaneen rata- ja ontelolaattatehtaan työturvallisuuden edelleen kehittämiseksi.

Kilpailun tuomariston muodostivat Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi, Sosiaali- ja terveysministeriön Työsuojeluosaston ylitarkastaja Keijo Päivärinta ja Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Mattila, joka toimi tuomariston puheenjohtajana. Tuomaristo arvosti erityisesti Lujabetonin ratapölkky- ja ontelolaattatehtaalla pitkään tehtyä systemaattista ja omaehtoista työtä turvallisuuden edistämiseksi osana tehtaan toiminnan kehittämistä.

”Lujabetonissa nähdään työturvallisuus poikkeuksellisen selkeänä, kiinteänä ja monimuotoisena osana tehtaiden menestyksekästä johtamista, tuotantoa ja sen kehittämistä. Tehtaalla on ajateltu turvallisuuden kannalta ongelmallisia tuotantoprosessin osia kokonaan uudelleen, lähtökohtana nimenomaan turvallisuuden parantaminen. Tehtaan henkilökunta on otettu esimerkillisellä tavalla mukaan työturvallisuuden kehittämiseen.”, sanoo turvallisuuskilpailun tuomariston puheenjohtaja Jussi Mattila

”Lujabetoni on tehnyt kovaa ja pitkäjänteistä työtä turvallisuuden kehittämiseksi jo vuosia. Haastoimme vuonna 2009 oman henkilöstömme lisäksi myös muutkin betonivalmistajat kilpailemaan kanssamme työturvallisuudesta. Koenkin tämän palkinnon myös tunnustuksena ponnisteluistamme koko toimialan työturvallisuuden eteen.” iloitsee Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Panostus turvallisuusjohtamiseen on ollut Lujabetonille kannattava investointi. Tapaturmien vähenemisen lisäksi se on tuonut mukanaan selkeitä kustannussäästöjä muun muassa pienentyneinä tapaturmakuluina sekä alentuneina vakuutusmaksuina.

”Panostus työturvallisuuteen on tuonut lisävääntöä myös koko yhtiön johtamisjärjestelmälle ja tuottanut sitä kautta tulosta paremman johtamisen kautta. Suosittelenkin vastaavia panostuksia myös muille alan yrityksille. Etenkin näin taantuma-aikaan tämä on juuri oikeanlaista tekemistä”, Mikko Isotalo jatkaa.

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, Toimitusjohtaja Mikko Isotalo, etunimi.sukunimi@luja.fi, 044 5852305

Lisää uutisia